Η Απόλυτη Ομοφωνία απέναντι στα μεγάλα έργα, τρομάζει τον κύριο Ρούσση.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Βαρύγδουπη» και «δακρύβρεχτη» ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Παράταξη Πρώτα ο Δημότης, διά του εκπροσώπου της πρώην Δημάρχου. Μια ανακοίνωση που μιλά για μάσκες και για αποκαλυπτήρια. Μια ανακοίνωση πως όποιος σήμερα την διάβασε, αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να μιλούν για μάσκες, οι κατ επάγγελμα «μασκοφόροι».

Μιλά ο πρώην Δήμαρχος για το δημόσιο χρήμα και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, χωρίς να κοκκινίζει και χωρίς να αντιλαμβάνεται πως έχει περάσει τα όρια της γραφικότητας και έχει αγγίξει τα όρια της κωμωδίας.

Εμείς απλά είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε για άλλη μια φορά ,ποιοι είναι οι λόγοι που τώρα επέλεξε ο τέως, να θυμηθεί τις διαδικασίες και τα νόμιμα.

Αρχικά μιλά για σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση για ένα έργο, που κανονικά θα έπρεπε ο ίδιος να είχε βρει τρόπο να πραγματοποιήσει, πριν είναι πολύ αργά για την δημόσια ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Το έργο της αποκατάστασης των κατεστραμμένων παράκτιων τμημάτων, καθ όλο το μήκος των ακτογραμμών του Δήμου μας. Ένα έργο που εσκεμμένα προσπάθησε να μποϊκοτάρει και αφού δεν το κατάφερε, τώρα έρχεται να το σπιλώσει και να το υποβαθμίσει. Ένα έργο άκρως απαραίτητο, που όπως έχουμε ξαναγράψει πρώτοι και καλύτεροι ζητούσαν επίμονα και με συνεχείς παρεμβάσεις τους  από την νέα δημοτική αρχή οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Καλάμου, Μαρκοπούλου και Χαλκουτσίου, Χορμοβίτης Δημήτρης, Αρμυριώτης Δημήτρης και Λιθαδιώτης Γιώργος, από τα κορυφαία στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής αρχής,μεταφέροντας μάλιστα τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών τους συμβουλίων,που μιλούσαν για την αναγκαιότητα του έργου. Προφανώς αυτοί δεν συμμερίζονται τις απόψεις και τους τεχνητούς ενδοιασμούς του κυρίου Ρούσση και επιθυμούν την άμεση και οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων.

Στην συνέχεια κάνει συγκρίσεις δύο πολύ διαφορετικών έργων. Συγκρίνει την πέρα από κάθε λογική δικιά του απευθείας ανάθεση της ύδρευσης του Βαρυκού, με την αστεία αιτιολογία πως καταστράφηκε από την πυρκαγιά του Καλάμου, με το πραγματικά επείγον έργο της αποκατάστασης των κατεστραμμένων τμημάτων της ακτογραμμής,που γίνεται με ανοιχτή διαπραγμάτευση σύμφωνα με τον νόμο 4412/2016. Και σκόπιμα υποκρύπτει πως αυτή η πρωτοφανής ζημιά , κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει, παρασύροντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του εδάφους , κάνοντας ακόμα πιο επείγουσα την άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας. Δυο έργα που δεν έχουν σχέση ούτε σε βαθμό δυσκολίας, ούτε σε επικινδυνότητα, ούτε σε κόστος, ούτε σε πολυπλοκότητα.

Και πως δείχνει την ανησυχία του ο κύριος Ρούσσης; Απέχοντας από όλες τις Οικονομικές Επιτροπές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Απέχοντας την ίδια στιγμή, που το έργο και τα όσα το αφορούν, ψηφίζεται  και από τις τρεις παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Αντιδημάρχου της παράταξης του,του Τζεβελέκου Δημήτρη. Προφανώς και αυτός δεν συμμερίζεται τις υποκριτικές ανησυχίες του κυρίου Ρούσση.

Γιατί άραγε απουσιάζει από τις Οικονομικές Επιτροπές ο κύριος Ρούσσης; Έχει κάποιον άλλο  σκοπό;  Αναζητά κάτι; Επιδιώκει κάτι; Προσδοκά κάτι; Άγνωσται αι βουλαί των απελπισμένων………

Συνεχίζοντας προσπαθεί για άλλη μια φορά να αλλοιώσει την πραγματικότητα, λέγοντας πως η Δημοτική αρχή, δεν έχει προχωρήσει σε κανέναν διαγωνισμό. Πράγμα που όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Έχουν ήδη προχωρήσει οι διαγωνισμοί για την αγορά λαμπτήρων και για την αγορά υδραυλικών ειδών και ολοκληρώνονται οι μελέτες, για τις επισκευές και συντηρήσεις οχημάτων, αλλά και για αγορά αντλητικών συγκροτημάτων .Αλήθειες που όσο και αν προσπαθεί ο κύριος Ρούσσης δεν μπορεί να αποκρύψει.

Μπορούν άραγε να μιλούν για χρηστή διοίκηση και για διαδικασίες, άνθρωποι που για πέντε χρόνια ασχημόνησαν πάνω σε αυτές τις δύο έννοιες; Μπορούν να μιλούν για δημόσιο χρήμα και για διαφάνεια, άνθρωποι που ακόμα και όταν κατείχαν τις υψηλότερες θέσεις, δεν φρόντιζαν να καλύπτουν ακόμα και τις προσωπικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο και τις υπηρεσίες τους; Μπορούν άραγε να μιλούν για σωστή εκτέλεση έργων, άνθρωποι που σκόρπισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να επισκευάσουν κομμάτια του προβλήματος των παράκτιων εδαφών και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, η ζημιά ήταν  μεγαλύτερη και ακόμα πιο επικίνδυνη; Και γιατί επιλέγουν να το κάνουν τώρα;

Μήπως η αιτία αυτής της πραγματικά ξαφνικής «επίθεσης» νομιμότητας και υποκριτικού ενδιαφέροντος για το λαϊκό συμφέρον, οφείλεται στην χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως εδώ και αρκετούς μήνες έχει σταλεί στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου-την οποία ο κύριος Ρούσσης δεν είχε ψηφίσει- για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής Ρούσση; Προφανώς ο  τέως νοιώθοντας πως πλησιάζει η ώρα της απόδοσης των ευθυνών της διοίκησης του, αναζητά ματαίως και εναγωνίως σανίδες σωτηρίας προκειμένου να αποφύγει τα προδιαγεγραμμένα. Μάταιος κόπος………….

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση