Αποκλειστικό! Το παρασκήνιο των αλλαγών στη Διοίκηση του Δήμου Ωρωπού.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και η δημοτική του ομάδα, από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τις τύχες του τόπου μας, σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες, είχαν δηλώσει, πως όλοι θα κρίνονται από την καθημερινή τους δράση και συμμετοχή και πως κανένας δεν θα ταυτιστεί με καρέκλες και αξιώματα, μιας και η κοινή πεποίθηση όλων είναι πως η ομαδική δουλειά και η κοινή προσπάθεια φέρνουν τα αποτελέσματα και δεν μπορεί οι όποιες προσωπικές φιλοδοξίες να είναι πάνω από το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας.

Και είναι απόλυτα λογικά και εξίσου δημοκρατικό, να υπάρχει εναλλαγή θέσεων και ρόλων σε μια υπεύθυνη και σοβαρή διοίκηση και να υπάρχει η καλοπροαίρετη ,αλλά και αντικειμενική, κριτική προκειμένου να υπάρχει το μέτρο κρίσης και σύγκρισης και να προκύπτουν οι επιτυχημένες και οι λιγότερο επιτυχημένες προσπάθειες.

Στα πλαίσια αυτών ακριβώς των αρχών, που είναι κοινά αποδεκτές από όλα τα μέλη της Δημοτικής αρχής, έγιναν οι διαδικασίες, με την λήξη του πρώτου χρόνου διοίκησης, προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις ευθύνης για την επόμενη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Οι προτάσεις του Δημάρχου έγιναν αποδεκτές από όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής, με εξαίρεση τον Δημοτικό σύμβουλο Επαμεινώνδα Δημητρίου, που αν και του προτάθηκε μια νέα θέση Αντιδημαρχίας, προτίμησε να μην την κάνει αποδεκτή,παραμένοντας απλός στρατιώτης.

Είναι εντυπωσιακή η συνοχή που επιδεικνύει η Δημοτική ομάδα της Συνεργασίας Ευθύνης και αποτελεί παράδειγμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας ,που έρχεται να διαγράψει τα όσα κωμικοτραγικά συνέβαιναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος. Και είναι επίσης βέβαιο πως αυτό το υγιές περιβάλλον συνεργασίας, δεν ανέχεται εγωιστικές συμπεριφορές και ακόμα και αν κάποιος σκεφτόταν να πράξει διαφορετικά, θα τον απομόνωνε και θα τον απέβαλε άμεσα.

Και είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό πως αυτή ακριβώς η υπεύθυνη στάση, έρχεται να διαψεύσει τις γνωστές Κασσάνδρες που προέβλεπαν με την γνωστή καταστροφική τους μανία, πως οσονούπω προκύπτει διάλυση και καταστροφή. Προφανώς έκριναν τα πράγματα γνωρίζοντας τα όσα ευτράπελα συνέβαινα στην δικιά τους παράταξη στο πρόσφατο παρελθόν.

Ταυτόχρονα βέβαια σε αυτόν τον παραλογισμό τους, ξεχνούν να αναφέρουν τι ακριβώς συμβαίνει στην άλλοτε κραταιά ομάδα διοίκησης του τέως Δημάρχου. Πόσοι ακριβώς έχουν μείνει; Ποιος μιλάει με ποιον; Ποιοι καταλογίζουν στον πρώην Δήμαρχο και στην κλειστή του ομάδα το φταίξιμο για την ήττα και την απώλεια της Εξουσίας; Ποιοι τέλος όπως μαθαίνουμε ετοιμάζονται από τους εναπομείναντες, να «κουνήσουν» μαντήλι και να πάνε για άλλες πολιτείες…;;;

Οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο και στην δημοτική του ομάδα και γνωρίζουν πως ότι γίνεται, γίνεται με βάση το συμφέρον των πολιτών και την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας. Με σύνεση, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό και υπευθυνότητα. 

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση