Οι Αποκριάτικες ανησυχίες,ενός πρώην……..

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αποκριάτικη διάθεση ξαναχτύπησε ο Δήμαρχος του Facebook και πρώην κοινοτάρχης Συκαμίνου, στην καθιερωμένη δεκαπενθήμερη εμφάνιση του, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει-χωρίς επιτυχία είναι η αλήθεια- να διατηρηθεί στο προσκήνιο και να θυμίζει που και που την παρουσία του. Με αποκριάτικη διάθεση μιας και τα όσα αναφέρει είναι πραγματικά μεταμφιεσμένα και αλλοιωμένα, για να ταιριάζουν με το ύφος  και το ήθος της παρηκμασμένης και ξεπερασμένης πολιτικής του φυσιογνωμίας.

Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια τον πρώην, ή μάλλον για να ακριβολογούμε την αποφεύγει συστηματικά και εκούσια. Βλέπεις η αλήθεια δεν ταιριάζει με τις αίολες σοφιστείες του και αποτελεί και την απόλυτη τροχοπέδη στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης που απεγνωσμένα καταβάλει.

Δεν θα σταθούμε αναλυτικά στα όσα αραδιάζει μιας και νόημα δεν έχει και χάσιμο χρόνου αποτελεί μια τέτοια προσπάθεια. Όμως δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε δύο τρία σημεία που πραγματικά είναι εκτός τόπου και χρόνου και προφανώς λέγονται για να ειπωθούν. Εκτός αν μαζί με την εξουσία έχουν απολέσει και την στοιχειώδη πολιτική λογική.

Στο πρώτο μέρος στέκεται στην ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το μόνο αληθινό ποσό που αναφέρει είναι το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού του Τεχνικού προγράμματος. Συγκεκριμένα πράγματι το ποσό ανέρχεται περίπου σε 11.000.000 ευρώ. Αμέσως μετά όμως αναφέρει πως το 90% αυτού του ποσού αποτελεί έργα δικά του, της δικιάς του Δημοτικής Αρχής, η οποία όπως είναι γνωστό ότι έργο γίνει τα επόμενα 30 τουλάχιστον χρόνια θα της ανήκει, γιατί ακόμα και αν δεν το είχε ξεκινήσει το είχε σκεφτεί και θα το έβαζε σε εφαρμογή, κάπου κάποτε!Δεν φταίει αυτός , η φαντασία του τα φταίει……………..

Από τα περίπου 11.000.000 ευρώ λοιπόν τα 5.400.000 αφορούν συνεχιζόμενα έργα, που εννοείτε πως δεν είναι όλα έργα που είχε ξεκινήσει η διοίκηση του, μιας και είναι γνωστό πως αυτή έχει αποχωρήσει εδώ και 18 μήνες, και 5.200.000  ευρώ αφορούν νέα έργα που θα υλοποιηθούν από την Δημοτική Αρχή Γιασημάκη και καμιά άλλη αρχή δεν έχει συμμετοχή σε αυτά. Εντυπωσιακή πολιτική μηδενισμού και πρωτοφανής προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικότητας. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο  το πολιτικό θράσος του πρώην Κοινοτάρχη Συκαμίνου και αποδεικνύει πως τελικά τίποτα δεν έχει αντιληφθεί και τίποτα δεν έχει διδαχθεί. Παραμένει αθεράπευτα ο «Φωτεινός παντογνώστης» που τόσα δεινά προξένησε στον τόπο.

Πάμε λίγο παρακάτω. Ξεπερνάμε τις αιτιάσεις του και τις αναφορές του στα υπέρογκα Δημοτικά τέλη, που είναι γνωστό πλέον σε όλους πως σε καμιά δημοτική κοινότητα πλην μίας,δεν αυξήθηκαν-μιλάμε για τα οικιακά τιμολόγια-όπως και στους χαρακτηρισμούς που αποδίδει στον Δήμαρχο και καταλήγουμε σε ένα σημείο στο οποίο ο συγκεκριμένος  δεν θα έπρεπε ούτε καν να αναφέρεται. Μιλάμε βέβαια για τις απευθείας αναθέσεις. Ο άνθρωπος που επί πέντε έτη έκανε την απευθείας ανάθεση καθημερινότητα, ρουτίνα και μοναδικό τρόπο δράσης, έρχεται σήμερα και κουνά το δάχτυλο, ξεχνώντας για άλλη μια φορά πως «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί».

Η Δημοτική αρχή Γιασημάκη μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες κατόρθωσε στον πρώτο χρόνο διοίκησης της να σχεδιάσει και να υλοποιήσει διαγωνισμούς στις  κυριότερες προμήθειες του Δήμου και να βάλει τέρμα στην μεθοδολογία που καθεστωτικά ακολουθούσε ο πρώην κοινοτάρχης Συκαμίνου. Στο αμέσως προσεχές διάστημα δε, θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί που βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης του και θα έχει καθιερωθεί πλέον το νέο πνεύμα διοίκησης που βασίζεται στην διαφάνεια, στις διαδικασίες και στην νομιμότητα . Απευθείας αναθέσεις έγιναν και θα γίνουν μόνο εκεί που είναι  αναγκαίο και αναπόφευκτο και πάντα προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Που να την αντιληφθεί αυτή την διαφορά ο Δήμαρχος του Facebook;

Γι αυτόν όλα μπαίνουν στον ίδιο «κουβά» προκειμένου να δημιουργήσει λόγους που θα του επιτρέψουν να σπείρει διχόνοια, που θα του δώσουν την δυνατότητα να αρθρώσει αντιπολιτευτικό και μειωτικό λόγο και θα του δώσουν αφορμή να προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της διαλυμένης του ομάδας. Έτσι τουλάχιστον νομίζει.

Το πραγματικά περίεργο και αξιοθαύμαστο ταυτόχρονα-μόνο στον αποκριάτικο κόσμο του πρώην κοινοτάρχη Συκαμίνου συμβαίνουν αυτά- είναι πως μετά από την πομπώδη κατάληξη του που μιλά για την ανωτερότητα της δικιάς του παράταξης που δεν βάζει εμπόδια στο έργο της Δημοτικής Αρχής για το καλό του τόπου, θα περίμενε κανείς πως η παράταξή του θα ψήφιζε του προϋπολογισμό. Αυτό θα έλεγε η λογική-αν υπήρχε- με βάση τα γραφόμενα του.

Ε όχι λοιπόν, η παράταξη του ψήφισε παρών……….. Καρναβαλικά δρώμενα ταιριαστά με το πνεύμα των ημερών και με την εν γένει κατάσταση που βρίσκεται ο πρώην Κοινοτάρχης και ο στενός του κύκλος. Απελπιστικά μόνοι, αποκομμένοι από μια κοινωνία που παλεύει  δίπλα σε μια διοίκηση  που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια, αποτελούν θλιβερό θίασο παρηκμασμένων «ηθοποιών» που αρνούνται να αντιληφθούν πως το δικό τους φινάλε ήρθε πριν 2 χρόνια περίπου και πως τα όσα «έπαιξαν» σε βάρος του τόπου θα τους ακολουθούν αιώνια.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση