Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στον Δήμο Ωρωπού!!!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άκρατος λαϊκισμός επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Ωρωπού. Ένας λαϊκισμός που προωθείται έντεχνα και με εμφανής σκοπούς από την αντιπολίτευση με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό  την απερχόμενη δημοτική αρχή Ρούσση και σε δεύτερο ρόλο, την παράταξη Καμπιώτη που βάζοντας σαν “προμετωπίδα” την Λαϊκή Συσπείρωση επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου.

Και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο αλλά και ενδεικτικό να έρχεται σήμερα ο κύριος Ρούσσης  να στηρίζει τα όσα καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μιχάλης Χασιώτης, όταν για μια ολόκληρη πενταετία δεν τους έλαβε ποτέ υπ’ όψιν και  αρκετές φορές μιλούσε γι’ αυτούς με υποκριτικό και απαξιωτικό τρόπο.

Σήμερα βέβαια που ο “σκοπός αγιάζει τα μέσα” αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο χθεσινός “εχθρός” σήμερα γίνεται σύμμαχος και συνοδοιπόρος.
Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο κύριος Ρούσσης εμφανίζεται υπέρμαχος των εργασιακών δικαιωμάτων και του δίκαιου των εργαζομένων όταν την προηγούμενη πενταετία της διοίκησης του, τα καταπάτησε και τα “εξευτέλισε” σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Ήρθε λοιπόν ένα νέο θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο που ζητούσε από την ολομέλεια να αποδεχτεί και να υιοθετήσει την προσφυγή που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, που ζητούν να μονιμοποιηθούν, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζεται αυτή η προσφυγή και χωρίς να είναι γνωστές οι λεπτομέρειες της. Δικαιολογώντας μάλιστα αυτή την άποψη ο κύριος Χασιώτης υποστήριξε πως ο Δήμος έχει εισπράξει ανταποδοτικά από την καθαριότητα 23 εκατομμύρια ευρώ άρα μπορεί να καλύψει οικονομικά την μισθοδοσία τους.

 

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης  με στοιχεία, και όχι με ευχολόγια και κούφια λόγια, απέδειξε πως τα ανταποδοτικά είναι 5,1 εκατομμύρια ευρώ, με 103 άτομα προσωπικό  και φυσικά υπενθύμισε σε όσους το ξεχνούν, ποιος έφερε τον εργολάβο των σκουπιδιών στον Δήμο  δυσχεραίνοντας και τραυματίζοντας την υπηρεσία καθαριότητας.

Απέδειξε μάλιστα για άλλη μια φορά, πως θα διοικήσει με ευθύνη και με λογική, καθώς κάλεσε όλους τους συμβούλους να ψηφίσουν ομόφωνα πως οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και πως η παραμονή τους κρίνεται αναγκαία, χωρίς να γίνει καμιά αναφορά στο οικονομικό κομμάτι αφού αυτό άλλωστε είναι θολό και μη πραγματοποιήσιμο με τις παρούσες συνθήκες.
Μια πρόταση που φυσικά έπεσε στο κενό μιας και οι αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, δεν κινούνται με βάση την λογική, αλλά με την υστεροβουλία και με την κακή πρόθεση.

 

 

Είναι πια απολύτως σαφές πως αυτή η κατάσταση κάθε μέρα δημιουργεί προβλήματα και εμποδίζει την σωστή λειτουργία του Δήμου. Είναι επίσης σαφές πως αυτοί που “κρύβονται” πίσω από αυτές τις “σκηνοθετημένες” συμπράξεις και τις ξαφνικές υποκριτικές ευαισθησίες πολύ σύντομα, για μια ακόμα φορά, θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν και να εξηγήσουν γιατί ακόμα και τώρα, που έχει αποδειχθεί ο καταστροφικός του ρόλος, εξακολουθούν να θέλουν το κακό της κοινωνίας και των πολιτών. Εξακολουθούν να σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν για μια ακόμα φορά θύελλες.

Ο Δήμος Ωρωπού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη, έχει πάρει την απόφαση να αφήσει στο παρελθόν λαϊκίστικες νοοτροπίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που στο όνομα της άγρας των ψήφων θυσιάζουν την συνέχεια και την ανάπτυξη του τόπου μας και τραυματίζουν τόσο το αίσθημα της εμπιστοσύνης, όσο και την θέληση του πολίτη, για διαφάνεια και αξιοκρατία.

Τέρμα πια στα όσα μας χώριζαν και μας απομάκρυναν. Ο Δήμος Ωρωπού αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με εντιμότητα και ισότητα και είναι αποφασισμένος να φέρει την επόμενη μέρα που επιβάλλουν οι καιροί στα όσα καθημερινά απαιτούνται και επιβάλλονται.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση