Η αγορά δυο νέων απορριμματοφόρων, ενισχύει το επίπεδο υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ήρθε προς συζήτηση ένα πολύ σοβαρό θέμα, από το οποίο εξαρτάται τόσο η υγεία των πολιτών, όσο και η βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και της αισθητικής της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα το θέμα αφορούσε την αγορά δύο νέων υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας και θα ανανεώσουν τον στόλο των οχημάτων καθαριότητας μετά από πολλά χρόνια.

Το ένα απορριμματοφόρο θα είναι όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 10m3 και το δεύτερο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων. Ο συνολικός προϋπολογισμός δαπάνης φτάνει τις 373.000 ευρώ και θα καλυφθεί από εγκεκριμένη χρηματοδότηση του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Τα υπό προμήθεια οχήματα θα είναι απολύτως καινούργια, αμεταχείριστα, πρόσφατης κατασκευής και θα καλύπτουν πλήρως τις ζητούμενες τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι (6) μήνες. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του ν.4412/2016 ειδικότερα με Διεθνή Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό.

«Η αγορά των δύο απορριμματοφόρων είναι στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχουμε κάνει στον τομέα της καθαριότητας. Ο Δήμος μας εκσυγχρονίζεται και παράλληλα ενισχύει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου που για χρόνια είχε παραμεληθεί και αυτό είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε με όσα έχουμε σχεδιάσει στα απαραίτητα ρεύματα ανακύκλωσης, γυαλί, πλαστικό, βιοαπόβλητα με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον και τα οικονομικά του Δήμου», τόνισε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στην εισήγηση του.

Και ενώ πραγματικά η κοινή λογική, αλλά και η πολιτική ορθότητα, επιβάλει και θεωρεί απολύτως βέβαιο πως δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στο Δήμο μας, που θα  διαφωνεί με αυτή την γενναία και γεμάτη ουσία απόφαση, ήρθε ο κύριος Ρούσσης να διαψεύσει τους πάντες και να σκορπίσει απορίες, για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η αντιπολιτευτική του μανία, να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ,με την κάλυψη ενός ΠΑΡΩΝ.

ΟΧΙ στην ανάπτυξη του τόπου, όχι στην υγεία των πολιτών, όχι στην αποκατάσταση της αισθητικής της περιοχής μας, όχι στην λογική και στην ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών.

Πως άραγε να εξηγηθεί αυτή η συμπεριφορά;

Πώς να βρεθούν λόγια να προσπαθήσουν να αναλύσουν τον τρόπο σκέψης και δράσης του κυρίου Ρούσση;

Προφανώς ο κύριος Ρούσσης αναπολεί τις ημέρες του εργολάβου των απορριμμάτων και θεωρεί πως όταν επανέλθει(;;;;;;;), θα πρέπει να μην έχουν αλλάξει οι συνθήκες και ο εξοπλισμός , προκειμένου να μπορέσει να τον επαναφέρει……..

Μάλλον ήταν υπερβολικά ευχαριστημένος από την απόδοση του…….

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς………

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση