Επιχειρεί να παραπλανήσει ή έχει πλήρη άγνοια ο κύριος Ρούσσης;

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν ο κύριος Ρούσσης έχει κάνει καθημερινότητα και ρουτίνα την παραποίηση της πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας αστεία επιχειρήματα που γνωρίζει πρώτος από όλους πως δεν έχουν καμία απολύτως βάση, τότε είναι απόλυτα λογικό τα γραφόμενα του να αντιμετωπίζονται από τους πολίτες με απαξίωση και με χλευασμό.

Αυτό βεβαίως δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ιδιαίτερα αφού το κάνει κατ’ εξακολούθηση και με κάθε ευκαιρία αρνούμενος προφανώς να αντιληφθεί την δυσκολία της θέσης του και επιχειρώντας να μεταφέρει τα δικά του «εγκληματικά» λάθη σε αυτούς που σήμερα αγωνίζονται νυχθημερόν να αποκαταστήσουν τα όσα ευτράπελα άφησε πίσω του μετά την καταδίκη που του επεφύλαξε ο λαός του Ωρωπού.

Σήμερα λοιπόν έχουμε νέο «επεισόδιο» που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Όταν το έκανα εγώ το έργο ήταν μονόδρομος και προσέφερε τεράστια κέρδη στον Δήμο, τώρα που το κάνει ο Γιασημάκης είναι απαράδεκτο και χρεώνει τον Δήμο». Ένα απίθανος μοναδικός φανταστικός κόσμος που μόνο στην καθημερινότητα και την πραγματικότητα του κυρίου Ρούσση παίρνει σάρκα και οστά.

Το θέμα απλό. Η Ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ωρωπού και η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με νέους Led ενεργειακά ισχυρότερους και οικονομικότερους.

Η Δημοτική Αρχή Γιασημάκη ολοκλήρωσε μια άρτια μελέτη που περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους λαμπτήρες του Δήμου μας-πάνω από 18.000 και προχωρά στον διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου που με τους πιο  μέτριους υπολογισμούς θα εξοικονομήσει στα Δημοτικά ταμεία πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη δωδεκαετία. Ασύλληπτο μέγεθος και τεράστιος όφελος για τον Δήμο μας. Νέος εφιάλτης λοιπόν για τον κύριο Ρούσση που ως γνωστόν απομονωμένος και πολιτικά μόνος τρομάζει κάθε φορά που κάτι νέο και ελπιδοφόρο ξεκινά και αναζητεί τρόπους να μειώσει και να παρεμποδίσει.

Εδώ όμως είχε μια επιπλέον δυσκολία να αντιμετωπίσει. Το ίδιο έργο είχε προσπαθήσει δύο φορές κατά την διάρκεια της δικιάς του θητείας να το ξεκινήσει. Όχι βέβαια στο ίδιο μέγεθος(μιας και μιλούσε για 7900 λαμπτήρες) και όπως πάντα χωρίς καμιά αξιόπιστη μελέτη και χωρίς να έχει υπάρξει η απαιτούμενη διεργασία και οι απαιτούμενες τεχνικές ενέργειές. Γι’ αυτό άλλωστε δεν το ξεκίνησε ποτέ. Μιλούσε όμως με τα πιο θερμά λόγια για την αναγκαιότητα και για την μεγάλη του σημασία και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε όποιον είχε το θράσος να προβάλει την παραμικρή αντίρρηση.

Σήμερα λοιπόν θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να δικαιολογήσει την επίθεση του εναντίον της Δημοτικής αρχής. Και φυσικά εύκολα την βρήκε. «Πέταξε» μια επικοινωνιακή φούσκα ελπίζοντας πως θα πείσει τους πολίτες. Λες και δεν τον έχουν «μετρήσει» και δεν τον έχουν κατατάξει. Είπε λοιπόν πως η Δημοτική Αρχή επιλέγει να κάνει το έργο με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, «αρνούμενη» να χρησιμοποιήσει το μέγα όπλο που λέγεται πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και που αυτός τότε δεν το είχε στην διάθεση του. Πρόκειται άραγε για άλλη μια μεγάλη προσπάθεια παραπλάνησης από  τον κύριο Ρούσση ή τελεί σε πλήρη άγνοια για το τι ακριβώς είναι αυτό που υποτίθεται πως καταγγέλλει; Ότι και να συμβαίνει από τα δύο είναι το ίδιο επικίνδυνο και έχει και το ίδιο αποτέλεσμα. Την πλήρη διάψευση των όσων τολμά να υποστηρίξει.

Και εξηγούμαστε. Παρακάτω δημοσιεύουμε εν συντομία τους τίτλους των έργων που προβλέπονταν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

Πρόσκληση 01 – Υποδομές ύδρευσης.

Πρόσκληση 02 – Διαχείριση αστικών λυμάτων

Πρόσκληση 03 – ΑΠΕ στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων

Πρόσκληση 04 – ΣΜΑ, Γωνιές ανακύκλωσης, Βιοαπόβλητα

Πρόσκληση 05 – Αγροτική οδοποιία

Πρόσκληση 06 – Αστική αναζωογόνηση

Πρόσκληση 07 – Κτηριακό απόθεμα

   Πρόσκληση 08 – Εφαρμογές smart cities, ηλεκτρονική διακυβέρνηση

   Πρόσκληση 09 – Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του         προγράμματος

Πρόσκληση 10 – συντήρηση δημοτικών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ

Πρόσκληση 11 – αντισεισμική προστασία δημοτικών κτηρίων

Πρόσκληση 12 – δράσεις ηλεκτροκίνησης

Πρόσκληση 14 – Ελλάδα 1821-2021

Social engineering concept: horseshoe magnet capturing crowd of color human figures isolated on white background

Άραγε ο «φωτεινός νους» του κυρίου Ρούσση σε ποια από τις παραπάνω προσκλήσεις θα ενέτασσε το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου μας ; Άραγε τις γνωρίζει τις δράσεις του προγράμματος, τις έχει ποτέ μελετήσει, τις αξιοποίησε στο ελάχιστο, ή απλά αρέσκεται να τις χρησιμοποιεί στην προσπάθεια του να πλήξει εκείνους που τις έχουν κάνει πράξη με έργα και όχι με λόγια;

Είναι απόλυτα φανερό πως ο κύριος Ρούσσης και η «παρέα» του βρίσκεται πια σε πλήρη απομόνωση. Αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της απαξίωσης του επιχειρεί να μεταβάλει το άσπρο σε μαύρο, χωρίς βέβαια επιτυχία , μιας και η εποχή που μπορούσε να επιβάλλει τις απόψεις του έχουν περάσει ανεπίστρεπτή. Η Ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Ωρωπού είναι πια προ των πυλών, σχεδιασμένη με αρτιότητα και τεχνική επάρκεια και τα όσα ο Δήμος έχει να κερδίσει από αυτήν πολύ σύντομα θα γίνουν  αντιληπτά στους πολίτες του Ωρωπού.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση