Αυτή είναι η αλήθεια για τον δρόμο στο Μετόχι-Ρη

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι πραγματικά μερικές φορές πολύ περίεργο το πως κάποιοι συμπαθείς και με καλή πρόθεση συμπολίτες μας, παρασύρονται είτε από λάθος πληροφορίες, είτε από υπερβάλλοντα ζήλο και κάνουν κάποια λάθη που δεν ταιριάζουν ούτε με το ποιόν τους, ούτε και με τις γνώσεις και την αξία τους.

Γιατί είναι άδικο για κάποιους που παλεύουν για να πραγματοποιήσουν όσα απαιτούνται για τον τόπο, να δέχονται κριτική και μάλιστα σκληρή, χωρίς να υπάρχει καμία σχέση με τα πραγματικά μεγέθη και με τα όσα ισχύουν. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί που κατηγορούν θα έπρεπε να γνωρίζουν την αλήθεια και να είναι οι πρώτοι που θα την μετέδιδαν στους πολίτες.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η σημερινή τουλάχιστον ατυχής τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Φώτη Χρυσούλα που αναφερόμενος στο έργο « Άμεση εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην περιοχή ΜΕΤΟΧΙ –ΡΗ», μιλά  για μη τήρηση των όσων πρέπει και για μεγαλύτερο κόστος από όσο πραγματικά απαιτείται. Αναφέρει μάλιστα και ποσά τα οποία πραγματικά δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια, αδιαφορώντας για τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν, για τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί, αλλά και για άλλα πολλά προαπαιτούμενα δεδομένα που σε καμιά περίπτωση δεν βλάπτουν ούτε υπερτιμολογούν το έργο, αντίθετα μάλιστα το διασφαλίζουν και εξασφαλίζουν την άμεμπτη και πεντακάθαρη κατασκευή του.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικιές μας πληροφορίες η Μελέτη για το συγκεκριμένο έργο έχει οριστεί σε 160.000 πλέον ΦΠΑ. Σε αυτή την τιμή έχει δοθεί έκπτωση 15%.Άρα μιλάμε για ένα ποσό 136.000 πλέον ΦΠΑ. Σε αυτό το ποσό έχουν συμπεριληφθεί και 20.000 ως απρόβλεπτα. Είναι ένα ποσό που πάντα προϋπολογίζεται στα έργα, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, που όμως δεν είναι απαραίτητα πως θα προκύψουν, άρα και το ποσό δεν είναι απαραίτητο να ξοδευτεί.

Όπως θα φανεί και από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε οι εργασίες που γίνονται είναι απόλυτα σωστές, με την χρήση τόσο σε 3 Α ,όσο και σε σίδερο και μπετό στις ποσότητες που επιβάλλεται και απαιτείται από τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές έργων.

Επίσης ο συμπαθής κύριος Χρυσούλας θα έπρεπε να γνωρίζει και λόγω επαγγέλματος, αλλά και λόγω της σύντομης έστω θητείας του ως Αντιδήμαρχος, πως η μελέτη περιλαμβάνει τα ποσά που προϋπολογίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες του έργου, με κατεύθυνση πάντα να είναι ικανά να καλύψουν το οτιδήποτε. Όταν όμως τελειώσει το έργο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχωρά σε επιμέτρηση των εργασιών και με βάση αυτά τα αποτελέσματα γίνονται οι πληρωμές στον εργολάβο του έργου.

Πράγματα απολύτως φυσιολογικά και καθιερωμένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, εδώ και δεκαετίες.

Το να αρχίζουμε να αραδιάζουμε ποσά κατά προσέγγιση και χωρίς καμία διαδικασία και να καταλήγουμε και σε μειωτικά συμπεράσματα και σε χαρακτηρισμούς, αποτελεί λοιπόν μια όχι σοβαρή ενέργεια, ιδιαίτερα αρνητική που σε καμιά περίπτωση δεν βοηθά ούτε την κοινωνία, ούτε τους πολίτες, ούτε την ίδια την πολιτική και  τα παράγωγα της.

Απαιτείται σοβαρότητα, απαιτείται υπευθυνότητα, απαιτείται ρεαλισμός και ορθή κρίση, απαιτείται μελέτη, απαιτείται μια άλλη ώριμη και σοβαρή προσέγγιση προκειμένου να στηρίξουμε τα όσα πρέπει να γίνουν προς όφελος του τόπου μας. Αλίμονο αν στον βωμό της όποιας δικιάς μας πολιτικής προβολής θυσιάσουμε όλα τα παραπάνω.

Παρακάτω παραθέτουμε εκτενές φωτογραφικό υλικό από όλη την έκταση και το μέγεθος των εργασιών.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση