Την ώρα της «μάχης» για τις Αφίδνες, κάποιοι επέλεξαν την φυγή

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναφερθήκαμε και χθες το βράδυ σε μια έκτακτη ανάρτηση που κάναμε στη σελίδα μας στο Facebook στο πρωτοφανές γεγονός που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια του προγραμματισμένου διαδικτυακού Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα σύσσωμη η Αντιπολίτευση εκούσια και με σχέδιο απείχε από την διαδικασία με στόχο να μπλοκάρει την νομιμότητα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια ενέργεια που υπό άλλες συνθήκες ίσως θα μπορούσε να εξηγηθεί, εντασσόμενη ενδεχομένως σε μια πολιτική στάση που κάτι ήθελε να πετύχει. Στην παρούσα φάση όμως ήταν μια ενέργεια ακατανόητη και «εχθρική» προς την κοινωνία και τους πολίτες, ιδιαίτερα των Αφιδνών.

Ήταν βλέπετε μια συνεδρίαση στην οποία θα εγκρίνονταν τα πρώτα 1,1 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ξεκινήσουν όλες εκείνες οι άκρως απαραίτητες και επείγουσες ενέργειές που θα βάλουν τις Αφίδνες στον δρόμο της αποκατάστασης και της «επούλωσης των πληγών τους».

Μια απόφαση που γίνεται ακόμα πιο αποφασιστικής σημασίας μιας και οσονούπω έρχεται ο Χειμώνας και τα έργα ιδιαίτερα στον τομέα της Αντιπλημμυρικής προστασίας κρίνονται κάτι παραπάνω από άμεσα, καθοριστικά και απαραίτητα.

Αυτή λοιπόν την τόσο καθοριστική συνεδρίαση επέλεξε η Αντιπολίτευση προκειμένου να απέχει. Προκειμένου να μπλοκάρει την έγκριση της χρηματοδότησης και την έναρξη των εργασιών. Προκειμένου να καθυστερήσει το αυτονόητο, το λογικό και το επιβαλλόμενο.

Προφανώς οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ήθελαν να συμπαρασταθούν στον τιμωρημένο και ευρισκόμενο εν αργεία -λόγω σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος-κύριο Ρούσση.

Ευτυχώς που υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που έρχονται πάντα στα δύσκολα και δίνουν τις λύσεις που απαιτούνται. Έτσι δεν ακολούθησαν την καταστροφική πορεία της Αντιπολίτευσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μίχας Χρήστος, Σαμπάνης Χρήστος, Πέππας Παναγιώτης, Τόλιας Μιχάλης και Κούτσουρη Τζούλη, που με την παρουσία τους στήριξαν και νομιμοποίησαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πάρει την απόφαση για την χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν τα έργα των Αφιδνών.

Και άντε πάλι κάποιος κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου να εύρισκε κάποιες αιτιάσεις να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τους άλλους. Για τους Δημοτικούς Συμβούλους των Αφιδνών όμως πιστεύουμε πως δεν θα βρισκόταν άνθρωπος πάνω σε αυτή την γη να δικαιολογήσει την διάπραξη αυτής της «εχθρικής» ενέργειάς, απέναντι στο χωριό τους και τους κατοίκους του.

Συγκεκριμένα οι κύριοι, Πούλος Γιώργος, Δέδες Αναστάσιος, Καυκόπουλος Σπυρίδων και Μονιάκης Γιάννης την ώρα που το «πληγωμένο» χωριό τους ζητούσε άμεση και απαραίτητη στήριξη και βοήθεια, γύρισαν την πλάτη και απομακρύνθηκαν «σφυρίζοντας» αδιάφορα και καταστροφικά. Την ώρα που οι Αφίδνες μετρούν τις πληγές τους και ψάχνουν άμεσα τις λύσεις και τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να φανεί και πάλι το φως της ελπίδας πάνω από τα καψαλισμένα τους όνειρα, αυτοί οι κύριοι επιλέγουν την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων και θυσιάζουν την πατριωτική τους υποχρέωση στο βωμό των όποιων «πολιτικών εγώ» φαντάζονται και σχεδιάζουν.

Πούλος Γιώργος
Δέδες Αναστάσιος
Καυκόπουλος Σπύρος
Μονιάκης Γιάννης

Αδιανόητη ενέργεια από ανθρώπους που μέχρι πριν λίγο υποκριτικά έβαλαν κατά δικαίων και αδίκων και «σήκωνα το λάβαρο» της πρωτοπορίας στον αγώνα της αποκατάστασης των Αφιδνών. Σε αυτόν τον αγώνα όμως, όταν ήρθε η ώρα επέλεξαν να μην είναι καν στο «γήπεδο» με την ελπίδα προφανώς ο αγώνας να αναβληθεί και να έχουν να λένε. Εύκολα, άκοπα και χωρίς κόστος.

Η Ιστορία και οι πολίτες των Αφιδνών ήδη, κρίνουν , επικρίνουν και καταγγέλλουν. Επιφυλάσσονται δε να απαντήσουν όταν θα έρθει η δικιά τους ώρα.

Χθες βράδυ οι Αφίδνες ξεκίνησαν τον αγώνα για την αποκατάσταση και την αναγέννηση τους με όσους είναι αποφασισμένοι να σκεφτούν πατριωτικά και «υπέρ βωμών και εστιών» και όχι με όσους θυσιάζουν τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ακόρεστα πολιτικά τους πλάνα και τα ανικανοποίητα πολιτικά τους εγώ.

Σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας: Το λιγότερο ατυχές μπορεί να χαρακτηριστεί το σχόλιο του απόντος Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Μονιάκη κάτω από την χθεσινοβραδινή σχετική ανάρτηση μας. Ο κύριος Μονιάκης λοιπόν, αφού αρχικά θυμήθηκε τα ανώνυμα sites-όταν φωτογραφιζόταν σε άλλα ανώνυμα sites προφανώς δεν το θυμόταν-μας επιτέθηκε λέγοντας πως όσο αφορά το άτομό του ήταν απών γιατί βρισκόταν σε βραδινό συμβάν. Δεν αμφισβητούμε το ότι ο κύριος Μονιάκης ήταν σε βραδινό συμβάν. Και πραγματικά τον ευχαριστούμε που βρίσκεται πάντα εκεί και μας προστατεύει. Όμως αναρωτιόμαστε .Με τον ίδιο τρόπο που βρήκε χρόνο να απαντήσει σε μας, δεν θα μπορούσε να μπει στο διαδικτυακό Δημοτικό Συμβούλιο, να δηλώσει παρών, να δηλώσει πως ψηφίζει τις αποφάσεις για τις Αφίδνες και στην συνέχεια να ζητήσει να αποχωρήσει μιας και βρισκόταν σε βραδινό συμβάν. Να υποθέσουμε σκεπτόμενοι με αγαθές προθέσεις πως δεν θα το σκέφτηκε………………

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση