Τα νέα «κροκοδείλια δάκρυα» του κυρίου Ρούσση και η συντριπτική απάντηση Γιασημάκη

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο σοφός λαός έχει εκφράσεις που χαρακτηρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα που αποδεικνύονται πραγματικά απολύτως εύστοχα στις περισσότερες περιπτώσεις της καθημερινότητας μας.

Αν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει μια τέτοια φράση που να ταιριάζει με τα όσα λέει ο πρώην Δήμαρχος κύριος Ρούσσης, δεν θα δυσκολευόταν να καταλήξει σε εκείνη που λέει πως: «Από κει που μας χρωστούσανε , μας ζητάνε και το βόϊδι.»

Τι είπε λοιπόν ο κύριος Ρούσσης θέλοντας προφανώς να πείσει όλους αυτούς που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει πουθενά και πως το πολιτικό του μέλλον φαντάζει αβέβαιο και ομιχλώδες?

Είπε πως η Δημοτική Αρχή εγκλημάτησε απεντάσοντας ένα τεράστιο δικό του έργο, που ήταν έτοιμο να ξεκινήσει(όπως λέει μη κοκκινίζοντας), από εκδικητική μανία και από ανευθυνότητα. Εννοώντας το έργο : «Κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου Ν. Παλατίων –Μαρκοπούλου Δήμου Ωρωπού».

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Όχι βέβαια. Άλλωστε όπως είναι γνωστό σε όλους οι ανακοινώσεις του κυρίου Ρούσση με την αλήθεια, βαδίζουν πάντα δρόμους παράλληλους……..

Πάμε λοιπόν να δούμε πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Πράγματι  στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 υπεγράφη με την Περιφέρεια προγραμματική σύμβαση για το πιο πάνω αναφερόμενο έργο. Πράγματι τον Ιούλιο του 2018 έγινε η δημοπράτηση του έργου και προέκυψε ο ανάδοχος(δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα μιας και είναι γνωστό ποιος θα ήταν……..).

Εκεί όμως σταματά το οτιδήποτε και έχουμε ξανά δραστηριότητα τον Ιούλιο του 2019, όπου ο κύριος Ρούσσης έχοντας χάσει τις εκλογές υπογράφει την εργολαβική σύμβαση του έργου καθυστερώντας χαρακτηριστικά για έναν ολόκληρο χρόνο.

Γιατί άραγε; Ποιος είναι ο λόγος αυτής της καθυστέρησης και ποια είναι η αιτία της υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης εν μέσω θέρους λίγο πριν την «αναχώρηση» του κυρίου Ρούσση;

Η Απάντηση είναι ολοφάνερη και απλή και αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κύριος Ρούσσης την διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν το κοινωνικό σύνολο. Το έργο λοιπόν αυτό ήταν από την πρώτη στιγμή «ένα κάστρο πάνω στην άμμο» μιας και ο κύριος Ρούσσης δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει καμία απολύτως άδεια από τις πολλές που απαιτούνται, μιας και σε τέτοιου είδους έργα έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα αρκετές κρατικές υπηρεσίες. Ξέχασε λοιπόν να πάρει άδειές ο κύριος Ρούσσης, και συνέχιζε να «τρέχει» τις διαδικασίες εις γνώση του πως το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει. Γι αυτό και καθυστερούσε να υπογράψει την σύμβαση.

Όταν λοιπόν ήρθε η ήττα στις εκλογές προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης προφανέστατα για να δημιουργήσει πρόβλημα στην νέα Δημοτική αρχή και ταυτόχρονα να προκαλέσει και οικονομική απαίτηση του εργολάβου απέναντι στον Δήμο, επειδή ακριβώς το έργο δεν θα ξεκινούσε ποτέ. Τώρα γιατί το έκανε αυτό ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να αφήσει την φαντασία του να οργιάσει……

Σήμερα λοιπόν έρχεται ο κύριος Ρούσσης και ζητάει και «το βόϊδι»……

Λέγοντας μεγάλα λόγια, χρησιμοποιώντας πομπώδης αλλά απολύτως κενές καταγγελίες, προσπαθεί να «χτίσει» λόγους ύπαρξης και να δημιουργήσει θέματα σε μια Δημοτική αρχή που καθημερινά «μπαλώνει» τις «τρύπες» του και βάζει τον Δήμο Ωρωπού σε δρόμους ανάπτυξης και δημιουργίας.

Άδικος κόπος κύριε Ρούσση. Οι δημότες τώρα πια ξέρουν. Δεν πείθονται από «τα κροκοδείλια δάκρυα» που για μια ακόμα φορά χύνεται, ούτε πιστεύουν λέξη από τα όσα σήμερα υποτίθεται πως καταγγέλλεται. Το έργο θα γίνει με τον τρόπο που πρέπει, με τις απαιτούμενες άδειές και με τις διαδικασίες που απαιτούνται. Εσείς μπορείτε απλά να παραμένετε σε μια άλλη εποχή, τότε που όσα λέγατε ήταν υποχρεωτικό να γίνονται πιστευτά μιας και κατείχατε την απόλυτη δύναμη της εξουσίας. Μην περιμένετε βέβαια να σας ακολουθεί και οι πολίτες. Αυτοί όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, τώρα πια ξέρουν……..

Παρακάτω δημοσιεύουμε την σχετική με το θέμα τοποθέτηση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που ξεσκεπάζει απολύτως το σαθρό και ψευδές αφήγημα Ρούσση και αποδεικνύει τα αυτονόητα:

Απάντηση