Η δημιουργία της «Προοπτικής» και η κρυφή ατζέντα

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Απέναντι στην σημερινή αθλιότητα ουδείς έντιμος δικαιούται να μένει σιωπηλός»!!!

Με την φράση αυτή ξεκινά η πορεία της «Προοπτικής για τον Ωρωπό» στις 26 Ιουλίου και με την καλημέρα χωρίζει τους δημότες του Ωρωπού σε έντιμους και ανέντιμους! Οι έντιμοι είναι αυτοί που θέλουν σώνει και καλά να ρίξουν τον Γιασεμάκη μέσα από τις καφετέριες και όχι στον πολιτικό στίβο και οι ανέντιμοι είναι όλοι με συντριπτική διαφορά υπόλοιποι δημότες, που προσπαθούν να επιβιώσουν στην καθημερινότητα. Οι έντιμοι λοιπόν ποιοι είναι; Άνθρωποι που για τον έναν ή τον άλλο προσωπικό τους λόγο, μισούν τον τωρινό δήμαρχο. Και όταν λέμε μισούν το εννοούμε! Γιατί αν δεν υπήρχε μίσος δεν θα έλεγαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους! Και ούτε έλεγαν.

Ρούσσης VS Καμπιωτης. Σε λίγες μέρες γίνεται η δίκη από τη μήνυση για σύσταση συμμορίας!!!

Ρούσσης VS Δημητρίου. Όλος ο Ωρωπός γνωρίζει τις αποθεωτικές κόντρες τους στα δημοτικά συμβούλια με φράσεις «πάρε τα χάπια σου» «ο τρελός του χωριού» και άλλα πολλά ευτράπελα.

Γαζβινιάν VS Ρούσσης. Ο πρώτος έφυγε από τον δεύτερο λέγοντας πως τον ενοχλούσε να υπάρχει η ψήφος κατά συνείδηση. Και πρόσφατα ένα περίπου μήνα πριν φύγει και από το Γιασεμάκη έλεγε δημόσια ότι φουσκώνονται τα στήθη του από περηφάνια για το έργο του Γιασεμάκη.

Αυτοί τέσσερεις έντιμοι πολίτες (που δεν κοιταζόντουσαν μεταξύ τους) αποφάσισαν μια νύχτα μετά από παλινωδίες μηνών να βάλουν μπροστά τον Δημήτρη Κιούση και σε μηδέν χρόνο να γίνει ο Συνδυασμός Προοπτική. Συνθέτες και δημιουργοί ήταν αυτοί, ανεξάρτητα αν ο αρχηγός σε συνέντευξή του τους αδειάζει και λέει ότι ο ίδιος κατάφερε μέσα σε 26 μέρες, από 6 έως 31 Αυγούστου να κάνει έναν πλήρη συνδυασμό! Το κατάπιαν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ούτε αυτό όμως δεν είναι η καθαρή αλήθεια. Ο περίπου πλήρης συνδυασμός έγινε, όταν ο πέμπτος της παρέας Λίτσας, παίρνοντας το χέρι για συνεργασία που είχε δώσει με τον Βελτανιώτη πίσω την τελευταία στιγμή, γέμισε το ψηφοδέλτιο της παρέας, δυσκολεύοντας την κίνηση Βελτανιώτη, που τελικά φαίνεται ότι του στοίχισε μένοντας έξω από τις εκλογές.

Το μόνο που έχει παραμείνει ανέγγιχτο στην ομάδα αυτή είναι ο στόχος να πέσει ο τωρινός δήμαρχος. Με κάθε θυσία. Με έωλες καταγγελίες ακόμη σε συνεργασία με εύπεπτες εφημερίδες που κάνουν και την πατάτα δίπλα από τις καταγγελίες που δημοσιεύουν να βάζουν και καταχωρήσεις της Προοπτικής, με προσπάθεια φίμωσης κάνοντας και προσωπικές επιθέσεις και στρέβλωσης της πραγματικότητας, όπως στα εγκαίνια της Προοπτικής, ο υποψήφιος δήμαρχος είδε την μεγαλύτερη πλατεία του δήμου στη Σκάλα γεμάτη, όταν αυτή ήταν μπροστά του και παντελώς άδεια!

Αυτό και μόνο φτάνει για όλη την αλήθεια της Προοπτικής, που προοπτική για τον Ωρωπό δεν έχει. Πιθανόν όμως να έχει κρυφή ατζέντα, την οποία πιθανόν πριν ένα χρόνο να φωτογράφισε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας γράφοντας: «Πλέον, έχουμε ξεκάθαρα δύο στρατόπεδα σε επίπεδο πολιτικής ελίτ. Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση. Το ζήτημα εν προκειμένω είναι στο πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την αντιπολίτευση.

Ωστόσο, μελετώντας και αναλύοντας τον πολιτικό λόγο των δρώντων της αντιπολίτευσης έχω βάσιμους λόγους να εκτιμώ πως το πρόσωπο που θα μπει μπροστά είναι το τελευταίο που απασχολεί την αντιπολίτευση, χωρίς βέβαια να αποκλείω εστίες τριβής στο ζητούμενο αυτό. Μια λέξη κλειδί που φαίνεται να ξεχωρίζει σταδιακά στον πολιτικό λόγο των δρώντων της αντιπολίτευσης είναι εκείνη της “εμπιστοσύνης”. Συναντώ τον συνειρμό αυτό σε κάθε ανάρτηση πλέον. Το είχα αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μου.

Στον Δήμο Ωρωπού υπάρχει ένα νέο διακύβευμα που περικλείει όσα ζητήματα έχουν δημιουργήσει το χάσμα Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται πλέον για το πρόσωπο. Δεν αφορά πλέον τη δημαρχιακή προσωπική φιλοδοξία, αλλά επρόκειτο για την εμπιστοσύνη ως προς την ομάδα που θα διαχειριστεί το τεράστιο για τα χρονικά του Δήμου μας πόσο των χρηματοδοτήσεων του Τεχνικού Προγράμματος. Το ποσό αναμένεται μέχρι το τέλος της θητείας να προσεγγίσει τα 100 εκατομμύρια. Θα τα διαχειριστεί μια ομάδα για πέντε ολόκληρα χρόνια και λόγω του νέου εκλογικού νόμου θα είναι παντοδύναμη στα θεσμικά όργανα του Δήμου, με ελάχιστα περιθώρια λογοδοσίας.

Είναι διαφορετικό να είσαι Αντιδήμαρχος ή να έχεις θέση στην Δημοτική Αρχή το 2015, το 2019, το 2021 από το να είσαι την περίοδο 2024-2029. Οι πόροι, οι δυνατότητες και οι προσβάσεις θα είναι πολλαπλάσιες. Αυτό σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη σημασία να είσαι στη Δημοτική Αρχή μετά το 2023 από το να είσαι επιλαχών υποψήφιος Δήμαρχος. Αντίθετα με ο,τι συνέβαινε τόσα χρόνια».

Απάντηση