Γιώργος Γιασημάκης: Ο Δήμος είναι στο μηδέν, αλλά εμείς θα τον επαναφέρουμε.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης προχωρώντας  σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα δεδομένα της περιοχής μας -και όχι μόνο- άνοιξε τα χαρτιά του αλλά και την καρδιά του, στους δημότες του Ωρωπού -που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα- και έδειξε την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον Δήμο Ωρωπού την 1η του Σεπτέμβρη.

Χρησιμοποιώντας αδιάσειστα και συνταρακτικά στοιχεία, ξεδίπλωσε τον λαβύρινθο των ημερών του κυρίου Ρούσση  και άνοιξε την πόρτα των αποκαλύψεων στους απλούς ανθρώπους που για πρώτη φορά ένιωσαν πως κάποιος επιτέλους τους λαμβάνει υπ’ όψιν, τους ενημερώνει και τους ζητά την ενεργό συμμετοχή τους  προκειμένου ο Δήμος Ωρωπού να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της υγιούς λειτουργίας.

Η ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη,που αποκαλύπτει και ρίχνει φως.

Σε αυτήν την εκ βαθέων ειλικρινή “εξομολόγηση” του, ο νέος Δήμαρχος  έδειξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την σχέση πολίτη-διοίκησης.
Έδειξε πως θεωρεί την λαϊκή συμμετοχή και την λαϊκή ενημέρωση θέμα κεφαλαιώδους σημασίας και πως σκοπεύει να έχει τον πολίτη στην πρώτη γραμμή σε αυτή την δύσκολη αλλά αισιόδοξη πορεία που τώρα ξεκινά.

Έδειξε πως με καθαρά και ξεκάθαρα λόγια και με προσήλωση στις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της νομιμότητας και της ειλικρίνειας, μπορεί να “γυρίσει” η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα και πως υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον πανέμορφο τόπο.

Τα στοιχεία συντριπτικά και αδιάσειστα. Όχι στοιχεία στα λόγια. Στοιχεία “φωτιά” με έγγραφα-ντοκουμέντα. Για όλους και για όλα. Μα κύρια για τον πρώην Δήμαρχο και για την στενή ηγετική του ομάδα. Βήμα βήμα, έγγραφο – έγγραφο αποκαλύφθηκε όλη η πορεία της κακοδιοίκησης που εφαρμόστηκε στον Δήμο μας ,τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είδαμε και ακούσαμε για ίδια έργα αξίας 1.500000 E, που γίνονται με διαφορά έκπτωσης 48% ανάμεσα στον διαγωνισμό της περιφέρειας Αττικής και την απευθείας ανάθεση του κυρίου Ρούσση.

Είδαμε και ακούσαμε για “υπερτιμολογημένες” λάμπες, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,που ξαφνικά εμφανίζονται να “χάνουν” το 60% της αξίας τους μέσα σε τρεις μήνες αφού όμως είχαν “χρεωθεί” στον λαό του Ωρωπού στην τριπλάσια τιμή τους.

Είδαμε και ακούσαμε για επισκευές σε αντλιοστάσια του Δήμου,που κόστιζαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και που δίνονταν σε μηνιαία βάση πάντα στον ίδιο εργολάβο με την μέθοδο της κατάτμησης. Ζημιές και επισκευές που εξαφανίστηκαν,ω του θαύματος, μετά τον Μάη και την ήττα στις εκλογές του κυρίου Ρούσση.

Είδαμε και ακούσαμε για τιμολόγια Σχολικών Επιτροπών δεκάδων χιλιάδων απλήρωτων ευρώ προς τον ΟΤΕ  παρότι εκρεμμεί διαταγή πληρωμής από τον οργανισμό,προς τον Δήμο.Μια διαταγή πληρωμής που δεν είχαν μπει καν στον κόπο να ανοίξουν τον φάκελο επίδοσης της.

Είδαμε και ακούσαμε για αυστηρές προειδοποιήσεις ανώτατων εποπτικών αρχών -που λέει και ο Παρατηρητής- που δηλώνουν καθαρά και ξάστερα,πως αν ο Δήμος δεν καλύψει τις κάθε λογής οφειλές του θα αναγκαστούν να στραφούν εναντίον του  με κάθε μέσον,με καταστροφικά αποτελέσματα για την περιοχή μας.

Είδαμε και ακούσαμε για απλήρωτο ΦΠΑ ύψους 1.5000000 Ε,που προφανώς οι φωστήρες της προηγούμενης διοίκησης  φρόντισαν να καλύψουν  κάτω από το “χαλάκι”-που έλεγε και ο Παρατηρητής.

Είδαμε και ακούσαμε πολλά και απίστευτα.
Στοιχεία που πείθουν και τον πιο “δύσκολο” θεατή.
Στοιχεία που είναι ικανά να δείξουν ξεκάθαρα το “πάρτι” που είχε στηθεί ,επί πέντε ολόκληρα χρόνια, εναντίον του λαού του Ωρωπού.

Γιαυτό και ο Δήμαρχος,Γιώργος Γιασημάκης, κάλεσε τους υγιώς σκεπτόμενους, τίμιους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να φανούν αντάξιοι της κρισιμότητας των στιγμών και να στηρίξουν την προσπάθεια τόσο της πλήρους διαλεύκανσης των πεπραγμένων, όσο και της προσπάθειας ανάκαμψης και επιστροφής στην κανονικότητα.

Γιατί κακά τα ψέματα. Όποιος πια δεν αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί εδώ, δεν έχει καμιά δικαιολογία και γίνεται ξεκάθαρο πως το κάνει θέλοντας να “υπηρετήσει” άλλου είδους πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις…

Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα παραθέσουμε βίντεο και έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα πιο πάνω καταγράψαμε.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

 

 

 

 

Απάντηση