Η αποκομιδή των απορριμμάτων ξανά στο Δήμο μας!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια από τις σημαντικότερες προεκλογικές εξαγγελίες της ξεκινά να κάνει πράξη η  Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης.
Η επιστροφή της αποκομιδής των απορριμμάτων  στο Δήμο και στους εργαζομένους του. Με σωστό σχεδιασμό, με σεβασμό προς τους πολίτες και τις θυσίες τους, με σύνεση και με προγραμματισμό. Αξιοποιώντας έναν  “στόλο” οχημάτων, που κάποιοι τον παρόπλισαν προκειμένου να αποδείξουν πως η μοναδική λύση  είναι ο εργολάβος και η παραχώρηση του έργου της αποκομιδής των απορριμάτων στους ιδιώτες.

Η Δημοτική αρχή  έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες  το μεγάλο έργο της επαναφοράς  στα φυσιολογικά και στα δοκιμασμένα. Το έχει ήδη κάνει  διορθώνοντας κάθε μέρα αστοχίες και λάθη του παρελθόντος.

Άρχισαν ήδη να αποστέλλονται  τα παροπλισμένα, εδώ και 2 χρόνια,  απορριμματοφόρα  σε συνεργείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και αποκατάστασης τους για να ξαναγίνουν αποδοτικά και χρήσιμα και να μπορέσουν να ξανασηκώσουν το βάρος της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Προκαλεί βεβαίως τεράστιο ενδιαφέρον  αλλά και απορία το πως επέλεξαν κάποιοι υποτίθεται πεφωτισμένοι και παντογνώστες, να ακινητοποιήσουν αυτήν την ανεκτίμητη Δημοτική περιουσία που αποκτήθηκε με κόπο και στερήσεις και να “αποθηκεύσουν” σε ένα “νεκροταφείο” τα οχήματα χωρίς καμιά λογική.

Μαζί με τα οχήματα  θα ξαναζωντανέψει και το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας. Άνθρωποι έμπειροι, που για πολλά χρόνια προσέφεραν μέρα και νύχτα τις υπηρεσίες τους, με μεγάλη επιτυχία.
Άνθρωποι που και αυτοί απαξιώθηκαν και υποβαθμίστηκαν από “το δόγμα του εργολάβου”.
Άνθρωποι που για καιρό έζησαν με την αγωνία, για το αν θα κρατήσουν την δουλειά τους και το μεροκάματο τους ή αν θα πέσουν θύματα της άκρατης ιδιωτικοποίησης και της απαξίωσης.

 

Ελπιδοφόρο λοιπόν το ξεκίνημα της  Δημοτικής αρχής και σε αυτόν τον τομέα. Ελπιδοφόρο και προς την σωστή κατεύθυνση. Μία μία οι προεκλογικές δεσμεύσεις παίρνουν σειρά και όπως φαίνεται η καινούργια μέρα θα ξαναφέρει στον Ωρωπό την διαφάνεια, τον σεβασμό και την σωστή διοίκηση.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση