Ιστορική μέρα για τον Κάλαμο.Έγκριση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού από την Περιφέρεια Αττικής.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μία ιστορική συνεδρίαση για τον Δήμο Ωρωπού και ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Καλάμου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Θανάση Κατσιγιάννη για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Καλάμου γνωμοδότησε θετικά και έτσι ο Κάλαμος μπαίνει σε μία νέα εποχή κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης όπως έγινε πριν λίγες εβδομάδες και με την Παραλία Μαρκοπούλου.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 19η Ιανουαρίου το Δήμο Ωρωπού εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Ηλιάσκος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέτρος Δέδες.

Αμφότερα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού τοποθετήθηκαν εκτενώς στη συζήτηση για το μείζον θέμα της έγκρισης της της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για τη «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δημοτικής Ενότητας Καλάμου, Δήμου Ωρωπού»/ Επικαιροποίηση μελέτης Β2 – Σταδίου.

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης που έμαθε τα νέα την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας “Ελπίδα” δήλωσε:

“Είμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου και για τις σημαντικές και ιστορικές εξελίξεις για τον τόπο μας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και τον Θανάση Κατσιγιάννη για την θετική εισήγηση του. Ο Κάλαμος επιτέλους βγαίνει στο προσκήνιο. Ο Κάλαμος θα έχει αυτό που του αξίζει και ακόμα είμαστε στην αρχή. Το ίδιο ισχύει για κάθε γωνιά του τόπου μας. Είμαι υπερήφανος διότι μόλις σε δυόμιση χρόνια έχουμε πετύχει για τον τόπο μας πραγματικούς άθλους και υλοποιούμε τα όνειρα δεκαετιών των συμπολιτών μας και των προγόνων μας. Συνεχίζουμε. Ο Δήμος Ωρωπού Αλλάζει”.

(Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ωρωπού).

Σχόλιο της Συντακτικής Επιτροπής του Oropos Voice: Πρόκειται για άλλη μια τεράστια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Γιασημάκη.Μια επιτυχία που αποδεικνύει περίτυρανα πως ότα υπάρχει σχέδιο, όταν υπάρχουν προτεραιότητες, όταν υπάρχουν ικανά στελέχη και οι απαραίτητες υποδομές τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει μια διοίκηση να πετύχει αηυτά που μόλις πριν λίγο καιρό ακόμα φα;ίνοταν και ήταν πολύ δύσκολα.

Οι πολίτες παρακολουθούν, λαμβάνουν τα θετικά μηνύματα και τα αποτελέσματα που προκήυπτουν και νοιώθουν πως επιτέλεους στην κορυφή του Δήμου Ωρωπού υπάρχουν άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να πάνε τον τόπο μπροστά και να δώσουν στην περιοχή την αξία και την σημασία που της ταιριάζει.

Ο Δήμος Ωρωπού πραγματικά αλλάζει.Μέρα με την μέρα προχωρά μπροστά.

Απάντηση