Ζητείται επειγόντως πολιτική σοβαρότητα.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μια πραγματικά απίστευτη ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Επαμεινώνδας Δημητρίου  προβαίνει σε μια πρωτοφανή καταγγελία που είναι απολύτως βέβαιο πως οι ιστορικοί του μέλλοντος θα της απονείμουν παμψηφεί το Όσκαρ υποκρισίας και παραπλάνησης. Μια καταγγελία που ενδεχομένως αν είχε κατατεθεί από κάποιον άλλο Δημοτικό Σύμβουλο που να μην έχει τεχνικές γνώσεις και να μην γνωρίζει τι αναφέρει το κάθε έγγραφο και η κάθε άδεια που δίνεται δεν θα έκανε τέτοια εντύπωση. Θα έλεγαν απλά ότι ο άνθρωπος επειδή δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις έκανε μια παρανόηση και ξεγελάστηκε. Όταν όμως πρόκειται για έναν άνθρωπο σαν τον κύριο Δημητρίου, που γνωρίζει επ ακριβώς τις διαδικασίες και τις εγκρίσεις και τα όσα αυτές επιτρέπουν, η επίκληση αναθεμάτων και η προφητεία ανύπαρκτων κινδύνων μάλλον οφείλεται σε άλλα αίτια τα οποία ενδεχομένως μόνο αυτός γνωρίζει.

Τι λέει λοιπόν ο κύριος Δημητρίου; Λέει πως σε χθεσινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Ποιότητας ζωής επιχείρησε να εκδώσει άδεια λειτουργίας σε μια επιχείρηση στην περιοχή του Αυλώνα που ασχολείται με την διαχείριση Βιομηχανικών Στερεών Αποβλήτων. Μια δήλωση που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την αλήθεια και στόχο έχει να παραπλανήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις αρνητικές, ιδιαίτερα ανάμεσα στους κατοίκους του Αυλώνα. Πρώτα από όλα η Επιχείρηση δεν είναι νέα μιας και λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία, πράγμα που γνωρίζει όλος ο κόσμος. Έπειτα η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν ζητά άδεια λειτουργίας αλλά άδεια εισόδου εξόδου οχημάτων(δημιουργία κόμβου). Πράγμα το οποίο το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο κύριος Δημητρίου. Το γνωρίζει μιας και στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας ζωής υπήρχαν αιτήματα για άλλες δύο τέτοιες ακριβώς άδειες(εισόδου εξόδου οχημάτων) και αυτές στην περιοχή του Αυλώνα και μάλιστα συντεταγμένες από το γραφείο που διατηρεί ο κύριος Δημητρίου. Αυτές βεβαίως οι δύο άδειες  δόθηκαν κανονικά ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για να μην υπάρχουν σκιές το ζήτημα της επίμαχης  τρίτης άδειας ανέβαλε το ζήτημα για πλήρη διερεύνηση του. Άρα ο κύριος Δημητρίου γνωρίζει επ ακριβώς τι σημαίνει η Άδεια Εισόδου Εξόδου Οχημάτων, απλά προφανώς διακατέχεται από «επιλεκτική» αξιολόγηση άδειας από άδεια………….

Λέει επίσης ο κύριος Δημητρίου πως θα πρέπει να συγκλιθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει για το θέμα, για να τοποθετηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και για να ενημερωθεί και ο κόσμος. Μα κύριε Δημητρίου δεν γνωρίζετε πως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει γνωμοδοτική και όχι αποφασιστική αρμοδιότητα και πως οι αποφάσεις της περνούν έτσι και αλλιώς από το Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί αν δεν το γνωρίζετε είστε «πολιτικά ανεπαρκής» ενώ αν το γνωρίζετε είστε «πολιτικά υποκριτής»……..

«Σκόνη θέλησε να σηκώσει» ο κύριος Δημητρίου προκειμένου να μειώσει και να «χρεώσει» την Δημοτική Αρχή. Ενδεχομένως να είναι επηρεασμένος αρνητικά από την μεγάλη επιτυχία του ξεκινήματος της ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Αυλώνα , που με τόση χαρά έγινε δεκτή από την τεράστια πλειοψηφία των Αυλωνιτών και να ψάχνει τρόπους να μειώσει αυτήν ακριβώς την αποδοχή. Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως τελικά όλη αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού πέφτει στο κενό αφήνοντας πολιτικά εκτεθειμένο μόνο τον κύριο Δημητρίου που αποδεικνύεται πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Τα ερωτήματα βεβαίως παραμένουν και μόνο αυτός μπορεί να τα απαντήσει. Γιατί κύριε Δημητρίου μιλάτε για άδεια έγκρισης λειτουργίας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως πρόκειται για μια απλή άδεια εισόδου εξόδου οχημάτων; Γιατί κύριε Δημητρίου ενώ γνωρίζετε επ ακριβώς τις διαδικασίες ,μιας και στην ίδια συνεδρίαση υπήρχαν άλλες δύο παρόμοιες άδειες που τα δικαιολογητικά τους είχαν συνταχθεί από το γραφείο σας, εγείρεται θέμα και αλλοιώνεται την Τρίτη; Γιατί τελικά κύριε Δημητρίου για ένα τόσο ασήμαντο και καθημερινό ζήτημα, ξεσηκώνεται τους πολίτες και δημιουργείται αδικαιολόγητο και καταδικαστέο κλίμα φόβου και ανησυχιών;

Ζητείται επειγόντως πολιτική σοβαρότητα και πολιτική υπευθυνότητα………..

Σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας: Παρακάτω δημοσιεύουμε τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που αποδεικνύουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται και καταρρίπτουν τα απαράδεκτα επιχειρήματα του κυρίου Δημητρίου.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση