Τα νοητικά άλματα του “Παραπλανητή”…….

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η “επικοινωνιακή ομάδα”,και τα “πρωτοπαλίκαρα” του πρώην Δημάρχου βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, προσπαθώντας να “προσγειωθούν” στην πραγματικότητα,μετά από τις πεντάχρονες πολυτελείς “διακοπές” τους. Έτσι με επικεφαλής τον γνωστό-άγνωστο,επώνυμο-ανώνυμο Παραπλανητή,επιχειρούν με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν,να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να εμφανίσουν μια θεωρία,που τους βολεύει προκειμένου να αποφύγουν τον “λογαριασμό”. Λένε δηλαδή ούτε λίγο,ούτε πολύ,πως όλοι ίδιοι είναι και πως χωρίς την απευθείας ανάθεση,δεν μπορεί να λειτουργήσει, ένας υγιής Δημοτικός οργανισμός. Λένε ακόμα πως ο νέος Δήμαρχος,ενώ “αναθεμάτιζε” τις απευθείας αναθέσεις, σήμερα τις χρησιμοποιεί κατά κόρον,αποδεικνύοντας όπως λένε, πως ότι έλεγε δεν το εννοούσε και το έλεγε,απλά για να κατηγορήσει και να μειώσει την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Εννοείτε βέβαια πως τίποτα από όλα αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Το “νοητικό άλμα” που επιχειρούν, είναι εσκεμμένο και γίνεται με σχέδιο και με πρόγραμμα.Γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα, πως ο “εκλεκτός” τους “ηγέτης”, φεύγοντας, φρόντισε να μην αφήσει, τον παραμικρό διαγωνισμό σε εξέλιξη.Φρόντισε να μην έχει προγραμματίσει ούτε τα αυτονόητα.Ούτε αυτά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να εξασφαλιστεί ,απλά η λειτουργία του Δήμου. Πως θα μπορούσε λοιπόν μπροστά σε αυτό το τετελεσμένο γεγονός να λειτουργήσει η δημοτική “μηχανή” και να μην οδηγηθεί ο τόπος στον απόλυτο μαρασμό;Με ποιο τρόπο θα μπορούσε η νέα Δημοτική αρχή να διασφαλίσει τις απαραίτητες εργασίες, όπως ο εκχιονισμός; Όταν προκειμένου να προχωρήσει η οποιαδήποτε διαδικασία με διαγωνισμό,θα έπρεπε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, αλλά και οι απαιτούμενες ενέργειες που θα τον έκαναν αφενός δυνατόν, και αφετέρου νόμιμο.

Είναι “περίφημη” η προβοκατόρικη θεωρεία της παρηκμασμένης ομάδας των πρώην,που λέει:

Αν εξισώσουμε τα απαραίτητα και τα αναγκαστικά, με τον κανόνα που εμείς χρησιμοποιήσαμε για μια ολόκληρη πενταετία,αποδεικνύουμε,πως ότι κάναμε το κάναμε νόμιμα,ηθικά,πολιτικά επιτρεπτά και χωρίς καμιά απολύτως υστεροβουλία.

Ποιον όμως μπορούν να πείσουν με αυτή την “πονηρή προσπάθεια εξίσωσης”;Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγιναν,όχι λόγω του ότι δεν μπορούσαν να γίνουν αλλιώς,αλλά γιατί αυτή ήταν η βασική επιλογή, μιας διοίκησης που ενεργώντας έτσι, εξυπηρετούσε καθημερινά,τα προσωπικά της συμφέροντα και τους πολιτικούς της φίλους; Προφανώς κανένας.Κανένας λογικός και σκεπτόμενος πολίτης, δεν παρασύρεται πλέον από τα “παραμύθια” της “επικοινωνιακής ομάδας” του πρώην.

Είναι απόλυτα σαφές, πως ο τρόπος σκέψης και δράσης της νέας Δημοτικής αρχής και η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να εκτελέσει τα όποια έργα και να ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες,δεν μπορεί να κριθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα,που έτσι και αλλιώς έχει προκαθοριστεί από τους απελθόντες. Θα κριθεί μέσα στην επόμενη διετία, όπου θα έχει τον χρόνο ,να σχεδιάσει, να δρομολογήσει και να προγραμματίσει.Με τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η διαφάνεια,όσο και η ηθική.Δημοκρατικά, ρεαλιστικά,προγραμματισμένα.Χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς εξυπηρετήσεις, χωρίς “κρυφά γράμματα”.Όπως ακριβώς υποσχέθηκε και όπως ακριβώς πιστεύει.

Όσον αφορά τους πρώην,είναι απολύτως βέβαιο πως όσο και αν επιδιώκουν, να “θολώσουν” το τοπίο και να αλλάξουν τα δεδομένα,που είναι συντριπτικά εναντίον τους,τίποτα από αυτά δεν μπορούν να πετύχουν.Δεν θα σταματήσουν την ομαλή και την άμεση αποκατάσταση των ορθών λειτουργιών, ούτε θα εμποδίσουν την δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.Ο Δήμος Ωρωπού θα ξαναβρεί τον δρόμο του και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και στην πρόοδο, αποβάλλοντας όλους αυτούς που επιχείρησαν ,να τον διχάσουν και να τον “εξαπατήσουν” πολιτικά.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση