Γιώργος Γιασημάκης: “Δεν έχουμε αντιπαλότητα με πολιτικούς αλλά με πολιτικές.”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 24/11/2019 -Ενημέρωση – Συζήτηση -Ο.Σ.Ω.-ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Μια πραγματικά επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/11 στο Κ.Α.Π.Η Νέων Παλατίων από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού  με την παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη.

Μια εκδήλωση που έθεσε επί τάπητος και στην σωστή τους βάση τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας και που προσδιόρισε την πορεία πολλών ζητημάτων σε μια βάση διαλόγου αλλά και κοινής δράσης Συλλόγων και Δήμου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Παναγόπουλος, με σαφήνεια έθεσε τις απόψεις των Συλλόγων στο “τραπέζι” της συζήτησης και ζήτησε την εκκίνηση του αγώνα  για επίλυση και διευθέτηση των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή.

 

Στην συγκέντρωση πρωτεύοντα ρόλο αλλά και καθοριστικό, είχε η τοποθέτηση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη  που για άλλη μια φορά  έδωσε το στίγμα,  πως αντιλαμβάνεται η νέα Δημοτική Αρχή τις καταστάσεις και τα γεγονότα και πως προτείνει να μπουν στον δρόμο της επίλυσης τους.

Ήταν για άλλη μια φορά σαφέστατος. Μίλησε για την ανοιχτή διακυβέρνηση που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζετε. Μίλησε για τον Δήμο που είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες.
Μίλησε για την διαφάνεια που απαιτείται και που είναι πια στην καθημερινότητα των δημοτικών πεπραγμένων.

 

Στην συνέχεια επανέλαβε την αγωνιώδη διαπίστωση πως ο Δήμος βρίσκεται σε τραγικό οικονομικό σημείο λίγο πριν την χρεοκοπία. Δεν παραλάβαμε απλά “καμένη γη” δήλωσε ο Δήμαρχος, “δεν υπάρχει καθόλου γη”. Τόνισε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για την διευκόλυνση του Δήμου  με κεντρικές συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχο πολύ σύντομα να μπορούμε να πούμε  για λύσεις που θα φέρουν “φως στο αδιέξοδο”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε πως οι εκλογές έχουν τελειώσει.
“Δεν υπάρχουν δικοί μας και ξένοι.
Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
Υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία.
Υπάρχει μια άλλη αντίληψη για το πως διοικείται ένας τόπος. Δεν έχουμε διαφορές με πολιτικούς, έχουμε διαφορές με πολιτικές”
…   τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια απάντησε με σαφήνεια και ειλικρίνεια σε ερωτήσεις Προέδρων αλλά και μελών των Συλλόγων της περιοχής μας, που έθεσαν ο καθένας από την μεριά του τα προβλήματα που απασχολούν τις περιοχές τους  ζητώντας την βοήθεια του Δήμου για την επίλυση τους.

Αναλυτικά και με λεπτομέρεια απέδειξε για μια ακόμα φορά πως η νέα Δημοτική Αρχή είναι πραγματικά πανέτοιμη και ικανή και πως πολύ σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα αυτού του νέου ελπιδοφόρου και αποτελεσματικού τρόπου δράσης.

Η συγκέντρωση αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά  πως υπάρχει απόλυτη σύμπνοια και ενότητα  στις τάξεις όλων όσων εμπλέκονται στα δημοτικά δρώμενα του Ωρωπού που για πρώτη φορά  μετά από πολλά χρόνια, δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν ο καθένας από το μετερίζι του τον αγώνα για έναν άλλο διαφορετικό πιο όμορφο και πιο ανθρώπινο Ωρωπό.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ  άλλων οι Αντιδήμαρχοι: Γαζβινιάν Ανδρέας, Ηλιάσκος Βαγγέλης, Δημητρίου Νώντας, Λίτσας Κώστας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω Άγγελος Χατζηιωάννου και ο Περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση