Εισαγγελέας στο δήμο Χερσονήσου για το “μεγάλο κόλπο” με τη βιομηχανία παράνομων αναθέσεων που ξεπερνούν τις 800.000 €.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε στην υπόθεση των παράνομων αναθέσεων και το στήσιμο εξωδικαστικών συμβιβασμών στο δήμο Χερσονήσου,  προκειμένου να διασφαλίζεται η πληρωμή διαφόρων τιμολογίων, που ήδη η Αποκεντρωμένη είχε απορρίψει ως μη σύννομες. Η εισαγγελία Ηρακλείου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ήδη έχουν σταλεί κλήσεις σε εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για υποθέσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες είχαν αποκαλυφθεί τους τελευταίους μήνες του 2018, ενώ οδήγησαν και σε παραίτηση του αντιδημάρχου και πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Κωνσταντίνου Παρλαμά.

Το “μεγάλο κόλπο” με σειρά παράνομων απευθείας αναθέσεων και άρα παράνομων δαπανών, που φτάνουν μέχρι τώρα τις 800.000 περίπου ευρώ, κλονίζει το δήμο Χερσονήσου εδώ και μήνες, οδηγώντας είτε σε παραιτήσεις είτε σε έντονες διαμαρτυρίες συμβούλων της αντιπολίτευσης που διαπιστώνουν ότι σύρονται ως συμμέτοχοι σε υποθέσεις που είναι πολύ πιθανό να απασχολήσουν την ελληνική Δικαιοσύνη!

Πρόκειται για αναθέσεις με προφορικές εντολές ενός και μόνο προσώπου, χωρίς καμιά απόφαση συλλογικού και αρμόδιου οργάνου, χωρίς κανείς αρμόδιος να παραλαμβάνει, να ελέγχει και να βεβαιώνει την παραλαβή! Οι αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες έχουν ακυρωθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Αποκεντρωμένη) καθώς δεν στηρίζονται σε καμιά διάταξη του νόμου. Αλλά εδώ ξεκινάει το “μεγάλο κόλπο”, καθώς παράγοντας της δημοτικής αρχής υπογράφει τα τιμολόγια και την εκτέλεση του έργου ή των εργασιών, με αποτέλεσμα, με αυτές τις υπογραφές, ο προμηθευτής ή ο ανάδοχος, να προσφεύγει στα δικαστήρια και να επικαλείται την έγκρισή τους για να εισπράξει τα χρήματα που διεκδικεί. Σε άλλες περιπτώσεις, πριν τα δικαστήρια, ο δήμος οδηγείται σε συμβιβασμό και με αποφάσεις της πλειοψηφίας, πληρώνει τις απευθείας αναθέσεις και δαπάνες που έχουν κριθεί παράνομες από την Αποκεντρωμένη. Πηγή:www.candiadoc.gr

Σχόλιο Oropos Voice:Αναδημοσιεύουμε μια είδηση,χωρίς παραπάνω σχολιασμούς.Συνειρμοί και συγκρίσεις,επιτρέπονται…….Τελικά τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι και πάντα έρχεται η ώρα,που βγαίνουν όλα στο φως………….

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση