“Πικραμένη” πολιτική υποκρισία.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που κάποιοι αναζητούν εναγωνίως ευκαιρίες να βγάλουν «χολή» και να δηλητηριάσουν την κοινωνία μας με φανταστικές ιστορίες και με συνειρμούς που εύκολα κατασκευάζουν στο πικραμένο τους μυαλό.

Και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός ο τρόπος που επιχειρούν να τις διαδώσουν στους πολίτες προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν , να στιγματίσουν και να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα, προς όφελος τους φυσικά.

Ταχύτητα αντίδρασης ζηλευτή, στήσιμο κατηγορητηρίου απίστευτό, «ηρωοποίηση» δήθεν θυμάτων και «επικήρυξη» δήθεν θυτών με αυτουργούς όποιον έχει την παραμικρή σχέση με τον υποτιθέμενο θύτη.

Επιστημονική φαντασία αναμεμιγμένη με πίκρα και θυμό και απίστευτο θράσος ανακατεμένο με  δήθεν αγανάκτηση.

Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια πολιτικοποίησης γεγονότων και την προσπάθεια σύνθεσης πολιτικού κατηγορητηρίου από διαφόρους «πικραμένους» που ψάχνουν  τρόπο να μοιραστούν τα όσα απίθανα κρύβουν στο μυαλό τους και νοιώθουμε «αλληλεγγύη» μιας και καταλαβαίνουμε πως βρίσκονται σε δεινή θέση.

Είναι απελπιστικά λίγοι και πολύ μόνοι. Είναι απομονωμένοι από την κοινωνία και τους πολίτες και παρακολουθούν χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν την πορεία του Δήμου μας προς τα μπρος. Λογικό να ψάχνουν σωσίβια. Λογικό να «χτίζουν» φανταστικές καταστάσεις.

Είναι αυτονόητη η καταδίκη κάθε ενέργειας πέραν της λογικής και της σύνεσης. Και είναι αυτή η καταδίκη αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Είναι όμως ταυτόχρονα αυτονόητη και η καταδίκη όποιου προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα, είτε περιγράφοντας λανθασμένα τα γεγονότα-κατά όπως τον συμφέρουν- είτε επιχειρώντας να εμπλέξει πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με το γεγονός, χρησιμοποιώντας ακατανόητες νοητικές ακροβασίες και συνθέτοντας φανταστικά σενάρια αυτουργίας.

Αν θέλουν να χτυπούν κάποιον να το κάνουν με ειλικρίνεια και με ευθύτητα, ακόμα και αν έχουν άδικο. Συνειρμοί και νοσηρές φαντασιώσεις επιστρέφουν και αποτελούν μπούμερανγκ για αυτούς τους ίδιους.

Όταν μάλιστα τα «διηγήματα τους» αφορούν κάποιο συμπολίτη μας που δεν είναι καν μέλος της Δημοτικής ομάδας διοίκησης, τότε πραγματικά χάνεται και το μέτρο και η σοβαρότητα και η λογική.

Η Κοινωνία έχει γνώση και άποψη, έχει καταγράψει σκέψεις ,τάσεις και συμπεριφορές και δεν χρειάζεται «πλαστές» ιστορίες για να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το ποιος είναι τι, για το ποιος υπηρετεί και τι και για το ποιος προκαλεί και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Άδικος κόπος επομένως η προσπάθεια πολιτικοποίησης του οποιοδήποτε άσχετου γεγονότος και καταδικαστέοι όσοι επιχειρούν κάτι τέτοιο.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση