Όταν οι υποκριτές βαφτίζονται “υπηρέτες” του λαού!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα νέο “σήριαλ” σκηνοθεσίας και έμπνευσης του πρώην Δημάρχου και των συνεργατών του “παίζεται” αυτές τις μέρες στις “οθόνες” της καθημερινότητας του Δήμου Ωρωπού.

Ένα “έργο” που έχει πρωταγωνιστή σε ρόλο Νίκου Ξανθόπουλου, τον κύριο Ρούσση. Τον κύριο Ρούσση, ο οποίος αφού “ξεχαρβάλωσε” κάθε έννοια δημοτικής κανονικής λειτουργίας, αφού προσέλαβε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεκάδες συμπολίτες μας, μεταβάλλοντας τους σε “εκλογικούς ομήρους”, έρχεται σήμερα από άλλο “πόστο” να παίξει το παιχνίδι από την “ανάποδη” και να μεταφέρει τις ευθύνες του στην νέα Δημοτική αρχή, που κληρονόμησε “πράγματα και θαύματα” και που είναι υποχρεωμένη να βγάλει δεκάδες “φίδια από την τρύπα”.

Το νέο λοιπόν έργο που έχει “στήσει” ο κύριος Ρούσσης αφορά τους εργαζόμενους στην δομή της Μαλακάσας και στο αίτημα για μετατροπή τους σε δημοτικούς υπαλλήλους. Προφανώς θα αποτελεί προεκλογική του δέσμευση, εν κρυπτώ φυσικά, την οποία επειδή δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει από την “πόρτα” επιχειρεί τώρα να την περάσει από το “παράθυρο”.

Χρησιμοποιώντας το προσωπείο του “συγκινημένου” προστάτη των λαϊκών συμφερόντων, διαρρηγνύει τα ιμάτια του και καταγγέλλει την απανθρωπιά και την σκληρότητα του νέου Δημάρχου που αρνείται να κάνει το απολύτως φυσιολογικό.

Σε αυτή την νέα “παράσταση” του, ο κύριος Ρούσσης αδιαφορεί για το τι γίνεται και το τι δεν γίνεται, για το τι επιτρέπεται και για το τι απαγορεύεται, για το τι μπορεί να πληρωθεί και για το τι δεν μπορεί να καλυφθεί οικονομικά. Αυτό άλλωστε έκανε και τα πέντε τελευταία χρόνια ως Δήμαρχος. Γι’ αυτό ο Δήμος μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Ας πάμε όμως να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα.
Στην δομή της Μαλακάσας εργάζονται 38 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από τα υπουργεία Εργασίας και Προστασίας του πολίτη μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.

Την Τρίτη 29 Οκτώβρη ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης (παράταξη του ΚΚΕ) Μιχάλη Χασιώτη, η πρόταση να μετατραπούν αυτοί οι εργαζόμενοι, σε Δημοτικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου,με την αιτιολογία πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και μπορούν να πληρώνονται από αυτόν.

Μια πρόταση που θα πρέπει να πούμε πως κατατέθηκε με ειλικρίνεια από τον Μιχάλη Χασιώτη, μιας και ταιριάζει απόλυτα με τις ιδέες και με τις διατυπωμένες απόψεις του.Όμως η στήριξη που βρήκε από την παράταξη του κυρίου Ρούσση αποτελεί μνημείο υποκρισίας και υστεροβουλίας και αποτελεί συνέχεια της τακτικής που στόχο έχει απλά να μην διοικηθεί ο Δήμος.

Έτσι λοιπόν και με την στήριξη της παράταξης του κυρίου Καμπιώτη υπερψηφίστηκε και υποτίθεται πως πρέπει να εφαρμοστεί.

Τι λέει όμως ο καθ ύλην αρμόδιος και ο “ταμίας” της ιστορίας;
Τι λέει δηλαδή η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος;

Η Δημοτική αρχή λοιπόν λέει πως οι εργαζόμενοι της δομής, είναι υπάλληλοι των Υπουργείων που τους προσέλαβαν, δεν μπορούν να ενταχθούν στους κωδικούς πληρωμών του Δήμου, αφού όπως είναι γνωστό ο Δήμος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και κάθε επιπλέον δαπάνη κάνει τα πράγματα ακόμα πιο τραγικά, όπως επίσης πως αν αποδεχθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου θα είναι σαν να αποδέχεται την λειτουργία ες αεί της δομής της Μαλακάσας.

Απλά και ξεκάθαρα πράγματα,που όποιος δεν τα αντιλαμβάνεται ή εθελοτυφλεί ή υποκρίνεται.

Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε η στρεβλή και ανεύθυνη πολιτική της δημοτικής αρχής Ρούσση και στα “απόνερα” που αφήνει πίσω της, παρασύροντας δυστυχώς ανθρώπους που εργάζονται, που έχουν ανάγκη και που ζητούν να κρατήσουν την δουλειά τους και το μεροκάματο τους.

Και επειδή εύκολα ο άνθρωπος όταν έχει πρόβλημα και ανάγκη, παρασύρεται και πείθεται είναι η ώρα που “ο λύκος χαίρεται” και ο κύριος Ρούσσης βγήκε με την “προβιά του άκακου αρνιού” να παραστήσει τον “άγιο”.

Η Δημοτική αρχή παραμένει πιστή στα όσα έχει διακηρύξει. Παραμένει πιστή στην αδιαπραγμάτευτη αρχή της όλα να γίνουν με διαφάνεια και όλα να στηρίξουν την προσπάθεια για οικονομική αναγέννηση και οικονομική ανάκαμψη του οικονομικά κατεστραμμένου Δήμου Ωρωπού.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή, δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε οποιαδήποτε μικροπολιτική σκοπιμότητα ή σε οποιοδήποτε φόβο για απώλεια ψήφων.

Προέχει το δίκιο και το συμφέρον των πολλών.
Προέχει να βγει ο Δήμος από το οικονομικό αδιέξοδο.
Προέχει η κοινωνία του Ωρωπού να αποκτήσει ξανά  αξιοπρέπεια και δυναμική. Πρέπει να ξανακερδίσει τον σεβασμό.

Ο κύριος Ρούσσης και οι πέριξ αυτού, μπορεί να επιδιώκουν την διάλυση και το χάος. Μπορεί να επιθυμούν την ακυβερνησία και το μη έργο. Όμως δυστυχώς για αυτούς “έχουν γνώση οι φύλακες”.
Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό και η επόμενη μέρα του Δήμου μας θα είναι πιο ανθρώπινη, πιο αληθινή, πιο αξιοπρεπής.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση