Πως άραγε να εξηγηθεί η εμμονή, απέναντι στον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής;

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περίεργο πράγμα η εμμονή. Περίεργο και ανεξήγητο. Είναι μια κατάσταση που παρατηρείται σε πολλές δράσεις της ζωής και που τις περισσότερες φορές έχει αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που ο εμμονικός ελπίζει.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να ισχύει άλλος κανόνας για τα όσα συμβαίνουν και στην πολιτική, σε γενικό ή σε τοπικό επίπεδο.

Όταν κάποιος επιμένει με την γραφή του να «χτυπά» με τα γραπτά του, αδικαιολόγητα και χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα, τον οποιοδήποτε παράγοντα της τοπικής πολιτικής σκηνής, τελικά καταλήγει να του κάνει την καλύτερη διαφήμιση και να τον κάνει γνωστό κάθε μέρα και περισσότερο.

Γιατί καλή είναι η προσπάθεια δυσφήμισης, όταν όμως η πραγματικότητα δείχνει κάτι άλλο, τότε λογικά ο πολίτης και ο αναγνώστης καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα πως εδώ υπάρχει κακή προαίρεση και προσωπικό μένος.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση αποτελεί για την περιοχή μας η συνεχής ,σχεδόν καθημερινή επίθεση του «Παραπλανητή» εναντίον του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νικολάου Λούπη.

Οι επιθέσεις-τουλάχιστον οι πρόσφατες-άρχισαν μετά από μια παρέμβαση που έγινε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζει το Σχολείο, λόγω της παλαιότητας του, αλλά και λόγω της μη επίλυσης τους, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Η παρέμβαση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ήταν άμεση, αφού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, αλλά και το Σύλλογο Διδασκόντων, προχώρησαν στην ακριβή καταγραφή των προβλημάτων, δόθηκαν άμεσες λύσεις σε όσα ήταν δυνατόν και δρομολογήθηκε με υπευθυνότητα και ρεαλισμό η επίλυση των υπολοίπων. Εδώ να σημειώσουμε πως μιλάμε για το μεγαλύτερο Σχολείο του Δήμου μας.

Άμεση και χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων στις 20/01, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω:

“Δελτίο Τύπου

Χθες, Τετάρτη 20/1/21, σε κλίμα θετικό πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Λούπη, του Διευθυντή του σχολείου κ. Μπράτη, του υποδιευθυντή κου Γκιολέ και αντιπροσωπείας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όλων των σημαντικών προβλημάτων του Σχολείου δρομολογήθηκαν άμεσες λύσεις για σοβαρά κτιριακά προβλήματα και μπήκε πλάνο για την αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων.

Ο κ. Λούπης ανέφερε ότι ο Δήμος μετά την άμεση εργασία στήριξης του φουγάρου που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε εντολή για την αντικατάσταση των παραθύρων του τμήματος των Η/Υ. Επίσης, δήλωσε ότι η Ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών κτιρίων του Δήμου Ωρωπού θα συμπεριλαμβάνει και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων που θα μετατρέψει το σχολικό συγκρότημα σε μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη σχολική μονάδα.

Όσον αφορά την αποκατάσταση της καθίζησης, ο κ. Λούπης είπε πως θα περιμένει την έκθεση της επιτροπής προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Περαιτέρω θα δρομολογηθεί άμεσα η συντήρηση των κλιματιστικών και η επισκευή κεραμιδιών στις αίθουσες προκατ και θα τοποθετηθεί εξωτερικό κουδούνι στην είσοδο του σχολείου.

Άμεσα θα προχωρήσει η αναγόμωση των πυροσβεστήρων που βρίσκονται στις τάξεις και θα δρομολογήσει την επίλυση για τις επικίνδυνες πλάκες πεζοδρομίου έξω από το σχολείο καθώς και την αποκατάσταση της διαγράμμισης και σήμανσης στους δρόμους γύρω από το σχολείο.

Τέλος, περιμένουμε την πρόταση του για παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία τμήματος εκμάθησης Ελληνικών για γονείς μαθητών καθώς και να μεριμνήσει για την αποστολή κάθε μήνα των αναλύσεων του νερού από βρύση του σχολείου μας.

Καθαρίστριες και σχολικός τροχονόμος παραμένουν ένα διαρκές θέμα συζήτησης με συνεχή προσπάθεια αντιμετώπισης.

Εμείς, εκ μέρους όλων των μελών μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Λούπη για την παρουσία του στο σχολείο, αλλά και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων και αναμένουμε τα θετικά αποτελέσματα αυτών!

Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων”

Μια ανακοίνωση που ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για την άμεση αντίδραση του και δείχνει ξεκάθαρα, τόσο την καλή του θέληση, όσο και την αποφασιστικότητα του. Μάλλον αυτό το Δελτίο Τύπου δεν το διάβασε ο «Παραπλανητής». Ή μάλλον έκανε πως δεν το διάβασε……..

Τουναντίον σήμερα ανακαλύπτει επιστολή άλλου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που ζητούν, όπως είναι απόλυτα φυσικό να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα του Σχολείου τους. Παρελκυστική τακτική και προσπάθεια αποπροσανατολισμού με στόχο και σκοπό παραπλανηθεί ο πολίτης. Άδικος κόπος.

Έχουμε και άλλη φορά γράψει πως ο Δήμος μας έχει 32 Σχολικά Συγκροτήματα- άλλα μεγάλα και άλλα μικρότερα- στην δικαιοδοσία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Τα χρήματα που απαιτούνται τόσο για τα λειτουργικά έξοδα, όσο και για την συντήρηση και την αποκατάσταση των χρονίων προβλημάτων, που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ξέχασε να επιλύσει, είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ποσά κατά πολύ πολλαπλάσια από τα χρήματα που μπορεί να έχει στην διάθεση της η Σχολική Επιτροπή. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο , παρά καταγραφή των προβλημάτων, αξιολόγηση της σπουδαιότητας τους και επίλυση τους κατά προτεραιότητα. Με γνώμονα πάντα την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των μικρών μαθητών και την καλύτερη δυνατή εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Αυτό γίνεται και θα εξακολουθήσει να γίνεται μέχρι την επίλυση και του τελευταίου προβλήματος. Με αγώνα , με σεβασμό και με σοβαρότητα….

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση