Γιώργος Γιασημάκης: Η Εξομοίωση,ονομάζεται: Τέλος(χαράτσι) Ρούσση….

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου,που αποφάσισε να εγκρίνει την εξομοίωση των δημοτικών τελών,που πρότεινε η η Οικονομική υπηρεσία του Δήμου,στην προσπάθεια που καταβάλλεται να μειωθεί το μεγάλο έλλειμμα που “κληρονόμησε” ο Δήμος Ωρωπού,από την δημοτική αρχή Ρούσση. Θα θέλαμε όμως να σταθούμε στην παρέμβαση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη,λίγο πριν την ψηφοφορία.Μια ομιλία που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Είναι πραγματικός εντυπωσιακός ο τρόπος που αναλύει σε όλη της την έκταση την πραγματικότητα ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης. Και είναι εντυπωσιακός γιατί μιλά την γλώσσα της αλήθειας.Δεν προσπαθεί να εξωραϊσει την δυσκολία των στιγμών.Δεν κρύβει πως θα μπορούσε να ακολουθήσει την πεπατημένη και να μην αναγκαστεί να πάρει καμιά απόφαση που θα προκαλούσε αντιδράσεις. Δεν αρνείται πως ο δρόμος της ανάπτυξης και της επαναφοράς στην κανονικότητα,θα είναι και μακρύς και επίπονος και πολύ δύσκολος.Και τέλος δηλώνει πως θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν,προκειμένου να πάψει να κινδυνεύει ο Δήμος με πτώχευση,και πως στην συνέχεια θα αποδώσει στους πολίτες όλα όσα δικαιούνται και τους αναλογούν και όλα όσα η προηγούμενη δημοτική αρχή Ρούσση, τους αφαίρεσε ετσιθελικά και χωρίς καμιά λογική.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της από καρδιάς ομιλίας του Δημάρχου,είναι η απόλυτη προσήλωση του στις αρχές της διαφάνειας και την χρηστής διοίκησης.Είναι η απόλυτη προσήλωση του,στις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης του και στα όσα εδώ και πολλά χρόνια,υπηρετεί και υποστηρίζει,με σύνεση και με ρεαλισμό.Είναι πραγματικά αξιοσημείωτος ο τρόπος που του επιτίθεται η παράταξη του κυρίου Ρούσση,προεξέχοντος του ίδιου,του πρώην Δημάρχου. Έχουν αντιληφθεί πως πια δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει η πορεία,προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Δήμου και πως παρά τα όσα επιθυμούσαν η ώρα που θα τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν,πλησιάζει.Παροιμιώδης βεβαίως είναι και ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος.Με ηρεμία, με αποφασιστικότητα και με δυναμισμό.

Αν επιχειρούσαμε να βάλουμε ένα τίτλο στο προχθεσινό Δημοτικό συμβούλιο,θα επικρατούσε χωρίς αμφιβολία ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο Δήμαρχος σε αυτή την εξομοίωση των δημοτικών τελών.Αποτελεί όπως είπε:Τέλος(χαράτσι) Ρούσση. Εννοώντας φυσικά,πως όλα αυτά οφείλονται στην κακοδιοίκηση του,που έφερε την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος,και τα όσα απαιτούνται,προκειμένου να επανέλθει η ανάπτυξη και η ορθή λειτουργία των υπηρεσιών.Και είναι απόλυτα βέβαιο,πως αυτός ο δύσκολος αγώνας θα κερδηθεί,γιατί απλούστατα υπάρχει η αποφασιστικότητα ,αλλά και η ικανότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου και υπάρχει και η απόφαση να δοθεί αυτός ο αγώνας, με συνέπεια, με νομιμότητα και με προσήλωση στην αρχή της διαφάνειας.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση