Ο Δήμος Ωρωπού,πενθεί τον χαμό ενός δικού του ανθρώπου.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι πραγματικά κάποιες στιγμές στην ζωή, που έρχεται η μοίρα και καθορίζει οριστικά και αμετάκλητα την τύχη κάποιων συνανθρώπων μας. Τις περισσότερες φορές άδικα και χωρίς να υπάρχει λόγος και πάντα μα πάντα χωρίς να λογαριάζει το πώς και το γιατί. Έτσι και σήμερα τα ξημερώματα συνέβη το μοιραίο για έναν τίμιο βιοπαλαιστή που «έπεσε  στο πεδίο της δουλειάς» και του καθημερινού του αγώνα.

Ένας Δημοτικός υπάλληλος πρόσφατα προσληφθείς μέσω ΑΣΕΠ εκτελώντας την βάρδια του στην περισυλλογή των απορριμμάτων, ένιωσε ζάλη και αδιαθεσία, έπεσε από το σκαλί που κρατιόταν και βρήκε τραγικό θάνατο. Όλες οι προσπάθειες για την σωτηρία του, τόσο σε πρώτο χρόνο από τους συναδέλφους του, όσο και μετά στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου απέβησαν μάταιές και ο άτυχος βιοπαλαιστής κατέληξε, χωρίς κανένας να μπορέσει να τον βοηθήσει.

Ο Δήμος Ωρωπού από το πρωί εξέδωσε το παρακάτω ανθρώπινο και συγκινητικό δελτίο τύπου:

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η διοίκηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου πενθούν την απώλεια του Χρήστου Παπαδόπουλου και εκφράζουν τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση τους προς τους συγγενείς του.

Ο 46χρονος Χρήστος Παπαδόπουλος κατάγονταν από την Πάτρα και εργάζονταν στην υπηρεσία του Δήμου από τον Μάιο του 2020.

Έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε από το απορριμματοφόρο εν ώρα υπηρεσίας στις 02:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια δρομολογίου περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Λίτσας, ο προϊστάμενος καθαριότητας Ηλίας Φώτος, καθώς και τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος του απορριμματοφόρου. Αρχικά ο Χρήστος Παπαδόπουλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στο Σισμανόγλειο νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Λίτσας δήλωσε: «Όλοι είμαστε συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι με το περιστατικό και την απώλεια ενός “δικού μας” ανθρώπου. Από την πρώτη στιγμή προσφέραμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά ήταν αργά. Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας, δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν έναν καλό και άξιο συνάδελφο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας Χρήστου».

Και τι να πουν οι ανακοινώσεις; Και πόσα να μπορέσουν να περιγράψουν; Και πώς να καλύψουν τον πόνο των δικών τους ανθρώπων; Και πώς να αναπληρώσουν τον άδικο χαμό, ενός νέου βιοπαλαιστή;

Από το πρωί υπάρχουν εκτενής αναφορές στο γεγονός και από όλες προκύπτει η λύπη για το χαμό ενός ανθρώπου που επιτελούσε την εργασία του, με ζήλο και με προσήλωση. Χαρακτηριστικά το aftodioikisi.gr αναφέρει τα παρακάτω:

Είναι η ώρα της περισυλλογής και της τιμής απέναντι στον άνθρωπο που χάθηκε.Οι όποιες προσπάθειες εκμετάλευσης τέτοιων καταστάσεων, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, μόνο θυμηδία και αποτροπιασμό προκαλούν.Τώρα η κοινωνία ενωμένη και χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις σκύβει και προσπαθεί να δημιουργήσει όλες εκείνες τις άμυνες προκειμένου τέτοιου είδους ατυχής καταστάσεις, να περιοριστούν στο ελάχιστο.Τώρα ο Δήμος και η κοινωνία τείνει χείρα βοηθείας και συμπαράστασης στους δικούς του ανθρώπους. Τώρα με σεβασμό και με κατανόηση αφήνουμε ένα δάκρυ να κυλήσει, σκεφτόμενοι έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε ξαφνικά και άδικα.

Ότιδήποτε άλλο αυτή την δύσκολη ώρα, φαντάζει και είναι άκαιρο, άτοπο και εξέχως καταδικαστέο.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση