Γιώργος Γιασημάκης: “Ο Δήμος είναι ανοιχτός σε όλους!”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκαν τα θέματα που είχε εισηγηθεί η Δημοτική αρχή ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την δημιουργία των απαραίτητων Επιτροπών  του Δήμου που θα πλαισιώσουν και θα ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες καθημερινές διεργασίες.

Θα σταθούμε όμως σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, που δείχνει την τεράστια αλλαγή ύφους και ήθους που υπάρχει πια στα δημοτικά πεπραγμένα  και στον τρόπο που αντιμετωπίζει η νέα δημοτική αρχή, τόσο την ενημέρωση των πολιτών όσο και την αρχή της απόλυτης διαφάνειας που πρέπει να διέπει τις πράξεις μιας χρηστής και έντιμης διοίκησης.

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης, αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από τον προηγούμενο Δήμαρχο κύριο Ρούσση, με αίτηση του από το 2018 να του χορηγηθούν αντίγραφα μιας μελέτης συγκεκριμένου έργου. Φυσικά αυτή του η αίτηση δεν ικανοποιήθηκε ποτέ  από τον κύριο Ρούσση που απέφυγε -όπως άλλωστε έκανε πάντα- να απαντήσει και να χορηγήσει ότι νόμιμα ζητούσε ο κύριος Χασιώτης.
Η γνωστή “εν κρυπτώ” διοίκηση του πρώην Δημάρχου κυρίου Ρούσση.

Η απάντηση του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, απόλυτα αφοπλιστική και ενδεικτική της άλλης νοοτροπίας που έχει επιβληθεί στο Δήμο μας: “Μιχάλη Χασιώτη, δεν χρειάζεται ούτε αίτηση να υποβάλλεις. Έρχεσαι και ζητάς όποιο στοιχείο θέλεις και άμεσα θα το έχεις.”

Οι Δήμοι και οι κοινωνίες, δεν διοικούνται με στεγανά και με κρυφές ενέργειες, αλλά με ανοιχτή διακυβέρνηση και με διαφανείς ανοιχτές διαδικασίες.

Χαρακτηριστική, ανθρώπινη, δημοκρατική άποψη  ενός ανθρώπου που από την πρώτη στιγμή αποδεικνύει  πως εννοεί αυτά που λέει και πως έχει άμεσο στόχο να εφαρμόσει τα όσα υποσχέθηκε.
Διαφάνεια, ανοιχτές διαδικασίες, πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και όλα στο φως. Μόνο όφελος μπορεί να έχει η περιοχή μας, από αυτή την αλλαγή, μιας και οι σύγχρονες κοινωνίες απαιτούν και επιβάλλουν την άμεση συνεργασία της Διοίκησης με τον κάθε πολίτη.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice

Απάντηση