Ακόμα μεγαλύτερη μείωση των Δημοτικών τελών,με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πέρασε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο η πρόταση της Δημοτική αρχής για την επιμέρους μείωση των Δημοτικών τελών και την εξομοίωση τους,αποκαθιστώντας ακόμα περισσότερο την δίκαια κατανομή των βαρών,προς όλα τα χωριά, με μοναδική εξαίρεση τον Αυλώνα,για τον οποίον όπως ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου να του δοθεί το μεγαλύτερο μερίδιο, τόσο από την πλευρά της ανταποδοτικότητας, όσο και από την δημιουργία νέων έργων και παρεμβάσεων,μέσα από τις χρηματοδοτήσεις που θα προκύψουν για τον Δήμο μας.

Το οικιακό τιμολόγιο, διαμορφώνεται πια στα 0,99 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο,ετησίως,καθιστώντας τον Δήμο Ωρωπού σαν ένα από τους πιο φθηνούς Δήμους της Αττικής,στο τομέα των δημοτικών τελών.Με αυτή την εξέλιξη,υπάρχουν μεγάλες μειώσεις στο 90% των χωριών του Δήμου μας, που φθάνουν έως και 30% παρακάτω,από τα όσα ίσχυαν έως τώρα.Το επαγγελματικό τιμολόγιο καθορίστηκε στα 2,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο,για τις επιχειρήσεις έως 500 τετραγωνικά μέτρα και στα 2,75 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο,για τις επιχειρήσεις από 500 τετραγωνικά μέτρα και άνω.

Η Πρόταση της Δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε από 17 παρόντες,η πρόταση την οποία κατέθεσε ο κύριος Ρούσσης(;;;;;;;),έλαβε 11 ψήφους,υπήρχαν 4 παρών,1 αρνητική ψήφος και οι 2 ψήφοι του ΚΚΕ,που προσπάθησε να περάσει δικιά του πρόταση,η οποία όμως δεν μπορούσε να γίνει δεκτή,γιατί δεν είχε περάσει από την έγκριση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου,όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Έτσι λοιπόν πήρε τέλος μια αντιπαράθεση που κράτησε αρκετές ημέρες και που ξανά έφερε στην επιφάνεια τον τρόπο που έχει επιλέξει ο κύριος Ρούσσης,να συνεχίσει να πολιτεύεται.Με περίσσιο πολιτικό θράσος και με μεγάλες δόσεις πολιτικής υποκρισίας. Θεωρώντας προφανώς πως οι πολίτες ξέχασαν ,μαζί με αυτόν,. τον τρόπο με τον οποίον κυβέρνησε, επί μια ολόκληρη πενταετία, έρχεται σήμερα να “πουλήσει” φιλολαϊκισμό” και υπερδημοκρατικότητα.

Καταθέτει προτάσεις υπέρ των πολιτών, λες και δεν ήταν μέχρι χθες αυτός που είχε και το μαχαίρι και το πεπόνι.Και γεννά σε όλους το ερώτημα, γιατί άραγε όλα αυτά τα όμορφα που σήμερα λέει, δεν τα εφάρμοζε στην πενταετία της καταστροφής του τόπου;Γιατί ο κύριος Ρούσσης, δεν έδειχνε αυτή την αγάπη προς τον Αυλώνα ιδιαίτερα και τον άφησε να “ρημάξει” στην “μοναξιά” που τον είχε καταδικάσει;Γιατί ο κύριος Ρούσσης αφού είχε τόσο λαμπρά οικονομικά στοιχεία υπέρ του,δεν “μοίραζε” ένα μέρος στην κοινωνία του Δήμου και επί πέντε χρόνια εισέπραττε απαράδεκτα και πρωτοφανή Δημοτικά τέλη;Και τέλος τόσα χρήματα που εισέπραξε επί πέντε χρόνια ,από αυτό το πρωτοφανές χαράτσι,που ακριβώς πήγαν και ποιες ανταποδοτικές παρεμβάσεις έγιναν στον Δήμο Ωρωπού;Μήπως τελικά κατέληξαν αλλού και εξυπηρέτησαν άλλου είδους ανάγκες και άλλες προτεραιότητες;

Αυτή η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου αφήνει ακόμα πιο λαβωμένο τον κύριο Ρούσση. 11 μόνο μέλη της ομάδας του ήταν παρόντα.Έχει σε μεγάλο βαθμό, αρχίσει να επικρατεί η λογική στις τάξεις των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης.Όλο και περισσότεροι επιλέγουν ,να “αδειάσουν” τον κύριο Ρούσση και να διαχωρίσουν την θέση τους, από την στείρα, χωρίς νόημα, γεμάτη εμπάθεια ,πολιτική την οποία εφαρμόζει επί έξι μήνες τώρα, εκθέτοντας καθημερινά τον εαυτό τού και αποδεικνύοντας πως διακατέχεται από πανικό και πρωτοφανές άγχος, που του γεννά η απώλεια της εξουσίας και των όσων την συνόδευαν.

Και θα γίνει ακόμα δυσκολότερη η θέση του κυρίου Ρούσση. Θα απομονωθεί ακόμα περισσότερο.Θα μείνει τραγικά μόνος.Απλούστατα γιατί αυτό έχει επιλέξει.Αυτό του αναλογεί με βάση την συμπεριφορά,την αμετροέπεια,τον κυνισμό και την αδιαλλαξία τα οπαία καθημερινά επιδιώκει.

Από την άλλη ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και η δημοτική του ομάδα,ισχυροποιούνται πια στο μέγιστο και ανοίγουν τον δρόμο, προκειμένου να αρχίσουν να δρομολογούν τα όσα έχουν σχεδιάσει και τα όσα γνωρίζουν πως θα αλλάξουν καθοριστικά και μια για πάντα την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Ωρωπού.Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο κύριος Ρούσσης και η “παρέα” του έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα, να μην αποκατασταθεί η ισορροπία και η τάξη,προκειμένου να εμποδιστεί το έργο που έρχεται.

Τελικά στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο,αποδείχθηκε για άλλη μια φορά,πως στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα και πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση και πολιτική αξία, ξεπερνιούνται τα όποια εμπόδια-τεχνητά και μη- και στο τέλος επικρατεί η πολιτική λογική και η πολιτική ρεαλιστική πραγματικότητα.

(Θα ακολουθήσει άλλη ανάρτηση με πλήρη και αναλυτική καταγραφή των νέων Δημοτικών τελών).

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση