Με την ψήφο όλων των παρατάξεων, η έγκριση του έργου αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από πολυήμερη σιωπή, που προφανώς έχει να κάνει με την έλλειψη αντιπολιτευτικής θεματολογίας, σήμερα «ξαναχτύπησε» το ανώνυμο-επώνυμο site που εκφράζει πιστά και απαρέγκλιτα τις απόψεις του πρώην Κοινοτάρχη Συκαμίνου. «Ξαναχτύπησε» σε μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού, παραποίησης και διαστρέβλωσης των γεγονότων και της πραγματικότητας.

Επιθυμώντας για άλλη μια φορά να ισοπεδώσουν  τον τρόπο δράσης, αλλά και αντίληψης, όλων όσων βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις και όλων όσων έχουν επιλεγεί από τους πολίτες να τους εκπροσωπούν, επιχειρούν  ένα εκούσιο «νοητικό  άλμα» και ναι μεν δέχονται πως ότι έκαναν αυτοί ήταν ολόσωστο και καλώς καμωμένο, αλλά ταυτόχρονα  καταγγέλλουν και εκείνους που είχαν το θάρρος να τους αποκαλύπτουν κάθε φορά, λέγοντας πως σήμερα δείχνουν πως ότι έκαναν το έκαναν υποκριτικά και με κακό σκοπό.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι που είχαν κάνει την απευθείας ανάθεση καθημερινότητα και μονόδρομο, έχουν το πολιτικό θράσος να αφήνουν υπονοούμενα για την νυν Δημοτική αρχή, επειδή αυτή υπερβάλλοντας για άλλη μια φορά εαυτό και διαψεύδοντας τους και πάλι πανηγυρικά, κατάφερε να σώσει ένα πολύ μεγάλο και άκρως απαραίτητο για τον τόπο έργο, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι απερχόμενοι να το «χαντακώσουν». Για πάμε λοιπόν να «ξετυλίξουμε» το κουβάρι και να αναλύσουμε αυτή την υπόθεση σε όλη της την έκταση, για να καταλάβει και ο απλός πολίτης τι έχει «παιχτεί» εδώ και ποιοι προσπάθησαν να κάνουν άλλη μια «πολιτική ζημιά» στον τόπο μας.

Στις 4/07/2019 το Υπουργείο Υποδομών, εγκρίνει ποσό 3  εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των σημείων του παράκτιου άξονα στα οποία υπήρχαν καταπτώσεις, επικίνδυνες για τους πολίτες και για την δημόσια ασφάλεια. Το ποσό  αυτό έπρεπε να απορροφηθεί έως τις 4/07/2020,διαφορετικά χάνεται. Ακόμα Δήμαρχος ήταν ο κύριος Ρούσσης, έχοντας βεβαίως χάσει τις πρόσφατες  Δημοτικές εκλογές. Υπενθυμίζουμε ακόμα πως ο Δήμος μας ήταν ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση. Οι πρώην «ηγεμόνες» «ξεχνούν» τότε να ζητήσουν παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι Δήμοι, προκειμένου να διασφαλιστούν τα χρήματα και να μπορέσει να γίνει αυτό το άκρως απαραίτητο έργο. Βλέπεις δεν ήθελαν να βοηθήσουν την νέα Δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει τα αυτονόητα ,τουναντίον μάλιστα ήθελαν να την εμποδίσουν θεωρώντας πως δεν θα υπήρχε τρόπος να το πραγματοποιήσουν.

Η νέα Δημοτική αρχή αναλαμβάνει 1η Σεπτεμβρίου 2019 και βρίσκει ένα Δήμο διαλυμένο και υπερχρεωμένο με ένα ποσό άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ. Αποδιοργάνωση παντού, με δημοτικές υπηρεσίες διαλυμένες και με μια τεχνική υπηρεσία που πελαγοδρομεί λόγω της προηγούμενης πενταετούς «κακομεταχείρισης». Όταν τα πράγματα αρχίζουν πια να μπαίνουν σε μια σωστή σειρά και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, έρχεται η πανδημία του Κορωνοϊού και τα πάντα πάνε στο περιθώριο. Κύριο μέλημα του Δήμου Ωρωπού, όπως και όλων των Δήμων τότε, ήταν να διασφαλιστεί η επιβίωση και η ασφάλεια των πολιτών και μετά όλα τα άλλα. Ταυτόχρονα το 50%   των υπαλλήλων απουσίαζε με άδεια ειδικού σκοπού, ή άδεια ευπαθών ομάδων, ή εργαζόταν εξ αποστάσεως.Όταν ξεπερνιέται και αυτό ο Δήμος Ωρωπού ζητά από το Υπουργείο Υποδομών παράταση της λήξης της χρηματοδότησης την οποίαν παίρνει έως τις 31/12/2020.Ταυτόχρονα όμως η κατάσταση του παράκτιου δρόμου έχει πια επιδεινωθεί με γεωμετρική πρόοδο και η επικινδυνότητα του καθίσταται πια μη διαχειρίσιμη και άκρως απαγορευτική. Μέχρι και στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων υπάρχει πια καθίζηση του εδάφους με ανάλογο κίνδυνο για τους πολίτες. Ένα άλλο καταλυτικό στοιχείο αποτελεί  το προειδοποιητικό έγγραφο της Αστυνομίας που ζητά την άμεση παρέμβαση επίλυσης του θέματος, πριν όπως χαρακτηριστικά λέει θρηνήσουμε θύματα. Ταυτόχρονα υπάρχουν οι αποφάσεις τριών Τοπικών συμβουλίων και συγκεκριμένα του Καλάμου, Μαρκοπούλου και Χαλκουτσίου-που και τα τρία είναι εκλεγμένα με τον κύριο Ρούσση-που ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος επισημαίνοντας και αυτά τον μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και πολύ σωστά  έπραξαν. Προφανώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι συμμετέχουν στην κακόβουλη διάθεση της Δημοτικής αρχής, να επιλύσει άμεσα και μια για πάντα αυτό το επικίνδυνο χρονίζων ζήτημα.

Αναφορά θα πρέπει όμως να γίνει και στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής, γιατί από τον τρόπο συμπεριφοράς των μελών της βγαίνουν πολύ χαρακτηριστικά συμπεράσματα για το πώς σκέφτονται και ενεργούν οι άνθρωποι, που επί πέντε χρόνια «κατέστρεφαν» τον Δήμο Ωρωπού. Την εισήγηση του Δημάρχου για την άμεση έναρξη των διαδικασιών επίλυσης του προβλήματος την ψήφισαν τόσο ο κύριος Καμπιώτης, αλλά και ο κύριος Τζεβελέκος Δημήτριος δημοτικός σύμβουλος του κυρίου Ρούσση και πρώην αντιδήμαρχος του. Όχι ψήφισε ο κύριος Βελτανιώτης, γιατί όπως γίνεται φανερό δεν επιθυμεί την πραγματοποίηση του έργου. Όσο για τον κύριο Ρούσση, που τόσο άγχεται και ανησυχεί; Προτίμησε να μην εμφανιστεί καν. Τόσο υπολογίζει την ασφάλεια των πολιτών και τόσο  νοιάζεται για τον τόπο και τις ανάγκες του.

Όπως γίνεται πια φανερό οι άνθρωποι πάλεψαν να μην γίνει το παραμικρό, να αποτύχει η Δημοτική αρχή στην διαχείριση αυτού του σύνθετου ζητήματος και τότε να βγουν ως μετά Χριστόν προφήτες να πουν πως εμείς αφήσαμε 3,3  εκατομμύρια και οι διάδοχοι μας τα έχασαν. Λογικό λοιπόν είναι σήμερα να βγάζουν πίκρα, πολιτική κακία και συκοφαντικές κορώνες.

Όσον αφορά την προσπάθεια εξομοίωσης και την άποψη τους πως ο κύριος Γιασημακης υποκριτικά διαμαρτυρόταν και κατήγγειλε τις απευθείας αναθέσεις, θα θέλαμε να τονίσουμε πως η δημοτική αρχή ήδη έχει ξεκινήσει τους  ανοιχτούς  διαγωνισμούς ,τόσο στο ζήτημα της προμήθειας λαμπτήρων, όσο και στο ζήτημα της προμήθειας υδραυλικών ειδών και πως είναι στην φάση της ολοκλήρωσης τους οι μελέτες προκειμένου να προκηρυχτούν διαγωνισμοί, τόσο για την προμήθεια  και επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων, όσο  και η διαδικασία επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Όλες αυτές τις διαδικασίες επί πέντε χρόνια, οι κύριοι που σήμερα διαμαρτύρονται, κερδίζοντας το όσκαρ υποκρισίας, τις έκαναν με απευθείας αναθέσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τέλος κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως οι πρώην «ηγεμόνες» είχαν διαθέσει-πάντα με απευθείας ανάθεση- ένα ποσό 300.000 ευρώ, από πόρους του Δήμου, προκειμένου να επισκευάσουν τμήμα του δρόμου που είχε πέσει, χωρίς βεβαίως να καταφέρουν το παραμικρό, μιας και αυτό το τμήμα χρήζει και πάλι άμεσης αποκατάστασης. Τόσο καλά είχε επισκευαστεί. Επίσης προσπάθησαν να δώσουν άλλα 600.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση, σε άλλο κομμάτι του δρόμου, αλλά επειδή δεν υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ο Επίτροπος απέρριψε αυτή την προσπάθεια στέλνοντάς την στον κάλαθο των αχρήστων! Είναι μακρύς ο κατάλογος των έργων και των ημερών ,των πρώην «έμπειρων» αυτοδιοικητικών που διοίκησαν πέντε χρόνια χωρίς στην πραγματικότητα να χρησιμοποιήσουν ποτέ ούτε τις διαδικασίες, ούτε την λογική.

ΣΧΟΛΙΟ OROPOS VOICE:Είναι πλέον αυταπόδεικτο και δεν χωρά καμιά αμφιβολία, πως η προσπάθεια συμψηφισμού και υποτίμησης που κάποιοι επιχείρησαν έχει πέσει πανηγυρικά στο κενό.Η Δημοτική αρχή κατάφερε για άλλη μια φορά, να λύσει έναν γόρδιο δεσμό, απογοητεύοντας αυτούς που ονειρεύονται αποτυχίες και πισωγυρίσματα. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την ποιοτική, αλλά και την ηθική διαφορά, του τρόπου σκέψης και δράσης των ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου και στηρίζουν αποτελεσματικά και καταλυτικά τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής, δείχνοντας εμπιστοσύνη και συναίνεση στις αποφάσεις της. Οι πολίτες επίσης ζητούν από την Δημοτική αρχή να τους ενημερώσει για το που βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των πεπραγμένων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Συντακτικό Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση