Αν εσείς κάνετε πως ξεχάσατε, οι πολίτες θυμούνται……

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάθε φορά που διαβάζουμε ένα επιστημονικό «πόνημα» των συντακτών του γνωστού αμερόληπτου Παρατηρητή, λέμε πως αυτό ήταν δεν μπορεί να πάει παρακάτω. Και κάθε φορά μας διαψεύδουν και επιτίθενται στην κοινή λογική ,στην πραγματικότητα που όλοι οι πολίτες έζησαν στην αμίμητη πενταετία του εκλεκτού τους και στην μνήμη που ακόμα νωπή θυμίζει που βάδιζε με ταχύτητα ο Δήμος μας και που θα είχε καταλήξει αν δεν είχαν πάρει την άγουσα από την λαϊκή εντολή πριν από δυόμιση χρόνια περίπου.

Με στόμφο, με εκφράσεις βαρύγδουπες, επιστημονικές και με υψηλά πολιτικά νοήματα(στην φαντασία τους) «ντύνουν» τα όσα απίστευτα υποστηρίζουν με τον μανδύα του παντογνωστισμού που τους διακατέχει, από την «κορυφή μέχρι τα νύχια» και προσπαθούν να αλλάξουν τα όσα επιτελούνται και τα όσα καταχτιούνται από την Δημοτική Αρχή και τον Γιώργο Γιασημάκη.

Άραγε ποια ήταν η αυτοδιοικητική ατζέντα που είχε η προηγούμενη Δημοτική αρχή;

Άραγε ποιο ήταν το αναπτυξιακό αποτύπωμά της;

Άραγε ποιο ήταν το σχέδιο και το όραμα της για κάθε χωριό ξεχωριστά και ποια ήταν τα έργα πνοής που έκανε σε κάθε ένα από αυτά;

Άραγε ποιο ήταν το ποσό των επιχορηγήσεων που έλαβαν κατά την πενταετία της παντοδυναμίας τους;

Άραγε ποια έργα ολοκλήρωσαν  και τι έκαναν για την ποιότητα ζωής μας, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση ,την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την κοινωνική μέριμνα, τον πολιτισμό;

Άραγε πόσες δεκάδες απευθείας αναθέσεις πραγματοποίησαν και πόσο υποτιμούν την λογική μας, όταν σήμερα μιλούν για διαφανείς διαδικασίες και για κανονισμούς που δεν τηρούνται;

Όλα αυτά δεν τα γράφουμε εμείς. Τα αραδιάζουν στο κείμενό τους με περισσή ευκολία χωρίς να σκέφτονται πως κανένας δεν έπεσε με αλεξίπτωτο στον Ωρωπό και πως όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς εννοούν και πόσο πιστεύουν και οι ίδιοι τα όσα γράφουν.

Η κοινωνία του Ωρωπού και οι πολίτες ξέρουν πια.

Έχουν παρακολουθήσει τον μεθοδικό τρόπο με τον οποίο κινείται η Δημοτική Αρχή. Ένας τρόπος που έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η εικόνα του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα. Αφού αποφεύχθηκε η χρεωκοπία στην οποία οι παντογνώστες μας οδηγούσαν, αφού ήρθε ένα τεράστιο ποσό από την κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων χρεών που άλλοι δημιούργησαν, αφού αποκαταστάθηκε η εικόνα του Δήμου μας προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού εξασφαλίστηκαν πολλά εκατομμύρια για την βελτίωση της καθημερινότητας(ύδρευση, απορρίμματα κ.α), αφού έγινε πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών για την παραχώρηση του κτήματος των φυλακών και την δημιουργία του Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού, αφού διορθώνονται οριστικά και αμετάκλητα, μεγάλα άλυτα προβλήματα που απειλούσαν την ασφάλεια των πολιτών( αποκατάσταση κατολισθήσεων και εδαφικών καθιζήσεων σε ολόκληρο το Δήμο), ξεκινούν και τα μεγάλα έργα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και έχουν μπει σε πορεία εκκίνησης.

Κάντε αυτοκριτική, γιατί ούτε η Αμνησία δεν σας σώζει.

Όλα αυτά τρομάζουν την «επιστημονική» συγγραφική ομάδα του αμερόληπτου Παρατηρητή και την αναγκάζουν να σκαρφιστεί προβλήματα, να επινοήσει καταστροφές, να σπείρει αμφιβολίες και εντάσεις.

Άδικος κόπος. Τους αφήνουμε στην μοναξιά τους και στην απέλπιδα προσπάθεια τους. Τους ευχόμαστε κάποια στιγμή να καταφέρουν να μετρήσουν πόσοι έχουν απομείνει και να βρουν το κουράγιο να κάνουν εκείνη την αυτοκριτική που οφείλουν τουλάχιστον σε αυτούς που έστω παροδικά , έστω και για λίγο τους πίστεψαν. Κάνοντας την είναι βέβαιο πως θα νοιώσουν πολύ καλύτερα και ίσως καταλάβουν το αυτονόητο. Αυτό δηλαδή που εδώ και καιρό αντιλαμβάνεται ο πολίτης του Δήμου Ωρωπού. Το ότι ο Ωρωπός έχει ξεκινήσει μια αναπτυξιακή πρωτοπόρα πορεία και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει και να σταματήσει αυτή την ζωντανή πραγματικότητα.

Μέχρι τότε δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε , από το να τους ευχαριστήσουμε που μας διασκεδάζουν με την φαιδρότητα και το αξεπέραστο υποκριτικό τους ταλέντο.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση