Ψέματα και πολιτική υποκρισία για το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα από τη σελίδα μας πως δεν ασχολούμαστε με αστεία δημοσιεύματα  και φανταστικά σενάρια, διάφορων γραφικών και συνάμα «επικίνδυνων» επίδοξων πολιτικών αναλυτών, που στόχο και σκοπό έχουν να δηλητηριάσουν και να δυναμιτίσουν την κοινωνία και τους πολίτες.

Ούτε αξίζει τον κόπο να αναλωνόμαστε , ούτε φυσικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την πολιτική ακροβασία των γραφικών.

Όταν όμως αυτά που γράφουν έχουν να κάνουν με την διάδοση ψευδών πληροφοριών που αφορούν τα μικρά παιδιά και την ασφάλεια τους και όταν έχουν στόχο να θίξουν με αυτό τον τρόπο το συναίσθημα και την αίσθηση της ασφάλειας των γονιών, τότε δεν μπορούμε  να αφήσουμε να πλανώνται τέτοια εμπρηστικά και επικίνδυνα δημοσιεύματα.

Αναφέρει λοιπόν σήμερα γνωστή για τις ανακρίβειες και για την «μαύρη» προπαγάνδα της ιστοσελίδα πως στις Αφίδνες , στο Δημοτικό Σχολείο υπάρχει ένα επικίνδυνο στέγαστρο , το οποίο απειλεί την ασφάλεια των μαθητών και αφέθηκε στην τύχη του από την  Δημοτική Αρχή Γιασημάκη. Και το πάει ακόμα παρακάτω. Δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία, «στολίζοντας» ταυτόχρονα τον Γιασημάκη με διάφορα «κοσμητικά επίθετα».

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ανοησία και η πολιτική μικρότητα.

Το συγκεκριμένο στέγαστρο λοιπόν, όπως αποκαλύπτουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε έχει αφαιρεθεί πριν την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, έχουν προγραμματιστεί ήδη τα βήματα για την αντικατάσταση του ,ενώ  στο Σχολείο των Αφιδνών έχουν γίνει εκτεταμένες εργασίες από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, που το έχουν μεταμορφώσει και του έχουν δώσει μια νέα ανανεωμένη όψη .

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα για το θέμα η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και την δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω:

«Το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών υποδέχτηκε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον μετά τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί και επιδιορθώσεις ολόκληρου του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά με επισκευές στις σπασμένες πόρτες και σε άλλες υποδομές.

Οι εργασίες έγιναν με τη συνεργασία και τη συμβολή του Αντιδημάρχου Αφιδνών Γιάννη Δήμα και των τοπικών συμβούλων Γιώργου Ντόστη, Μαίρης Ρούσση και Ελένης Μέξη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στα μέλη του #Συλλόγου_Γονέων_και_Κηδεμόνων του Δημοτικού Αφιδνών όχι μόνο για τη συμβολή τους και την αγαστή συνεργασία αλλά διότι εξασφάλισαν τη δωρεά χρωμάτων από την εταιρεία Vitex.

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου στεγάστρου στο κεντρικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου. Το προηγούμενο, που δεν είχε άδεια και είχε κατασκευαστεί αυθαίρετα και χωρίς μελέτη για ακραία καιρικά φαινόμενα, αφαιρέθηκε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Με δικές μας ενέργειες έχει εκδοθεί νόμιμη οικοδομική άδεια και έχει γίνει σχεδιασμός σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανονισμούς και τις ανάγκες του σχολείου ώστε το νέο στέγαστρο να κατασκευαστεί άμεσα.»

Είναι θεμιτό να υπάρχουν πολιτικές πικρίες και διαφοροποιήσεις σε σχέση με την εκάστοτε διοίκηση, όπως είναι επίσης θεμιτό και αναγκαίο να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις και να διεκδικούνται διαφορετικές λύσεις και ενέργειες. Το να ξεπερνούν όμως κάποιοι τα όρια και να φτάνουν προκειμένου να ικανοποιήσουν την ακόρεστη πολιτική τους πληγωμένη φιλοδοξία να διαδίδουν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σκορπώντας φόβο και ανασφάλεια , είναι ένα γεγονός άκρως καταδικαστέο, που τους απομονώνει από την κοινωνία και τους κατατάσσει στα πολιτικά αζήτητα του τόπου.

Τους αφήνουμε στα προβλήματα τους και στις φοβίες τους και τους ευχόμαστε κάποια στιγμή να αντιληφθούν πως έχουν περιπέσει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολιτικής μικρότητας και να αναζητήσουν τρόπους να επανέλθουν στην λογική, την υπευθυνότητα και τον σεβασμό των συμπολιτών τους.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση