Ο Ρούσσης μιλά για ανεξάρτητη τοπική δημοσιογραφία !Το άλλο με τον Τοτό θα μας το πείτε;

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιτίθεται σήμερα το επίσημο όργανο προπαγάνδας του Δημάρχου του Facebook Θωμά Ρούσση, εναντίον του Προέδρου της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου, επειδή λέει επιτέθηκε με δήλωση του εναντίον συναδέλφου(;;;;;) δημοσιογράφου(;;;;;), ο οποίος τόλμησε να κάνει κριτική στο έργο της ΚΕΔΩ. Οικτίρει μάλιστα όποιον ασχολείται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την ενημέρωση στην περιοχή, επειδή δεν πήρε θέση υπέρ του «διωκόμενου»(;;;;;; ) δημοσιογράφου, αφού θεωρεί δεδομένο πως τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος, είναι αληθινά και αμερόληπτα. Στη συνέχεια μας παραδίδει ένα μάθημα δημοσιογραφίας, αμεροληψίας, δημοκρατίας και διαφάνειας, ξεχνώντας πως όλα αυτά τα καταστρατήγησε «την χρυσή πενταετία» της παντοδυναμίας του, βάλλοντας καθημερινά εναντίον όποιου τολμούσε να καταθέσει μια διαφορετική άποψη και είχε και το κουράγιο να την υποστηρίξει κιόλας κόντρα στην απολυταρχική διοίκηση του κυρίου Ρούσση.

Ενδιαφέρουσα η σημερινή τοποθέτηση μιας και προβάλει και μια νέα διαφαινόμενη προσπάθεια ανθρώπων που έρχονται από το πουθενά, «πουλώντας» μοναδικότητα και κατοχή περγαμηνών στο είδος τους, να εγκατασταθούν πολιτικά στον τόπο μας, να αποκτήσουν λόγο και βήμα και να μπορέσουν να στηρίξουν πρόσωπα και καταστάσεις, στην προσπάθεια που θα κάνουν στο μέλλον να επανέλθουν και να ανακτήσουν τα κεκτημένα τους. Και φυσικά η προσπάθεια αυτή για να πετύχει, χρειάζεται πάντα τοπικά «δεκανίκια» προκειμένου να εισέλθει πιο εύκολα στο «ψητό». Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή. Εισαγόμενοι σωτήρες που «ανιδιοτελώς» και «αφιλοκερδώς» αναλαμβάνουν  εθελοντικά και εργολαβικά την «αμερόληπτη» και «άνευ κηδεμονίας» ενημέρωση μας, επειδή ξαφνικά ανακάλυψαν τον Δήμο Ωρωπού  και αποφάσισαν να εργαστούν για την σωτηρία των πολιτών του. Μόνο που για μια ακόμα φορά ξέχασαν  να ρωτήσουν τους πολίτες, αν χρειάζονται εισαγόμενους σωτήρες και αν τελικά πιστεύουν πως κάποιος μπορεί χωρίς «κέρδος» να σκεφτεί ξαφνικά να υπηρετήσει το οτιδήποτε σε μια περιοχή με την οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση και το κυριότερο δεν είναι καν κάτοικος της.

Δεν θα ήταν κακό να εμφανιστεί πράγματι ένας δημοσιογράφος και με όλο το δικαίωμα που του δίνεται,  λόγω επαγγέλματος, αλλά και λόγω αναφαίρετου δικαιώματος έκφρασης της γνώμης του, να ζητήσει από την τοπική κοινωνία να τον αποδεχτεί, αναγνωρίζοντας όμως πως σε αυτή του την προσπάθεια τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια, προς κάποια κατεύθυνση, του κυρίου Ρούσση στην προκειμένη περίπτωση και σαν τέτοιος θα κινηθεί, αρθρογραφώντας υπό την ομπρέλα της συγκεκριμένης παράταξης. Θα ήταν εντιμότατο και θα αναγνωριζόταν από όλους, ιδιαίτερα μάλιστα αν εξηγούσε πως σαν επαγγελματίας δημοσιογράφος, αυτό δεν θα το έκανε δωρεάν , αλλά με ένα εύλογο τίμημα. Ποιος θα διαφωνούσε σε αυτό ; Ποιος θα έφερνε αντίρρηση, ανεξάρτητα αν συμφωνούσε ή όχι με τα γραφόμενα του;

Το περίεργο αρχίζει με την επίκληση της αμεροληψίας, ενώ όποιος έχει τύχει να διαβάσει γραφόμενα του-ελάχιστοι ευτυχώς- αντιλαμβάνεται πως επιδιώκει να γίνει ο νέος «κυβερνητικός εκπρόσωπος» του Δημάρχου του Facebook Θωμά Ρούσση, ο οποίος όπως μαθαίνουμε ετοιμάζει την νέα κάθοδο του στις Εκλογές(;;;;;;;) που θα γίνουν ως γνωστόν σε τρία χρόνια-ας τον ξυπνήσει κάποιος-οπότε προφανώς χρειάζεται ανανέωση το επικοινωνιακό του επιτελείο.(Η Πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά). Και συνεχίζεται φυσικά με την εργολαβική στήριξη που ανέλαβε ο πρώην προφανώς «κυβερνητικός εκπρόσωπος» του Δημάρχου του Facebook Θωμά Ρούσση.

Το να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με πράγματα αυταπόδεικτα και πασιφανή δεν έχει νόημα και δεν προσθέτει τίποτα στα όσα καθημερινά συντελούνται στον παρηκμασμένο  καταρρέοντα χώρο της παράταξης του κυρίου Ρούσση. Εκεί που έχει «χαθεί πλέον η μπάλα», και που δίνεται καθημερινά αγώνας δρόμου προκειμένου να μην αποχωρήσουν άλλοι, αλλά και να προλάβουν  να οργανωθούν πριν από τις κινήσεις διαδοχής που οργανώνουν δυναμικά πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη τους, απειλώντας τον κύριο Ρούσση με απόλυτη απομάκρυνση και πολιτική μοναξιά. Έχει ακόμα πολλά επεισόδια αυτό το έργο και είναι απόλυτα βέβαιο πως τα χειρότερα για όλους αυτούς δεν έχουν έρθει ακόμα. Οπότε χρειάζονται εισαγόμενους «πολιτικούς φωστήρες», προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και την αγωνία για την πολιτική ελευθερία του τύπου, που κινδυνεύει δήθεν στον Δήμο μας, ας αναλογιστούν τις δικιές τους συμπεριφορές όταν διοικούσαν και ας παραδεχτούν πως δημοσιογραφούν στρατευμένα και με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θα ήταν το χρησιμότερο που θα μπορούσαν να κάνουν , κάνοντας μια προσπάθεια να γράψουν έστω και για μια φορά την Αλήθεια.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση