Ο “Δήμαρχος του Facebook” Θωμάς Ρούσσης, ξαναχτύπησε…….

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην αμίμητη συνήθεια του πρώην κοινοτάρχη Συκαμίνου,  να φωτογραφίζεται όπου δει ταμπέλα δημοσίων έργων και στη συνέχεια να αναρτά στο Facebook τις φωτογραφίες του, πανηγυρίζοντας κιόλας για τα όσα σχεδίασε-στη φαντασία του- και ο λαός ο αχάριστος δεν τα εκτίμησε και τον έστειλε για διακοπές διαρκείας.

Θεωρούσαμε βέβαια πως όσο περνάει ο καιρός , θα αρχίσει να ελέγχει αυτή την τουλάχιστον περίεργη επιθυμία του και κατάσταση του και αντιλαμβανόμενος το πόσο γέλιο προκαλεί θα την αφήσει παρά πίσω και θα συνεχίσει χωρίς τέτοιου είδους κωμικά σκετς. Λογικό άλλωστε ήταν να του έχει μείνει μια πίκρα και αυτή να τον  ωθεί να σκέφτεται τα όσα είχε και τα έχασε και να αναπολεί τις μέρες τις παντοδυναμίας και της δόξας του. Να του δημιουργεί όμως όλη αυτή η θύμηση ονειρώξεις και φαντασιώσεις μάλλον ήταν μη αναμενόμενο και μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται το πώς θα το καταπολεμήσει.

Στο νέο επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας του “Δήμαρχου του Facebook” έχουμε μια επιτόπια βόλτα στις Αφίδνες με την αφορμή του νέου έργου που ξεκινά η Δημοτική αρχή Γιασημάκη, όπου συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία ομοιοπαθών στελεχών του-πόσοι να έχουν μείνει άραγε;-φωτογραφίζεται ανάμεσα σε σωλήνες και υλικά , δείχνοντας χαρακτηριστικά-άραγε τι δείχνει;-και εξηγώντας στον φακό τα όσα κάνει(;;;;;;;;) συνεχίζοντας να υπηρετεί τον λαό της περιοχής(;;;;)…..

Στην συνέχεια κάτω από την φωτογραφία ποστάρει και κείμενο «εμπνευσμένο» και «λογοτεχνικό», όπου εξηγεί πως αυτό το έργο έπρεπε να ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μα ξεχνά μάλλον πως 1 Σεπτεμβρίου έφυγε από τον Δήμο; Γιατί άραγε δεν το ξεκίναγε αυτό την 1η του Αυγούστου αφού τα είχε όλα έτοιμα; Μήπως τελικά βρίσκεται σε «απώλεια στήριξης»(αεροπορικός όρος) και δεν θυμάται χρόνο, τόπο, εποχή;

Στην συνέχεια ευρισκόμενος σε μια αποτυχημένη επικοινωνιακή φούσκα, καλεί την Δημοτική αρχή, να μην κάνει επικοινωνιακές φούσκες και να μην οικειοποιείται τα έργα άλλων. Ο άρχοντας της επικοινωνιακής φούσκας, καλεί τους άλλους να μην προσπαθήσουν να τον μιμηθούν γιατί είναι ένας και μοναδικός. Αξεπέραστος γκαφατζής που έχει αναλάβει εργολαβικά την διασκέδαση και την ψυχαγωγία των δημοτών, σκορπώντας απερίγραπτα γέλια και κάνοντας όσους τον διαβάζουν να ξεχνούν την δυσκολία των καιρών και να χαλαρώνουν. Από αυτή την άποψη πραγματικά επιτελεί κοινωνικό έργο ο πρώην κοινοτάρχης Συκαμίνου. Εύθυμη νότα μέσα σε πανδημίες και οικονομικές κρίσεις. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Δήμαρχο του Facebook  από όλους μας.

Κάποια στιγμή βέβαια θα πρέπει να του ευχηθούμε όλοι να το ξεπεράσει και να προσγειωθεί(αεροπορικός όρος), γιατί καμιά φορά αν δεν το καταπολεμήσεις έγκαιρα η «βλάβη» γίνεται μη αναστρέψιμη και οι συνέπειες μη θεραπεύσιμες………

Σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας : Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, απευθυνόμενοι στον πρώην κοινοτάρχη Συκαμίνου θα θέλαμε να του πούμε πως «Ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση και ισόβιο τσιφλίκι κανενός. Είναι κοινωνικός φορέας αιρετών που υπηρετούν τους πολίτες και έχουν αρχή μέση και τέλος στα έργα, στις υποδομές και στα οράματα για ένα καλύτερο μέλλον.»Έτσι ήταν πάντα , έτσι θα συνεχίσει να είναι και έτσι είναι το σωστό, το ανθρώπινο και το καθιερωμένο.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση