Απάντηση στα ψεύδη και στις υποκριτικές ανησυχίες του τέως Δημάρχου.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με μια νεώτερη παρέμβασή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook-το μοναδικό πεδίο στο οποίο βρίσκει πλέον καταφύγιο-ο κύριος Ρούσσης, ξεπερνώντας τον εαυτό του ,ζητά με υποκριτική αγωνία να βγουν όλα στο φως. Και κατηγορεί την Δημοτική Αρχή, πως ψεύδεται στο θέμα τόσο των οφειλών, όσο και στο θέμα της χρεοκοπίας του Δήμου, λόγω της «πεφωτισμένης» και «εμπνευσμένης» διοίκησης του.

Είναι ένα «κείμενο» στο οποίο  ο κύριος Ρούσσης, λέει τόσα πολλά ψέματα, γνωρίζοντας φυσικά πως είναι ψέματα και τα λέει τόσο πετυχημένα, που πιθανώς στο τέλος να έχει πείσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό , πως δεν λέει ψέματα.

Πάμε μαζί να δούμε και να αναλύσουμε τα όσα γράφει, παράγραφο παράγραφο , προκειμένου να αποδειχθεί πως για άλλη μια φορά, ξεχειλίζουν το ψέμα, η υποκρισία και η σκόπιμη υπερβολή.

Ξεκινώντας λοιπόν ο τέως, αναφέρει πως δεν πέτυχε και τίποτα σπουδαίο ο Γιώργος Γιασημάκης, παίρνοντας ποσό για να εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα, μιας και αυτό είναι που συνηθίζεται και γίνεται πάντα. Ξεχνά βέβαια να αναφέρει πως ο Δήμος Ωρωπού, ανάμεσα σε πάνω από 300 Δήμους που επιδοτήθηκαν, ήταν με διαφορά στην πρώτη θέση, παίρνοντας ένα ποσό που ξεπερνούσε το 9% του συνολικού ποσού όλων των Δήμων. Και ήταν αυτό το ποσό τόσο μεγάλο, γιατί τόσο μεγάλα ήταν και τα χρέη που άφησε ο κύριος Ρούσσης φεύγοντας. Ευτυχώς δε που έγκαιρα και σωστά η Δημοτική αρχή πραγματοποίησε τα όσα χρειάζονταν προκειμένου να έρθει αυτό το μεγάλο και ευεργετικό ποσό. Βλέπετε ο κύριος Ρούσσης, στο μόνο πράγμα που πήρε την πρώτη θέση, ήταν στα γιγαντιαία χρέη που δημιούργησε.

Ζητάει στην συνέχεια ο κύριος Ρούσσης την λίστα με τα ποσά που έχουν πληρωθεί, με τα 5.340.000 που έχει ήδη διαθέσει ο Δήμος. Νέα υποκριτική ανησυχία. Γνωρίζει πολύ καλά που έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα. Βλέπεις η Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με την δικιά του, ότι πληρωμές κάνει τις αναρτά στην Διαύγεια, όπως προβλέπεται και επιβάλλεται. Εκεί λοιπόν βρίσκονται όλες οι πληρωμές και μπορεί εύκολα να τις εντοπίσει και να τις δει, ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης. Που να τα ξέρει αυτά ο κύριος Ρούσσης;  Δύσκολα πράγματα και «ψιλά γράμματα» για την δικιά του πολιτική  λογική και για τις δικές του πολιτικές μεθόδους.

Μιλά μάλιστα εκεί και για ψηφοθηρία!!!!!Ας τον ενημερώσει κάποιος πως οι Εκλογές είναι σε 3,5 χρόνια. Ενδεχομένως στην παραζάλη του, να έχει απολέσει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου…..

Διαφάνεια ζητά ο κύριος Ρούσσης. Ας βγει λοιπόν να μας πει για τα 1.600.000 απλήρωτο Φ.Π.Α, που προφανώς «ξέχασε» να πληρώσει και τώρα θα πρέπει να καλυφθεί από τους πόρους του Δήμου μας. Άλλη μια υπέροχη προσφορά  του κυρίου Ρούσση, στους πολίτες του Ωρωπού. Εννοείτε βεβαίως πως η παραπάνω ενέργεια επιφέρει και ποινικές ευθύνες και προφανώς θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.  

Αναρωτιέται ακόμα ο κύριος Ρούσσης, πόσα από τα ληξιπρόθεσμα που θα πληρωθούν δημιουργήθηκαν στον ένα χρόνο της διοίκησης Γιασημάκη. Νέο τεράστιο ψέμα. Ας πάμε να δούμε πως ορίζεται το ληξιπρόθεσμο χρέος. Ληξιπρόθεσμο χρέος καθίσταται κάποια οφειλή, αν δεν έχει πληρωθεί, ενενήντα ημέρες από την ημέρα έκδοσης του τιμολογίου που την αφορά. Ταυτόχρονα ο νόμος καλύπτει τα ληξιπρόθεσμα που προέκυψαν έως την 31η Μαϊου του 2020.Άρα μιλάμε για οφειλές που προέκυψαν έως 29 Φεβρουαρίου του 2020.Που είναι ο ένας  χρόνος κύριε Ρούσση; Μιλάμε λοιπόν για μόλις έξι μήνες διοίκησης Γιασημάκη, που θα μπορούσαν  να συμπεριληφθούν στα ληξιπρόθεσμα. Και ακόμα και αν υποθέσουμε πως δημιουργήθηκαν κάποια μικρά χρέη, πως θα μπορούσε η  Δημοτική αρχή να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο απαραίτητες ανάγκες λειτουργίας του Δήμου, όταν στα ταμεία δεν υπήρχε ούτε  ευρώ; Παρακάτω δημοσιεύουμε το έγγραφο που είχε αποστείλει τότε η Οικονομική Υπηρεσία και προειδοποιούσε για την κατάσταση λίγο πριν την απόλυτη χρεωκοπία, που βρισκόταν ο Δήμος.

Στην προσπάθεια του να ελαφρύνει την θέση του ο κύριος Ρούσσης, «ρίχνει» τα βάρη και στην προηγούμενη Δημοτική αρχή Οικονομάκου, ζητώντας να αποκαλυφθούν τα πόσα χρέη αυτή άφησε. Μακριά από την «καμπούρα» του και «όποιον πάρει ο Χάρος».

Στην συνέχεια εξακολουθεί να τερματίζει τον μετρητή των αναληθειών του, μιλώντας για απευθείας αναθέσεις 5.000.000 ευρώ. Πολύπλοκη αριθμητική που «τσουβαλιάζει» την διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το έργο των 3.300.000 ευρώ, που αφορά την αποκατάσταση των παράκτιων κατολισθήσεων, με κάποιες απευθείας αναθέσεις που έγιναν, μιας και αυτές ήταν αναπόφευκτες, γιατί αποτελούσαν μέρος του προϋπολογισμού και της κατάστασης που άφησε πίσω του, φεύγοντας ο κύριος Ρούσσης. Πως θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά ο Δήμος; Προϋπολογισμό νέο απέκτησε τον Απρίλιο του 2020.Χωρίς δυνατότητα πληρωμών ,με άδεια ταμεία και με προκαθορισμένες δράσεις, ποιος άλλος τρόπος θα υπήρχε για να μην υπάρξει διάλυση; Κάτι βεβαίως που προφανώς θα το προτιμούσε ο κύριος Ρούσσης.Η Δημοτική αρχή Γιασημάκη θα αρχίσει να κρίνεται με τον προϋπολογισμό του 2021,που θα τον έχει συντάξει με τις δικιές της αρχές, με την δικιά της πολιτική λογική και με την δικιά της θετική οικονομική κατάσταση.

 Και κλείνοντας ο κύριος Ρούσσης, ζητά να βγουν όλα στο φως.   Συμφωνούμε απόλυτα κύριε Ρούσση. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. Άλλωστε όπως μάθαμε πληροφορηθήκατε και επίσημα σε Δημοτικό Συμβούλιο πως έχουν αποσταλεί από τον Μάϊο τα πεπραγμένα σας και τα «ανδραγαθήματα» σας, στου αρμόδιους φορείς που θα τα ελέγξουν και θα τα βγάλουν ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. Γιατί πραγματικά η κοινωνία και οι πολίτες απαιτούν να χυθεί άπλετο φως και να διαφανούν τα όσα πέρα από κάθε λογική και πάνω από κάθε διαδικασία πράξατε, επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Έρχεται η ώρα του φωτός κύριε Ρούσση. Υπομονή……

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Παραφράζοντας την γνωστή λαϊκή ρήση, θα πούμε στο κύριο Ρούσση, πως “ο πεινασμένος Πατσά ονειρεύεται”……. Ξέρει αυτός…….

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση