Η Πολιτική αριθμητική του παραλόγου και η πολιτική αμνησία που προκαλεί.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επανήλθε και πάλι σήμερα ο πρώην Δήμαρχος και ο συνδυασμός «Πρώτα ο Δημότης» (άραγε πόσοι έχουν μείνει), με παρέμβαση αυτή την φορά περί αξιοκρατίας και περί χρηστού τρόπου προσλήψεων. Για άλλη μια φορά εντυπωσιάζοντας με τον τρόπο που ξεχνούν τα όσα οι ίδιοι πραγματοποιούσαν την πάλαι ποτέ εποχή της παντοδυναμίας τους και επιχειρώντας για πολλοστή φορά να αλλάξουν και να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να εμφανίσουν καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στα όσα συμβαίνουν.

Θα μας επιτρέψουν να διαφωνήσουμε με τα όσα αναφέρουν και να καταθέσουμε την δικιά μας άποψη που και τεκμηριωμένη αλλά  και απόλυτα ρεαλιστική είναι. Μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη και χρειάζονται αυτήν την δουλειά και να τους χαρακτηρίζουμε κομματικό στρατό και υμετέρους που ευνοήθηκαν όταν μάλιστα οι εκλογές είναι σε 3 χρόνια περίπου; Μπορούμε να τους στοχοποιούμε και να τους αμφισβητούμε με τρόπο απαξιωτικό, επειδή έκαναν αίτηση και προσελήφθησαν στον Δήμο, πληρώντας τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται; Υπάρχει κάπου κάποιο κριτήριο που περιγράφει απαγορευτικά την πρόσληψη κάποιου, αν έχει την ατυχία να υπάρχει κάποιος συγγενείς στην οποιαδήποτε δημοτική θέση; Άραγε η προηγούμενη δημοτική αρχή λάμβανε υπ όψιν κάτι τέτοιο; Γιατί από ότι θυμόμαστε μόνο αυτό δεν έκανε. Σήμερα βεβαίως κάνοντας για άλλη μια φορά το άσπρο μαύρο μιλούν για όσα ποτέ δεν έκαναν θεωρώντας πως απευθύνονται σε ανθρώπους που μόλις ήρθαν ή που στερούνται την στοιχειώδη μνήμη και κρίση.

Ένα άλλο συνταρακτικό πραγματικό στοιχείο που αποδεικνύει περίτρανα το ποιος ενδιαφέρεται για την κοινωνία και τις ανάγκες της, είναι τα ασύλληπτα οικονομικά μεγέθη που μόλις πριν από λίγο διαβάσαμε σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ωρωπού. Με μια ματιά και μόνο και χωρίς να έχει κάποιος οικονομικές ή διοικητικές γνώσεις διαφαίνεται το χάσμα που χωρίζει τους δύο τρόπους σκέψης και δράσης και το πότε ο τόπος ενισχύεται και το πότε υποβαθμίζεται και υποσκάπτεται.

Όλες αυτές οι προσλήψεις που έγιναν με κριτήριο την ενίσχυση ζωτικών και απαραίτητων λειτουργιών του Δήμου θα κοστίζουν περίπου 800.000 ευρώ. Χρήματα που δίνονται για να λειτουργήσει ο Δημοτικός Οργανισμός και να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός και άμεσος στην υπηρεσία του πολίτη, χωρίς να υπάρχει η  παραμικρή υπερβολή στην καταμέτρηση των πραγματικών αναγκών, μιας και η οικονομική κατάσταση του Δήμου, παρά τις τεράστιες στοχευμένες κινήσεις που έχουν γίνει, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Αυτή η σωστή, μετρημένη και έντιμη φιλοσοφία ,έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αλόγιστη, χωρίς μέτρο και με μικροπολιτική σκοπιμότητα μεθοδολογία  που ακολούθησε ο κύριος  Ρούσσης και οι συν αυτώ ευρισκόμενοι,  όταν το τελευταίο οκτάμηνο της διοίκησης τους (Ιανουάριο έως Αύγουστο 2019) ξόδεψαν για να καλύψουν τις υπεράριθμες και χωρίς κανένα πλάνο, αλλά και χωρίς λογική προσλήψεις δεκάδων υμετέρων-σε προεκλογική μάλιστα περίοδο-1.407.243 ευρώ. Αν αναλογιστεί δε κανείς πως τότε η συλλογή των απορριμμάτων γινόταν από ιδιώτη που κόστιζε επιπλέον για το 2019,το ποσό του 1.724.857 ευρώ, καταλαβαίνει πως εδώ υπάρχει μια οικονομία για τον Δήμο που ξεπερνά τα 1.000.000 ευρώ, μιας και όπως όλοι γνωρίζουν ο εργολάβος των απορριμμάτων έχει απομακρυνθεί από τον Δήμο από την 15η Ιανουαρίου 2020 και πως αυτή η δράση γίνεται πια από τις Δημοτικές Υπηρεσίες καθαριότητας.

Είναι αξιοπερίεργο και αγγίζει τα όρια του παραλόγου το πώς οι άνθρωποι που διοίκησαν με τέτοια οικονομική «ανεμελιά», έρχονται σήμερα και κουνούν το δάχτυλο και προσπαθούν να δώσουν συμβουλές και να παραδειγματίσουν, ενώ προφανώς θα προσέφεραν τεράστια υπηρεσία τόσο στον τόπο, όσο και στους  ίδιους τους τους εαυτούς αν επέλεγαν την σιωπή και την αποχή. Έτσι θα έδειχναν  τουλάχιστον πως κάτι κατάλαβαν από τα λάθη και τις καταστροφικές τους αστοχίες. Θα έδειχναν πως έστω και τώρα, όχι πια εν θερμώ και βλέποντας τα όσα συντελούνται προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης και της σταθερότητας, επιστράτευσαν την όποια  πολιτική τους λογική και δέχτηκαν πως τελικά κάποιοι έχουν  μεγαλύτερες δυνατότητες, περισσότερη γνώση και αποτελεσματικότερες μεθόδους.

Οι πολίτες του Ωρωπού έχουν καθημερινά την ευκαιρία να συγκρίνουν και να μετρούν  τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται και ενεργεί η Δημοτική αρχή Γιασημάκη και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τίποτα πια δεν είναι το ίδιο σε τούτο τον τόπο και πως στο  τιμόνι του Δήμου βρίσκονται άνθρωποι που σκέπτονται και ενεργούν με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών  και της κοινωνίας.

Κάποιοι άλλοι βεβαίως άλλα φαντάζονται, αλλά ονειρεύονται και άλλα επιθυμούν. Πρόβλημα τους. Η κοινωνία προχωρά μπροστά με σιγουριά και με σταθερό βήμα, αφήνοντας στο παρελθόν όλα όσα επιδίωξαν να την διχάσουν, να την μικρύνουν και να την απαξιώσουν.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση