Ο «Γεωπόνος», οι «οικονομολόγοι» του τίποτα και η πολιτική αμνησία……

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάζει ο κόσμος και απορεί. Αλήθεια αυτοί οι απίστευτοι τύποι σε ποιους απευθύνονται; Κρίνοντας και κάνοντας σημαία ότι τους κατέβει και θεωρώντας πως ανακαλύπτουν την Αμερική σε κάθε ύποπτη δράση που φαντασιώνονται, σκορπούν άφθονο γέλιο και ακράτητα χαχανητά, σε όποιον κατά λάθος διαβάζει τα γραφόμενα τους.

Ανακαλύπτουν παντού εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος και του λαού, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά επειδή ξέρουν πως συμπεριφέρονταν αυτοί-και αυτό είναι κατ’ ουσία αυτό που τους έχει λείψει. Ξέρουν πως ενεργούσαν αυτοί σε κάθε μία από τις ατέλειωτες σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις τους και με ποιον τρόπο επέλεγαν αναδόχους και διαδικασίες. Ξέρουν πως ποτέ δεν σκέφτηκαν τίποτα πέρα από το πως θα εξυπηρετήσουν τα δικά τους παιδιά και την εκλογική τους πελατεία. Ξέρουν πως επειδή διακατέχονται από την αρχή, εμείς τα ξέρουμε όλα, ποτέ δεν συμβουλεύτηκαν κανέναν ειδικό ,πέραν του εαυτού τους,και γιαυτό τώρα απορούν που μπορεί πραγματικά να υπάρχει κάποιος γεωπόνος, που να λέει την γνώμη του ,ακόμα και για τα πιο απλά ζητήματα. Άκου γεωπόνος! Πού ακούστηκε!

Που είναι οι μέρες οι δικιές τους οι ευλογημένες(γιαυτούς) που για τα πάντα αποφάσιζε ο κύριος Ρούσσης και οι δυο τρεις παρατρεχάμενοι του; Που είναι εκείνη η εποχή που τα πάντα τα έκαναν εν κρυπτώ και όποιος τολμούσε να φέρει αντίρρηση τον παρέδιδαν βορά στην ανώνυμη λαίλαπα του διαδικτύου τους , για να τον κατασπαράξουν; Όλα αυτά θυμούνται σήμερα και γίνονται και γεωπόνοι, αλλά και οικονομικοί αναλυτές, που αποδεικνύουν στα όνειρά τους, πως είχαν πάντα δίκιο και πως ο λαός του Ωρωπού εγκλημάτησε που δεν αναγνώρισε όλα αυτά τα προτερήματα τους και δεν τους επανεξέλεξε προκειμένου να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.

Έγραφα επί εγγράφων, υπογραμμίσεις οικονομικών στοιχείων, οικονομικές αναλύσεις με ύφος καθηγητών πανεπιστημίου και συμπεράσματα αυθαίρετα και διάτρητα, γεμίζουν τις κουραστικές αναλύσεις τους και αποδεικνύουν πως τελικά μάθημα δεν πήραν κανένα και πως αν ξαναβρίσκονταν στην ίδια θέση πάλι τα ίδια θα έκαναν.

Δεν μας λένε τίποτα απολύτως οι αναλύσεις των «επικοινωνιολόγων» του κυρίου Ρούσση. Δεν προσθέτουν τίποτα στα όσα ξέραμε για τον αγαπημένο τους εντολέα. Γνωρίζουν βέβαια πως τα όσα έρχονται σε επίπεδο έργων και παρεμβάσεων θα επιφέρουν τεράστιες αλλαγές, προς το καλύτερο ,για την περιοχή μας και θα αποδείξουν πως τελικά όταν μια διοίκηση σκέφτεται τους πολίτες και το πως θα βελτιωθεί η καθημερινότητα τους, τα πάντα είναι δυνατά. Γνωρίζουν πως σύντομα, όταν θα αρχίσουν να αποδίδουν τα όσα ήδη η δημοτική αρχή έχει κερδίσει, μάλλον οι όποιες πολιτικές τους σοφιστείες θα γίνουν ακόμα πιο έωλες και ακόμα πιο εκτός τόπου και χρόνου. Τότε βέβαια για κάθε τι που θα συντελείται θα βγαίνουν και θα λένε πως εμείς το είχαμε σκεφτεί, κάπου, κάποτε, αλλά μας έκλεψαν την ιδέα, αυτοί που μας έκλεψαν και την καρέκλα και μην απορείτε θα βρίσκουν και το κουράγιο, αλλά και το θράσος να πηγαίνουν και να φωτογραφίζονται, διαφημίζοντας πως άλλο ένα δικό τους έργο, γίνεται πραγματικότητα…….

Είναι οι στιγμές, που η λογική, η πολιτική και η πραγματικότητα αναιρούνται και υποβιβάζονται από κάποιους, προκειμένου να βρουν τρόπους να βγάλουν τα άγχη, τα πάθη και τα απωθημένα τους στην επιφάνεια, με στόχο και σκοπό να αποκρύψουν πω τελικά ο σοφός λαός που τους αποδόμησε είχε όπως πάντα σωστό και αλάνθαστο κριτήριο και ανακάλυψε έγκαιρα τους σκοπούς και τις πραγματικές τους επιδιώξεις. Συνεχίστε να μας διασκεδάζετε. Με αναλύσεις κάθε είδους. Επί παντός επιστητού. Είναι η ειδικότητά σας. Έτσι διοικήσατε, έτσι συνεχίζετε να κινείστε. Εσείς και κανείς άλλος. Εσείς οι αλάθητοι και οι μοναδικοί. Κανένας άλλος…….Πόσος μα πόσος εγωισμός; Πόση με πόση έλλειψη αυτοκριτικής και συναίσθησης της πραγματικότητας; Πόση μα πόση έλλειψη ευαισθησίας;

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση