Δήμος Ωρωπού.Προυπολογισμός με ιστορικά ρεκόρ για το 2022.Πως θα γίνει η μείωση των τελών.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Ωρωπός αλλάζει. Από την περίοδο των ελλειμμάτων μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, παρουσιάζοντας προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πρώτη φορά, Οικονομικό Προϋπολογισμό ρεκόρ ύψους 85.260.000 Ευρώ και Τεχνικό Πρόγραμμα 45.248.915 ευρώ.

Παρότι οι οδηγοί της αντιπολίτευσης παρουσιάστηκαν αρνητές στον απεγκλωβισμό του τόπου από την πολύχρονη στασιμότητα, μένοντας πιστοί στους μικροπολιτικούς τους στόχους: Στο «όχι» για το «όχι» και στο «δεν συμφέρει το πολιτικό μας ζητούμενο η επιτυχία της νυν Δημοτικής Αρχής» ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης παρουσίασε στοιχεία που εκπλήσσουν ευχάριστα τους πολίτες και όλα αυτά μόλις μετά από 28 μήνες σκληρής δουλειάς:📈

Ο ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2022

✅Αναπτυξιακός προϋπολογισμός 85.260.000 Ευρώ και ο μεγαλύτερος από καταβολής του Δήμου Ωρωπού.

✅Ολα τα προηγούμενα χρόνια κυμαίνονταν από 35.000.000 έως 43.000.000 Ευρώ.

✅Ο σημερινός προϋπολογισμός που καλείστε να ψηφίσετε είναι 85.260.000 Ευρώ.

✅Είναι υπερδιπλάσιος των προηγούμενων προϋπολογισμών. Είναι προϋπολογισμός που περιέχει έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου μας και τις υπηρεσίες στους πολίτες μας.

✅Επίσης για πρώτη φορά πως οι δαπάνες για πρώτη φορά παρουσιάζονται για πρώτη φορά επενδύσεις και έργα υποδομής που αφορούν πάνω από το 53% του συνολικού προϋπολογισμού του Δήμου χωρίς καμία επιβάρυνση ένα Ευρώ για τους πολίτες και με παγωμένα δημοτικά τέλη.📈

ΜΗΔΕΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ👉Τακτοποιήσαμε οφειλές παρελθόντων ετών και πλέον έχουμε

ΜΗΔΕΝ ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το τονίζω: ΜΗΔΕΝ ληξιπρόθεσμες οφειλές.

👉 Και για πρώτη φορά ο Δήμος μας στις 31/12/21 είχε ταμειακό το απόθεμα μας είναι θετικό, 5.000.000 Ευρώ. Από αυτά 1.500.000 Ευρώ είναι ειδικευμένες πιστώσεις και 3.500.000 από τα τακτικά έσοδα. Μιλάμε λοιπόν πως ο Δήμος μας βρίσκεται σε πολύ σωστή πορεία και σύντομα θα είναι εξ ολοκλήρου αυτόνομος οικονομικά και δεν θα εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες.

📈Ο ΑΘΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

👉Οσο για το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 επίσης αποτελεί ρεκόρ.

👉Φτάνει τα 45.248.915 Ευρώ. Είναι κατά 10.000.000 από το σύνολο των τεχνικών προγραμμάτων της τελευταίας 5ετίας.

👉Το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών.

👉Ολα τα προηγούμενα χρόνια το τεχνικό πρόγραμμα κυμαινόταν από 4.379.000 το 2018 μέχρι 9.7771.000 το 2019.👉O Δήμος Θεσσαλονίκης για παράδειγμα που είναι 10 φορές πιο μεγάλος από το Δήμο Ωρωπού έχει 36.000.000 τεχνικό πρόγραμμα και πανηγυρίζει. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε?

👉Οι δημότες θα απολαμβάνουν έργα δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ και όταν γίνουν θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μειώσουμε τα τέλη.

👉Εκτός από αυτά περιμένουμε χρηματοδοτήσεις 40.000.000 ακόμα. Μεγάλο μέρος θα έρθει στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

👉Το στοίχημα πλέον είναι να προλάβουμε να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα και να καταλάβουν οι πολίτες πως η Δημοτική Αρχή δουλεύει και έχει αποτέλεσμα.📈ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

👉Όλα αυτά που έγιναν μέσα σε μόλις δύο χρόνια με σκληρή δουλειά, ξενύχτια και πρόγραμμα από τη Δημοτική Αρχή αλλά και την πίεση της αντιπολίτευσης. ΟΛΟΙ βοήθησαν.

📈ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ

🟢Είναι φυσιολογικό οι δημότες να θέλουν να δουν. Θέλουν να δουν αναπτυξιακά έργα, έργα υποδομής και θέλουν να δουν και μειώσεις σε αυτά που πληρώνουν. Είναι αυτά που προσπαθεί να υλοποιήσει.

🟢Επίσης, ο δήμαρχος Ωρωπού ανέλυσε όλο το τεχνοκρατικό πλάνο της Δημοτικής Αρχής με επενδύσεις και εκσυγχρονισμό στις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευση και ηλεκτροφωτισμού που σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα θα φέρουν μείωση στα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.

(Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ωρωπού).

Σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας του Oropos Voice:

Είναι πασιφανές και πάνω από τα όσα πιστεύει ή τα όσα υποστηρίζει κάποιος, πως όταν η πραγματικότητα έχει τέτοια συντριπτικά μεγέθη,κάθε διάθεση κόντρας η αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση,πάει περίπατο.Ο Προυπολογισμός που παρουσίασε ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης ξεπερνα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και στέλει μύνημα ανάπτυξης και αναγέννησης του Δήμου Ωρωπού προς όλες τις κατευθύνσεις.Αποδεικνύεται περίτρανα πως έχει γίνει πολλή και μεστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και πως έχουν μπει σε απόλυτη σειρά σημαντικά μέτρα και έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα και θα δώσουν στους πολίτες του Δήμου μια άλλη ποιότητα ζωής.

Πραγματικά και χωρίς να θέλουμε να ωραιοποιήσουμε ή να μεγαλοποιήσουμε τις καταστάσεις,το μέλλον προδιαγράφεται αισιόδοξο και πολύ καλύτερο και είναι φανερό πως ο Δήμος Ωρωπού.εχει μπει πια σε μια άλλη αναπτυξιακή και θετική πορεία, αφήνοντας πίσω μικροπολιτικές και αποτυχημένες νοοτροπίες.

Ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει!

Απάντηση