Τι αποδεικνύει και τι σηματοδοτεί η ανεξαρτητοποίηση του Μιχάλη Τόλια.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σαν κάτι αναμενόμενο «έσκασε» χθες η ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού συμβούλου και πρώην  Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Πολιτισμού(επί πέντε σύναπτα έτη) Μιχάλη Τόλια, από τον συνδυασμό Πρώτα ο Δημότης.

Αποτελούσε κοινό μυστικό όλων όσων ασχολούνται με τα Δημοτικά δρώμενα στον Ωρωπό, εδώ και αρκετό καιρό , πως οσονούπω θα έρθει αυτή η ενέργεια και θα δείξει πολλά, τόσο για το παρών , όσο και για το μέλλον του συνδυασμού, του πρώην «πανίσχυρου» Δημάρχου.

Το «πουλόβερ» είχε αρχίσει να ξηλώνεται με την ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Πέππα και προφανώς θα συνεχίσει να επεκτείνεται η διάλυση του, με μελλοντικές αποχωρήσεις που στο τέλος θα αφήσουν μόνο του τον κύριο Ρούσση και τους δυο τρεις εναπομείναντες «πιστούς» του. Η φυσική κατάληξη μιας πορείας που βασίστηκε στην εν κρυπτώ διοίκηση, στις παρασκηνιακές ενέργειες και αποφάσεις και στα ετσιθελικά «καμώματα» του πρώην κοινοτάρχη Συκαμίνου, που θεωρούσε πως μια ζωή θα έχει την «καρέκλα» και θα επιβάλλει τα όσα τον συμφέρουν και τον εξυπηρετούν.

Χθες λοιπόν ο Μιχάλης Τόλιας απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την παρακάτω επιστολή ανεξαρτητοποίησης:

Αξιότιμε κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την οριστική μου απόφαση για την ανεξαρτητοποίησή μου από την δημοτική παράταξη “Πρώτα ο Δημότης” με την οποία έχω εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο, του δήμου.

Σας εκφράζω παράλληλα την πρόθεση μου να παραμείνω Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Σας παρακαλώ θερμά όπως προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες ενημέρωσης της απόφασής μου στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και την ενσωμάτωσή της στα πρακτικά του δημοτικού μας συμβουλίου.

Με εκτίμηση και τιμή.

Μιχάλης Τόλιας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Χωρίς να λέει πολλά απλά καταθέτει την απόφαση του και δηλώνει πως επιθυμεί να παραμείνει ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Παραμένει δηλαδή στο πολιτικό σκηνικό, μιας και η ενέργεια του επιβάλλεται από τα όσο γίνονται στο εσωτερικό του συνδυασμού που ανήκε, και δηλώνει ενεργός για την συνέχεια.

Πόσοι άραγε είναι στην «ουρά» των «αναχωρήσεων» και πόσα μένει να δούμε ακόμα, στο σήριαλ που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τίτλο: Το χρονικού ενός προαναγγελθέντος πολιτικού «θανάτου»………

Ταυτόχρονα βεβαίως ενώ κάποιος θα περίμενε όλο αυτό το «σκηνικό» να θορυβήσει και να προβληματίσει τους κύκλους του τέως, επώνυμους και ανώνυμους, κάτι τέτοιο δεν έγινε και σε χθεσινή επανεμφάνιση του-γιατί άραγε τόσο καιρό στα «πιτς»?-ο γνωστός Παραπλανητής, επιχειρώντας για πολλοστή φορά να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, μας έκανε μια εκτενή αναφορά στα «προβλήματα» που υπάρχουν στην παράταξη Γιασημάκη.

Με λίγα λόγια, βγήκε να μας γράψει, πως δεν συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά όλα αυτά που δημιουργεί η φαντασία του πικραμένου «πολιτικού τους εγκεφάλου» και τα όσα θα ήθελαν να συμβαίνουν.

Η ανεξαρτητοποίηση Τόλια, αποδεικνύει την πλήρη διάλυση του «Πρώτα ο Δημότης» και σηματοδοτεί εκρηκτικές καταστάσεις στην πρώην κραταιά παράταξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες και με αναμενόμενο τερματισμό της παρουσίας Ρούσση, στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας και στα όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον.

Τα όσα θέλουν να διαρρέουν οι «εναπομείναντες» ,φυσικά μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν και μόνο ειρωνικά σχόλια, μιας και δεν στέκουν σε καμιά σοβαρή κριτική, ούτε επιδέχονται καμιάς λογικής προσέγγισης.

Η προσπάθεια απαξίωσης άλλωστε, όποιου έχει την δύναμη να διαχωρίσει την θέση του, από το «καράβι» που βυθίζεται, μπορεί να έρχεται σαν μέσο άμυνας, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τόσο την αριθμητική, όσο και την πολιτική ζημιά που προκύπτει, ούτε να εμποδίσει τις επόμενες αποσχιστικές τάσεις, που είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν.

Ούτε φυσικά μπορεί να κλείσει τις «πολιτικές του τρύπες» ο πρώην Δήμαρχος, με τα διάφορα «χαριτωμένα τσιτάτα» που αναρτά σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο αγαπημένο του Facebook, μιας και αυτά αποδεικνύουν την «πολιτική του μοναξιά» και την πολιτική του απομόνωση.

Είναι απόλυτα βέβαιο και αναμενόμενο, πως στις επόμενες μέρες θα προκύψουν και νέα «προβλήματα» και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τα ξεπεράσει, όσο και αν θέλει να δείχνει δυνατός και υπεράνω ο πρώην Δήμαρχος και οι λιγοστοί «εναπομείναντες συνοδοιπόροι», αυτής της πορείας προς την διάλυση…..

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση