Ένα μεγάλο έργο πνοής, αλλάζει την Ανατολική Αττική.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα πολύ μεγάλο έργο πνοής,έβαλε σήμερα τα θεμέλια του,σε μια ιστορική συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ωρωπού,με την παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη,του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου,των Δημαρχών Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα.Πρόκειται για την δημιουργία ενός οδικού άξονα,που θα ενώνει τον Μαραθώνα με τον Ωρωπό και θα δίνει πια πρόσβαση σε χιλιάδες πολιτών,που σήμερα,αν και θέλουν δύσκολα μπορούν να δούν και να χαρούν αυτό το υπέροχο κομμάτι,των ακτών όλης αυτής της πανέμορφης περιοχής.

Της συνάντησης ακολούθησαν σχετικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών,που δείχνουν τόσο την σημασία του έργου,όσο και την απόλυτη ταύτιση με την απόφαση που το υπαγορεύει και το επιβάλλει.Πρώτος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης,δήλωσε:

Αποφασίστηκε σήμερα να γίνει ώριμη μελέτη για ένα οραματικό και μεγαλεπήβολο έργο για το παράλιο μέτωπο της ΒορειοΑνατολικής Αττικής, προκειμένου να ενώσουμε την Αγία Μαρίνα με τον Ωρωπό.
Η συμμετοχή των δύο Δημάρχων, Ωρωπού Γιασημάκης Γιώργος και Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας – Πορεία Πράξης αλλά και των στενών συνεργατών μου αντιπεριφερειαρχών Θανάσης Αυγερινός και Νίκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής και του Θανάσης Κατσιγιάννης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Αττικής, δείχνουν την αποφασιστικότητα μας για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα.
Ενθαρρυντική και η παρουσία του Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής.
Επισκεφθήκαμε και έργα ομβρύων υδάτων της #Περιφέρεια_Αττικής στο Δήμο Ωρωπού.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά χωρίς να χάνουμε ούτε μια ημέρα!

Giorgos Patoulis Γιώργος Πατούλης

Στην συνέχεια ήρθε η δήλωση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου,που όπως γνωρίζουμε,είναι ο πρώτος που οραματίστηκε αυτό το έργο και μάλιστα το είχε συμπεριλάβει,στο πρόγραμμα του το 2010,όταν ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού.Συγκεκριμένα ο Βασίλης Οικονόμου έγραψε:Ξεκινώντας πριν 20 χρόνια την κοινοβουλευτική μου πορεία έθεσα ως προτεραιότητα την κατασκευή του Βόρειου Παραλιακού Άξονα που θα ενώσει παραλιακά τον #Ωρωπό με τον #Μαραθώνα! Θα ενώσει τρεις αρχαιολογικούς χώρους (#Μαραθωνα – #Ραμνούντα – #Αμφειάρειο) δύο λιμάνια ( #Ωρωπού – #Αγίας_Μαρίνας ) και θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Βόρεια Αττική… Σήμερα ημέρα γενεθλίων μου έγινε η ευρεία συσκεψη στο δημαρχείο Ωρωπού με την καταλυτική παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ,των δημάρχων Γιώργου Γιασημακη και Στέργιου Τσίρκα ,των αντιπεριφερειαρχών Θανάση Αυγερινού και Νίκου Πέππα, του Θανάση Κατσιγιάννη που ετοίμασε την προμελέτη και στελεχών των δύο δήμων.. Σήμερα παίρνει σάρκα κ οστά ενα μεγάλο όραμα που έθεσα ως στόχο ζωής για την ανάπτυξη της #Βόρειας_Αττικής γιατί βρήκα ανθρώπους να το καταλάβουν και να το δρομολογήσουν! Στόχος την επόμενη πενταετία να είναι γεγονός η Βόρεια Ριβιέρα…

Και τέλος ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης έγραψε:

Σημαντική συνάντηση για το μέλλον της Βορειοανατολικής Αττικής,πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ωρωπού,παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Βουλευτή της περιοχής μας Βασίλη Οικονόμου,του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα ,του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε,ένα έργο πνοής που οραματίστηκε πριν ακριβώς 20 χρόνια ο Βασίλης Οικονόμου και σήμερα με την στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής παίρνει επιτέλους τον δρόμο για την υλοποίηση του.

Πρόκειται για τη δημιουργία του παραλιακού άξονα,που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα ,με τον Δήμο Ωρωπού,δίνοντας μια άλλη ώθηση στο μέλλον της περιοχής μας και στους ρυθμούς ανάπτυξής της.
Ένα έργο που θα ενώσει τρεις αρχαιολογικούς χώρους ανεκτίμητης αξίας, εκείνο του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου, ανοίγοντας ένα λαμπρό ιστορικό “μονοπάτι” που θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να επισκεφτεί αυτά τα μέρη και να νιώσει την ιστορική τους αξία και την λάμψη που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να εκπέμπουν.
Ένα έργο που θα ενώσει τα λιμάνια της Νέας Μάκρης, της Αγίας Μαρίνας, των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Ένα έργο που θα φέρει πιο κοντά τους σημαντικούς υδροβιότοπους του Σχοινιά και του Ωρωπού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ενθουσιασμένος από την σημασία και από τις προοπτικές του έργου που παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ωρωπού και εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής για πολεοδομικά θέματα Θανάση Κατσιγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Καλάμου και Οικονομικών Πέτρο Δέδε.
Ο Γιώργος Πατούλης “άναψε” αμέσως το “πράσινο φως” προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες σύνταξης της μελέτης την οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι πραγματικά μια απόφαση σταθμός τόσο για τον Δήμο Ωρωπού όσο και για τον Δήμο Μαραθώνα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, μιας και αίρεται μια ανισότητα που ίσχυε τόσα χρόνια και καθιστούσε την περιοχή υποδεέστερη σε σχέση με άλλες περιοχές της Αττικής.
Τώρα πια μπαίνουν οι βάσεις ώστε με το πιο καθοριστικό τρόπο αυτό να αλλάξει.

Το μέλλον πλέον δείχνει να “χαμογελά” σε αυτό το υπέροχο κομμάτι της Αττικής που παίρνει τη θέση που του αξίζει και “ανοίγει τα φτερά του” προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να καταστεί σημείο αναφοράς νέων πολιτιστικών, οικολογικών, εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Είναι πραγματικά μια μεγάλη μέρα για την περιοχή μας.Αυτός ο οδικός άξονας που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο και θα κάνει το κομμάτι των ακτων του τόπου μας,πόλο έλξης και πεδίο ανάπτυξης δράσεων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων,αρχίζει πια να υλοποιείται.Είναι ευτυχής η συγκυρία,που βρίσκει όλες τις πλευρές να συμφωνούν,για την αξία και την σημασία του έργου,και για την αναγκαιότητα της άμεσης έναρξης του.Και είναι και ακόμα πιο θετικό πως οι άνθρωποι που ηγούνται αυτή τη στιγμή,έχουν και την ικανότητα και τις γνώσεις και την αποφασιστικότητα ,να δώσουν ώθηση στην πορεία του έργου και να καταφέρουν να το ολοκληρώσουν ,το συντομότερο δυνατό.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voive.

Απάντηση