Μια επιστολή συμπολίτη μας, που λέει και δείχνει πολλά…..

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ήθελα από μέρες να στείλω αυτή την επιστολή αλλά το ανέβαλα όχι επειδή δεν την θεωρούσα σημαντική, αλλά επειδή καμιά φορά το να επαινείς και να εκθειάζεις εκείνα που εννοούνται παρεξηγείται και χάνει την αξία του. Όμως όταν στον αντίποδα της δικιάς μου σκέψης κυκλοφορούν έχοντας ακριβώς αντίθετο σκοπό, επιστολές που έχουν γραφτεί μόνο και μόνο για να αποδώσουν ευθύνες και να υποβαθμίσουν τεράστιες προσπάθειες ,μέσα σε υπερβολικά αντίξοες συνθήκες, αντιλαμβάνεσαι τελικά πως το να καταθέτεις την άποψη σου είναι και αναγκαίο και απόλυτα θεμιτό.

Η αλήθεια είναι πως δεν κατοικώ σε κάποια δυσπρόσιτη περιοχή του Δήμου μας, προκειμένου να περιγράψω την δικιά μου προσωπική εμπειρία απεγκλωβισμού. Από την άλλη βέβαια λόγω της φύσης της δουλείας μου, βρίσκομαι σε συνεχή κίνηση οπότε έχω την δυνατότητα να γίνομαι γνώστης πολλών και διαφορετικών γεγονότων και να αντιλαμβάνομαι πράγματα που οι άνθρωποι που απλά παρακολουθούν τα διάφορα γεγονότα, ούτε τα μαθαίνουν ,ούτε τα αντιλαμβάνονται ποτέ.

Θέλω λοιπόν να πω πως εκείνες τις δύσκολες μέρες του χιονιά που έπληξε τον Δήμο μας , είδα πολλούς ανθρώπους να υπερβάλουν εαυτούς παλεύοντας με τα στοιχεία της φύσης προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και να κρατήσουν ανοιχτούς δρόμους και δυνατότητες επικοινωνίας.

Είδα πολλούς ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής, να είναι στην πρώτη γραμμή, χωρίς καμιά διάθεση επίδειξης και χωρίς να δείχνουν καμιά τάση διαφήμισης, να αγωνίζονται δίπλα στους απλούς δημότες με απαράμιλλο πάθος και με περίσσιο θάρρος.

Είδα τον ίδιο τον Δήμαρχο μούσκεμα και χωρίς να ενδιαφέρεται για την εικόνα του να συμμετέχει ενεργά και ισότιμα και να βάζει το λιθαράκι του στην μάχη του συνετού πολίτη, όπως είναι άλλωστε υποχρεωμένος να κάνει, όποιος σέβεται την κοινωνία και τους θεσμούς της και όποιος αντιλαμβάνεται την θέση και την αποστολή του.

 Είδα πλήθος δημοτικών αλλά και μισθωμένων μηχανημάτων να δρουν οργανωμένα και με σύστημα, ανοίγοντας δρόμους και δίνοντας λύσεις, την ίδια στιγμή που ακόμα και η Εθνική Οδός ήταν κλειστή και εγκαταλελειμμένη.

Είδα εν ολίγοις μια ομάδα με ψυχή και με πλάνο που δεν λογάριασε κόπο και χρόνο και που έδειξε για πρώτη φορά ποια είναι η θέση των εκλεγμένων και που είναι ταγμένοι και υποχρεωμένοι να βρίσκονται όταν τα πράγματα γύρω γίνονται δύσκολα και όταν οι συνθήκες δεν προσφέρονται για φτηνή πολιτική εκμετάλλευση.

Πραγματικά ήταν για μένα μια πρωτοφανής εμπειρία που μου έδειξε πως υπάρχει ελπίδα για την περιοχή και τον τόπο μας.

Από την άλλη κλείνοντας αυτά που είχα να πω θα ήθελα να ζητήσω από όλους αυτούς που στο βωμό του όποιου πολιτικού κέρδους ανακαλύπτουν ανθρώπους που έχουν  λόγους να κατηγορήσουν και να προσάψουν, πως τελικά τα όσα βιώνουμε σαν χώρα, θα πρέπει να μας παραδειγματίσουν και να μας δείξουν πως η κοινωνία δεν μπορεί να βασίζεται σε ξεπερασμένες αντιπαραθέσεις και σε παλαιοκομματικά τερτίπια.

Ας αφήσουμε την κοινωνία να πάει μπροστά και ας αναγνωρίσουμε επιτέλους κάτι  καλό, ακόμα και αν δεν μας συμφέρει και ακόμα και αν το πραγματοποιούν άνθρωποι που δεν είναι μαζί μας. Ο τόπος μας και τα παιδιά μας αυτή την νοοτροπία και αυτό τον τρόπο σκέψης χρειάζονται και όχι την συκοφαντία και την ισοπέδωση.

Μετά τιμής

Γ.Χ

Δημότης Ωρωπού.

Σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας: Τα πλήρη στοιχεία του συμπολίτη μας βρίσκονται στην διάθεση μας και είναι δικιά του η επιθυμία να μην δημοσιοποιηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμο του.

Απάντηση