Με κίνηση ΜΑΤ στη Μαυροσουβάλα ,ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει το τοπίο στην Ύδρευση

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις τελευταίες μέρες κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι διακινούν ευρύτατα στο χώρο του διαδικτύου διάφορες φήμες (για την παρέμβαση-σωτηρία του Δήμου στην Μαυροσουβάλα)  που ανακατεύοντας την πραγματικότητα με την καλπάζουσα φαντασία και την λογική με τον ηθελημένο παραλογισμό, καταλήγουν να παραποιούν τα γεγονότα σκορπώντας κραυγές και ψίθυρους, με στόχο προφανώς να δημιουργήσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Δεν είχαμε πραγματικά σκοπό να ασχοληθούμε αντιλαμβανόμενοι πως με το να δίνεις σημασία σε ασημαντότητες και σε φαντασιώσεις τελικά καταλήγεις να μιλάς στον αέρα και να χάνεις απλά τον χρόνο σου. Όμως επειδή το θράσος ξεχείλισε και επειδή η μη ενασχόληση μας εκλήφθηκε προφανώς σαν αδυναμία θα μπούμε για άλλη μια φορά στον κόπο να ξεσκεπάσουμε τις φαιδρότητες και να αποδείξουμε με στοιχεία και γεγονότα, ποιος έκανε τι και πόσο αυτό πραγματικά κόστισε.

Πάμε λοιπόν να δούμε έργα και ημέρες και να συγκρίνουμε μεθοδολογίες αλλά και τρόπους δράσης.

Η Προηγούμενη Δημοτική Αρχή από τον Νοέμβρη του 2015 έως τον Νοέμβρη του 2017 έκανε στην Μαυροσουβάλα κάποιες κινήσεις-μπαλώματα, όχι με στόχο να διορθώσει ολοκληρωτικά και μόνιμα το τεράστιο πρόβλημα των εκεί ευρισκόμενων γεωτρήσεων, αλλά απλά για να δώσει προσωρινές λύσεις και να κερδίσει χρόνο, μιας και δεν σκόπευε να κάνει κάτι δραστικό και μόνιμο. Πόσο αλήθεια κόστισαν αυτές οι παρεμβάσεις-μπαλώματα και τι εκπτώσεις έλαχαν τα όσα εκεί έγιναν; Για πάμε να δούμε:

9/11/2015 Για δύο αντλητικά και δύο μπούστερ που αφορούσαν δύο γεωτρήσεις δόθηκαν 73.431 ευρώ, λαμβάνοντας μάλιστα το «ιλιγγιώδες» ποσό της εκπτώσεως του 0,33% ήτοι 243 ολόκληρα ευρώ…..

19/02/2016 Για μια επείγουσα αντικατάσταση καλωδίων και ηλεκτρικών πινάκων δόθηκαν 73.000 ευρώ, λαμβάνοντας μάλιστα και εδώ το «ιλιγγιώδες» ποσό έκπτωσης που άγγιξε το 0,65% ήτοι 369 ευρώ.……

21/07/2016 Για μια συντήρηση υποσταθμού μέσης τάσης-που όπως μάθαμε δεν λειτούργησε ποτέ- δόθηκαν 86000 ευρώ.

1/11/2017 Για μια επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων δόθηκαν 39.000 ευρώ.

Δόθηκαν δηλαδή ποσά 232.000 ευρώ χωρίς στην ουσία να κάνουν το παραμικρό μιας και οι γεωτρήσεις υπολειτουργούσαν και καταλήξαμε τελικά μετά την «Μήδεια» να σταματήσουν ολοσχερώς. Όσο αφορά τις εκπτώσεις δεν θα το σχολιάσουμε καθόλου, γιατί δεν στέκουν πουθενά και προκαλούν μόνο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα θα δεσμευτούμε απέναντι στους αναγνώστες πως εμείς πρώτοι θα βγούμε και θα αποδοκιμάσουμε την Δημοτική Αρχή, αν οι εκπτώσεις που θα πάρει δεν κυμανθούν σε φυσιολογικά και αξιοπρεπή επίπεδα. Κλείνοντας την αναφορά στα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής να τονίσουμε πως τα ανταλλακτικά για τις γεωτρήσεις ήταν made in Turkey.Κρατήστε το αυτό γιατί έχει την σημασία του.

Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται τώρα στην Μαυροσουβάλα.

Αρχικά η Δημοτική Αρχή έχει πάρει την απόφαση να πάει σε μόνιμη λύση, που θα απαλλάξει μια για πάντα την περιοχή από το πρόβλημα και από την «οικονομική αιμορραγία» που προκαλεί στο Ταμείο της Ύδρευσης κάθε χρόνο δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα ασφάλειας και οικονομικής σιγουριάς.

Η Πολυσχιδής και αποτελεσματική παρέμβαση που γίνεται στην Μαυροσουβάλα περιλαμβάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα παρακάτω:

Τρία αντλητικά συγκροτήματα τελευταίας τεχνολογίας ευρωπαϊκών προδιαγραφών και όχι made in Turkey

1000 περίπου μέτρα καλώδιο τροφοδοσίας

Νέες σωληνώσεις για τις γεωτρήσεις(εκατοντάδες μέτρα)

Εργασίες και επισκευές ελαττωματικών γεωτρήσεων και δοκιμαστικές αντλήσεις

Πέντε μπούστερ

Κατασκευή κολεκτέρ

Κατασκευή ειδικής μεταλλικής βάσης για τα μπούστερ

Ηλεκτρικοί πίνακες και αυτοματισμοί των αντλητικών συγκροτημάτων

Δύο ηλεκτρικοί πίνακες λειτουργίας  των μπούστερ.

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για συνολική παρέμβαση και πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος

Όλα τα παραπάνω έχουν προϋπολογισμό μελέτης 452.000 πλέον ΦΠΑ χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν το ποσό της έκπτωσης που θα δοθεί.

Εδώ λοιπόν όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό και χωρίς να έχει κάποιος τεχνικές γνώσεις, φαίνεται πως επιχειρείται μία ακριβής και αποτελεσματική παρέμβαση με στόχο την μόνιμη επίλυση του προβλήματος.

Και αυτό γίνεται επειδή το πρόβλημα που εκεί υπήρχε και ποτέ δεν λύθηκε κόστισε στον Δήμο Ωρωπού για τα έτη 2017-18-19-20 το ποσό των 9.975.383 ευρώ ή περίπου 200.000 ευρώ τον μήνα μόνο για το νερό που δίνονται στην ΕΥΔΑΠ για να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής μας και θα εξακολουθήσουν να δίνονται αν το πρόβλημα δεν λυθεί. Με την μόνιμη λοιπόν λύση που τώρα θα δοθεί υπολογίζεται πως αυτό το ποσό δεν θα υπερβαίνει τις 50-60000 τον μήνα. Άρα θα εξοικονομούνται περίπου 150000 ευρώ τον μήνα. Αντιλαμβάνεστε τι αυτό σημαίνει για το Δημοτικό Ταμείο και για το τι ποσά μπορεί να απελευθερώσει προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως το ποσό που θα δαπανηθεί έχει σχεδόν ολόκληρο ήδη ληφθεί σαν επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών-άρα δεν θα κοστίσει απολύτως τίποτα στους δημότες και στον Δήμο μας- γίνεται αντιληπτό πως όποιος μιλάει για λάθος κινήσεις και αφήνει υπονοούμενα, προφανώς το κάνει μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Το ποιοι κάνουν σοφή, συνετή και διάφανη διαχείριση και το ποιοι όχι διαφαίνεται αδιαμφησβήτητα από όλα τα  παραπάνω. Το ποιοι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα και να απαλλάξουν την περιοχή από τις συνέπειες του και το ποιοι το αντιμετώπιζαν ερασιτεχνικά και χωρίς πλάνο και σχέδιο είναι απολύτως κατανοητό. Το ποιοι τελικά πράττουν βλέποντας το μέλλον και τα όσα επιτάσσει και το ποιοι έμεινα στο παρελθόν και στα προβλήματα του είναι πλέον πασιφανές και αυταπόδεικτο. Δεν θα συνεχίσουμε άλλο μιας και αποδείχτηκε το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στην Μαυροσουβάλα και το πόσα πράγματα θα κερδίσει ο πολίτης από αυτή την κίνηση. Είναι τόσο εύκολα ορατό που θα κλείσουμε λέγοντας ξανά αυτό που αναφέρουμε και στην επικεφαλίδα. Ναι λοιπόν. Με μια κίνηση ΜΑΤ στην Μαυροσουβάλα η Δημοτική Αρχή  αλλάζει το τοπίο στην Ύδρευση.

Η Συντακτική Ομάδα του Oroposvoice.

Απάντηση