Τελικά ο Δήμαρχος του Facebook εμφανίστηκε. Με 7 μέρες και 7 νύχτες καθυστέρηση……..

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η συγγνώμη θέλει θάρρος, που δυστυχώς δεν έχουν! Αντίθετα έχουν πολύ θράσος!»

Ξεκινάμε τα όσα θα γράψουμε παρακάτω με μία φράση του Δημάρχου του Facebook και πρώην Κοινοτάρχη Συκαμίνου, που την έγραψε χωρίς βεβαίως να την διαβάσει, διότι διαφορετικά θα «κοκκίνιζε» και θα την απέσυρε γιατί αποτελεί την χαρακτηριστικότερη ίσως «φωτογραφία» του πολιτικού του βίου και της πολιτικής του συμπεριφοράς.

Άφησε να περάσουν επτά ολόκληρες μέρες και όταν ήταν πια σίγουρος πως μπορεί να βγει από το καβούκι του και ότι δεν «κινδύνευε» από τα φυσικά φαινόμενα βγήκε στην επιφάνεια και στον αφρό, όχι για να βοηθήσει ή να προσφέρει κάτι στους πολίτες, αλλά για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να παραποιήσει δηλαδή, να σκορπίσει κατηγορίες και  πολιτικά αναθέματα και να αποδείξει πως τελικά παρότι ο λαός τον τιμώρησε και τον απέβαλε, αυτός τίποτα δεν κατάλαβε, τίποτα δεν άκουσε, τίποτα δεν ένοιωσε. Ήταν , είναι και θα παραμείνει «Φωτεινός Παντογνώστης» που  όλα τα έκανε τέλεια, που όλα τα είχε υπό τον έλεγχό του-στην φαντασία του- ,και που όλα ήταν υπέροχα χωρίς προβλήματα και χωρίς εμπόδια.

Δεν πέρασε ούτε καν από το μυαλό του όσο ο τόπος μας «χτυπιόταν» από μια πρωτοφανή χιονοθύελλα που απέκλεισε μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, να βγει και να βοηθήσει έναν άνθρωπο, έστω για το θεαθήναι. Προτίμησε την ζεστασιά από το τζάκι του και την άνεση του καναπέ του, από το να δώσει μια μάχη υπέρ των συμπολιτών του. Λες και για να βοηθήσεις θα πρέπει να είσαι Διοίκηση. Σε ποιο εγχειρίδιο πολιτικής δεοντολογίας το λέει άραγε αυτό; Προφανώς σε εκείνα που τηρούσε και έκανε πράξη ο πρώην κοινοτάρχης Συκαμίνου.

Ο άνθρωπος που επί πέντε χρόνια εγκατέλειψε ολόκληρο το Δήμο και επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή Διοίκηση υμετέρων, μιλά για ανικανότητα και για ανυπαρξία.Οι δημότες που για μερόνυχτα έδιναν την μάχη με τα καιρικά φαινόμενα, μαζί με τους εργαζομένους του Δήμου και την δημοτική ομάδα διοίκησης, διαβάζουν σήμερα τα αποκυήματα της φαντασίας του πρώην κοινοτάρχη Συκαμίνου και δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Ένας ολόκληρος κόσμος που ταλαιπωρήθηκε και έδωσε μάχες πρωτοφανείς επί μια ολόκληρη εβδομάδα, σήμερα λοιδορείται και υποβαθμίζεται από ένα πικραμένο πρώην Δήμαρχο, που παντού βλέπει καταστροφές και διάλυση, επειδή απλά αυτός είναι απών. Και τολμά μάλιστα να μιλά για συγνώμες. Ποιος; Αυτός που αυτή την λέξη δεν την χρησιμοποίησε ποτέ, μιας και αποτελεί άγνωστη λέξη για το δικό του λεξικό , που είναι γεμάτο από φράσεις που ξεκινούν και καταλήγουν στο εγώ.

Τι και αν γειτονικοί Δήμοι ακόμα και σήμερα παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, τι και αν όπως είπαν οι μετεωρολόγοι κόπηκαν από τον χιονιά τόσα δένδρα όσα δεν είχαν κοπεί ποτέ, τι και αν η κεντρική εξουσία είχε κλείσει ακόμα και την Εθνική Οδό. Τι και αν για πρώτη φορά ο Δήμος μας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κακοκαιρίας. Όλα αυτά για τον κύριο  Ρούσση αποτελούν κενά γράμματα άνευ περιεχομένου και γεγονότα που απλά τα είδε και τα έζησε όλος ο κόσμοι  στην φαντασία του. Όλοι λάθος και ο μόνος σωστός ο πρώην Δήμαρχος.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο αν δεν αντιλαμβάνεται πως με όλα αυτά που λέει καταντά γραφικός και πως ο πολίτης διαβάζοντας-όποιος αντέχει-τα όσα αραδιάζει ξεσπά σε ακράτητα γέλια, μιας και μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος την πολιτική αναίδεια και τον πολιτικό αμοραλισμό.

Είναι απολύτως βέβαιο πως κατά την πρόσφατη καταιγίδα υπήρξαν προβλήματα. Προβλήματα που οφειλόταν τόσο στο μέγεθος, στην διάρκεια και στην ένταση της, όσο και στο πρωτόγνωρο του φαινομένου. Προβλήματα που από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου πάλεψαν σκληρά να περιορίσουν και τις περισσότερες φορές το κατάφεραν. Είναι επίσης πασιφανές πως υπήρξε από την πρώτη στιγμή σχέδιο δράσης που τηρήθηκε και εφαρμόστηκε περιορίζοντας σημαντικά τους αποκλεισμούς και τους κινδύνους. Θα ήταν μη ρεαλιστικό να υποστηρίξει κάποιος πως όλα έγιναν τέλεια. Μόνο στην φαντασία  του πρώην Δημάρχου γινόντουσαν αυτά, όταν οι πολίτες είχαν την ατυχία να τον έχουν στην διοίκηση. Ρεαλιστικό όμως είναι να πούμε πως το πρόσημο αποτελέσματος είναι  θετικό και πως ο Δήμος μας ανταπεξήλθε χωρίς μεγάλες πληγές στα όσα η κακοκαιρία συσσώρευσε.

Άλλωστε μέσα στα προβλήματα και τις δυσκολίες δημιουργούνται οι αυξημένες ετοιμότητες  και μέσα από τις διαρκείς μάχες αποκτάτε η αποτελεσματικότητα και η συνεπής αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και όχι μόνο. Δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι, εθελοντές και πολίτες, δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή και δεν αναμένουν τους μετά Χριστόν προφήτες να βγουν να εκφράσουν γνώμη και να αποδώσουν ευθύνες. Σε τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές η κοινωνία γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη και συνεχίζει την πορεία της προς τα μπρος.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση