Τα δικά μας,δικά του και τα δικά του,δικά του!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν διεκδικείς τα έργα που δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις θα πρέπει κατ’ αντιστοιχία να αναλαμβάνεις και την ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις σου….

Μια απλή, ανθρώπινη, αντρίκια σκέψη την οποία όμως δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο πρώην Δήμαρχος. Το αντίθετο μάλιστα. Του αρέσει κάθε φορά που η Δημοτική αρχή παραδίδει ένα έργο στους πολίτες, να βγαίνει με στόμφο και με περρισή αμετροέπεια, να δηλώνει πως αυτός το οραματίστηκε, αυτός το οργάνωσε, αυτός το ξεκίνησε και απλά δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει, γιατί ο αχάριστος λαός του Ωρωπού δεν εκτίμησε το τιτάνιο έργο του και του γύρισε την πλάτη, στέλνοντας τον στο καναβάτσο. Το ξεκίνησε με τους δρόμους και την ασφαλτόστρωσή τους, το συνέχισε με τα σχολεία του Καπανδριτίου και το πάει πάρα πέρα με τη διεκδίκηση της πατρότητας της εγκατάστασης του δωρεάν ασύρματου δικτύου Ίντερνετ που μόλις προχθές ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη.

Η Παρέμβασή του ,πάντα με το ίδιο υπεροπτικό ύφος του “φωτεινού παντογνώστη” παραπέμπει σε έγγραφα και σε γεγονότα που έκανε, εργαζόμενος νυχθημερόν, προκειμένου να πετύχει τα όσα είχε ονειρευτεί(;;;;;;;). Δεν πρόλαβε απλά ο άνθρωπος. Είχε βλέπτε “μόλις” πέντε χρόνια να πραγματοποιήσει το έργο του. Πέντε χρόνια απόλυτης παντοδυναμίας με μεγάλη πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο και με κλίμα που μόνο δημοκρατικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.Παροιμιώδης και μοναδική παραμένει η φράση που συνήθιζε να λέει: –Θα γίνει έτσι, επειδή το λέω εγώ………Δεν πρόκανε λοιπόν ο “διορατικός” Δήμαρχος, αν και είχε το πλάνο των έργων. Το είχε ετοιμάσει για την επόμενη πενταετία. Και ο λαός του αφαίρεσε το δικαίωμα να το ολοκληρώσει. Άπονα και χωρίς οίκτο.

Μα όταν αγαπητέ κύριε τέως, διεκδικείτε την πατρότητα του όποιου έργου πετυχαίνει και πραγματοποιεί η Δημοτική αρχή, δεν θα πρέπει κατ’ αντιστοιχία να παραδέχεστε και να αναλάμβανετε την ευθύνη για τα όσα δεν κάνατε και για όσα κάνατε λάθος; ;Έχετε άραγε στο λεξικό της λογικής σας κύριε τέως, την λέξη ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ; Γνωρίζετε άραγε την σημασία της; Μπήκατε ποτέ στον κόπο να αναρωτηθείτε γιατί δεν είστε πια Δήμαρχος; Πέρασε άραγε από το μυαλό σας η πιθανότητα να μην είστε γιατί δεν το αξίζετε; Σκεφτήκατε άραγε πως οι δικές σας λάθος ενέργειες ή οι ενέργειες που ξεχάσατε να κάνετε φόρτωσαν τον Δήμο Ωρωπού με προβλήματα και αδιέξοδα που ούτε τα άξιζε ούτε του αναλογούσαν;

Θα ήταν πραγματικά ανώφελο και άνευ ουσίας να μπούμε για άλλη μια φορά στον κόπο να θυμήσουμε την τραγική οικονομική κατάσταση που αφήσατε φεύγοντας. Να θυμήσουμε το ότι αποδεχτήκατε αμαχητί, την εγκατάσταση της Δομής στην Μαλακάσα ανοίγοντας μια “πληγή” στην περιοχή μας με απροσδιόριστες συνέπειες για το μέλλον.Να θυμήσουμε πως πέντε χρόνια δεν βάλατε “μια πέτρα πάνω στην άλλη” στα μεγάλα ζητήματα του Βιολογικού, των Σχολείων, του Περιβάλλοντος, της Ασφάλειας των πολιτών. Να θυμήσουμε τα εκατομμύρια ευρώ που δώσατε σε απευθείας αναθέσεις, χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα και χωρίς καμια αντιπαροχή αποτελέσματος, χρήσιμου στην κοινωνία και τους πολίτες. Πέντε χρόνια απόλυτη ανυπαρξία,αυταρχισμός, ετσιθελισμός και λογική του ενός.

Και έρχεστε σήμερα κύριε τέως και διεκδικείτε την πατρότητα των επιτυχιών,που αυτοί που εσείς κατηγορούσατε και κατηγορείτε ακόμα, κατάφεραν σε μόλις λίγους μήνες,όταν εσείς αποτύχατε, επί πέντε χρόνια.Οι πολίτες και η κοινωνία του Ωρωπού δεν περίμενε τίποτα διαφορετικό από εσάς κύριε τέως. Έτσι και αλλιώς σας έχει κατατάξει στο παρελθόν.

Μια φιλική συμβουλή κύριε τέως. Αναγνωρίστε τα λάθη,τις παραλείψεις και τα πολιτικά σας κενά, κύριε τέως, μοιραστείτε αυτή την παραδοχή σας με τους πολίτες, μιλώντας για μια τουλάχιστον φορά ειλικρινά και χωρίς εγωισμούς και στην συνέχεια αφού το κάνετε,ελάτε να διεκδικήσετε τα όσα διακαιούστε.Να είσαστε σίγουρος πως κανείς δεν θα σας αδικήσει. Κανένας δεν έχει τέτοια πρόθεση και κανένας δεν θέλει να σας καταλογίσει ευθύνες που δεν σαν αναλογούν. Μέχρι τότε κύριε τέως, σιωπήστε…..

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση