Όταν η ντροπή απουσιάζει, περισσεύει το θράσος και η αναίδεια……

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματικά η καθημερινότητα του πρώην Δημάρχου και των εναπομεινάντων πιστών του-φήμες λένε, πως μετριούνται πια στα δάχτυλα του ενός χεριού-θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολη και οι ώρες θα πρέπει να περνούν αργά και βασανιστικά. Θύμησες ανακατεμένες με προσδοκίες που δεν πραγματοποιήθηκαν, «οπλίζουν» το χέρι με απίστευτα απωθημένα που διοχετεύονται στο κανάλι του Facebook, αδιαφορώντας για το τι λένε αυτοί που τα διαβάζουν και απλά θυμούνται.

Μη έχοντας άλλη δουλειά να κάνει, ζει μόνο και μόνο για να κριτικάρει και να «σπέρνει» κατηγορίες, επί «δικαίων και αδίκων», και να σκορπά τον χρόνο του σε διάφορα ευφάνταστα σενάρια που προφανώς πραγματοποιούνται και αποκτούν υπόσταση στην φαντασία του και στα όσα θέλει να συνεχίσει να πιστεύει,σκοπεύοντας να διχάσει και να χωρίσει την κοινωνία του Ωρωπού.. Από κοντά διάφοροι πρώην ,που μιλούν για καλάμια και για εγωιστικές συμπεριφορές, ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες του πρώην αρχηγού τους και της αξεπέραστης «αυλής» του. Επειδή προφανώς αυτοί κάνουν πως έχουν ξεχάσει, θεωρούν πως και ο κόσμος έχει ξεχάσει….. Ευσεβείς πόθοι, μίλια μακριά από την πραγματικότητα.

Όλα αυτά βέβαια ξεπερνιούνται και μένουν πολύ πίσω, όταν ο κύριος Ρούσσης αρχίζει να μιλάει για χρέη, για ληξιπρόθεσμα, για διαδικασίες, για παραβιάσεις, για ατασθαλίες και για καταστροφές. Τότε πραγματικά όποιος ζει και αναπνέει στον Ωρωπό, ακόμα και αν δεν είναι αρνητικά διακείμενος απέναντι στον κύριο Ρούσση, δεν μπορεί να μην αναφωνήσει : Έλεος, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Δεν μπορεί να μιλά για χρέη ο άνθρωπος που χρέωσε τον Δήμο Ωρωπού με πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί να μιλά για διαδικασίες αναθέσεων και διαγωνισμών, ο κύριος Ρούσσης, που επί πέντε χρόνια, έκανε τα πάντα από το πιο μικρό, μέχρι το πιο μεγάλο, με απευθείας αναθέσεις που όλως περιέργως ανελάμβαναν φίλοι , γνωστοί και συγγενείς. Δεν μπορεί να μιλά για ληξιπρόθεσμα ο κύριος Ρούσσης, που «ξέχασε να πληρώσει» τα πάντα και σήμερα αγωνίζεται η Δημοτική αρχή, να κλείσει τις απίστευτες «τρύπες» που άφησε φεύγοντας. Δεν μπορεί να μιλά για καλάμια και για εγωιστικές συμπεριφορές ο κύριος Ρούσσης και οι πέριξ αυτού, όταν διοίκησε με απίστευτη εγωπάθεια και αυταρχισμό, αφήνοντας τις διαδικασίες και τα όσα προβλέπονται, από νόμους και αρχές, στο περιθώριο και στην αφάνεια. Δεν μπορεί να ζητά υποτίθεται ενημέρωση, για διάφορα θέματα που εφευρίσκει ,όταν επί πέντε χρόνια δεν ενημέρωσε ποτέ άνθρωπο, για θέματα πολύ σοβαρά και πάντα μα πάντα, φρόντιζε όποιος τολμούσε να ζητήσει το παραμικρό να αντιμετωπίζει χλεύη, εκφοβισμούς και υπονοούμενα. Δεν μπορεί να μιλά για οτιδήποτε ο κύριος Ρούσσης. Δοκιμάστηκε, κρίθηκε και βρέθηκε όχι απλά ολιγοβαρής, αλλά πραγματικά ακατάλληλος και πολιτικά επικίνδυνος.

Το να βγαίνει σήμερα ,παριστάνοντας το άκακο αρνί και τον τίμιο υπηρέτη της κοινωνίας και των πολιτών και να «κουνάει το δάχτυλο», αποδεικνύει περίτρανα πως ναι μεν απουσιάζουν από τα γνωρίσματα του χαρακτήρα του, η ντροπή, η σύνεση και η συναίσθηση της ευθύνης, περισσεύουν όμως  το θράσος, η αμετροέπεια και η αναίδεια. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, αν ήταν «φορτωμένος» με τόσα πολιτικά «βαρίδια», θα σιωπούσε, ιδιαίτερα μάλιστα όταν γνώριζε, πως ο πολιτικός του βίος , ήταν πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε διαδικασία, πέρα από κάθε καθιερωμένη πρακτική. Επιτίθεται γιατί ξέρει πως είναι πια αδύναμος και πως σύντομα δεν θα μπορεί να φορά την μάσκα του τίμιου και του συνετού. Σύντομα το «έργο» του θα έχει αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο. Και τότε είναι απολύτως βέβαιο πως  η «προσγείωση» του θα είναι απότομη, ανώμαλη και θορυβώδης.

Υπομονή χρειάζεται ο κύριος Ρούσσης. Υπομονή και κουράγιο. Εκτός και αν θεωρεί πως κάνοντας φασαρία, θα έχει ελπίδες να περάσει αλώβητος, από το κανάλι της κρίσης των πεπραγμένων του. Αν βέβαια αυτό επιδιώκει, προφανώς παρηγορεί τον εαυτό του και απαλύνει τον πόνο του, υποδυόμενος την «αθώα περιστερά». Ο χρόνος φέρνει την αποκάλυψη του ποιος είναι τι και κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να τον σταματήσει…….

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση