Αυτά είναι αναλυτικά,τα νέα μειωμένα Δημοτικά τέλη.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενη ανάρτηση μας,θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τα νέα Δημοτικά τέλη,αφενός μεν για να ενημερώσουμε ,αλλά και για να αποδειχθεί ξεκάθαρα πως ο κύριος Ρούσσης,για άλλη μια φορά με δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα και να εμφανίσει κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Αρχικά θα μιλήσουμε για την διαμόρφωση της τιμής του οικιακού τιμολογίου,στα 0,99 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο,ανά έτος.Υπάρχει λοιπόν σε αυτό η εξωπραγματική αύξηση που λέει ο κύριος Ρούσσης;Ας αφήσουμε να μιλήσουν οι αριθμοί.Ας δούμε τι ίσχυε μέχρι τώρα.

Μαρκόπουλο και Συκάμινο.Το οικιακό τιμολόγιο,ήταν 1,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.Προκύπτει διά γυμνού οφθαλμού 30% μείωση. Σκάλα Ωρωπού,Νέα Παλάτια,Χαλκούτσι,Ωρωπός.Το οικιακό τιμολόγιο ήταν 1,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.Προκύπτει διά γυμνού οφθαλμού 17,5% μείωση. Μαλακάσα.Το οικιακό τιμολόγιο,ήταν 1,13 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.Προκύπτει διά γυμνού οφθαλμού 12,4% μείωση. Καπανδρίτι.Το οικιακό τιμολόγιο,ήταν 1,06 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.Προκύπτει διά γυμνού οφθαλμού 6,6% μείωση. Κάλαμος και Πολυδένδρι. Το οικιακό τιμολόγιο,ήταν 1,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.Προκύπτει διά γυμνού οφθαλμού 1%. Αφίδνες.Το οικιακό τιμολόγιο,ήταν 0,90 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.Προκύπτει αύξηση 9%. Αυλώνας.Το οικιακό τιμολόγιο,ήταν 0,69 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.Προκύπτει αύξηση 60%. Έχουμε δηλαδή στα 12 χωριά του Δήμου μας,μείωση στα 10,στο 1 σταθερή τιμή και στον Αυλώνα αύξηση. Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος αναγνωρίζοντας την αύξηση στον Αυλώνα,δεσμεύτηκε αφενός πως άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για καίριες παρεμβάσεις στο χωριό που επί πέντε χρόνια υποβάθμισε και εκμηδένισε ο κύριος Ρούσσης και αφετέρου πως μόλις αποκατασταθεί η οικονομική ισορροπία και ευστάθεια του Δήμου μας, θα προχωρήσει σε μειώσεις που θα αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαίου των Αυλωνιτών. Είναι απόλυτα φανερό πως οι υποκριτικές “κραυγές” του κυρίου Ρούσση,δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και απεικονίζουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει,μιας και βλέπει πως η Δημοτική αρχή,αργά αλλά σταθερά βαδίζει πια με σίγουρα βήματα και αποκαθιστά την εικόνα και το κύρος του Δήμου μας.

Όσον αφορά τώρα το επαγγελματικό τιμολόγιο,καθορίζεται σε επιχειρήσεις έως 500 τ.μ σε 2,20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και για επιχειρήσεις άνω των 500 τ.μ σε 2,75 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Μια παρέμβαση που και πάλι προκαλεί μείωση της ισχύουσας τιμής σε 5 χωριά του Δήμου μας,σταθερότητα ή μια μικρή αύξηση σε 5 χωριά του Δήμου μας και αύξηση στον Κάλαμο και τον Αυλώνα.Γεγονός που και πάλι δεν δικαιολογεί τις άναρθρες και υποκριτικές κραυγές του κυρίου Ρούσση.

Είναι απόλυτα σαφές πως η Δημοτική αρχή επιχειρεί με μια παρέμβαση που έχει σε γενικές γραμμές θετικό πρόσημο,να διορθώσει το απόλυτο χάος που έχει αφήσει πίσω του ο κύριος Ρούσσης και η παρέα του.Επιχειρεί να δημιουργήσει τις προδιαγραφές εκείνες,που θα εξασφαλίσουν την συνέχεια και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και θα δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να γίνουν τα έργα και οι παρεμβάσεις, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.

Ο κύριος Ρούσσης ευρισκόμενος σε πανικό και αναπολώντας τα όσα είχε και έχασε, προσπαθεί να κρατηθεί από εικονικές και φανταστικές ιστορίες, που πλάθει και προσπαθεί να “πλασάρει”,θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο πως θα γίνει πιστευτός,από τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού.Άδικος κόπος.Δεν είναι πλέον ικανός να πείσει, ούτε ακόμα και τους συμβούλους του, αρκετοί από τους οποίους,επέλεξαν να απουσιάσουν από το προχθεσινό Δημοτικό συμβούλιο,αρνούμενοι να συνταχθούν μαζί του,σε μια κόντρα την οποία πεισματικά στηρίζει,ισορροπώντας μεταξύ εμμονής και εμπάθειας.Θα πρέπει βεβαίως ,κάποια στιγμή να αρχίσει να προσγειώνεται και να αποφασίσει να δει την πραγματικότητα.Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι, ο Δήμος μας έχει Δήμαρχο, τον Γιώργο Γιασημάκη, έχει ικανή και αποτελεσματική,Δημοτική ομάδα διοίκησης και καθημερινά κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης και της αποκατάστασης της χαμένης αξιοπιστίας του Δήμου μας.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση