Οι “μπαλαμουτιασμένοι” ισολογισμοί και η πρώτη “απολογία” του κυρίου Ρούσση.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το ιστορικό δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, ακόμα δεν έχουν πάψει να συζητούνται τόσο τα όσα συνταρακτικά και απίστευτα  παρέθεσε με ατράνταχτα στοιχεία ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, όσο και τα όσα αστεία και πρωτοφανή απάντησε ο “απολογούμενος” πρώην Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης.

Αιτιάσεις και δικαιολογίες που όχι μόνο δεν “πατάνε” πουθενά, αλλά προκαλούν κιόλας τόσο το δημόσιο αίσθημα, όσο και την κοινή λογική. Προφανώς ακόμα πιστεύει πως είναι στο απυρόβλητο και στο “κουκούλι” προστασίας που του παρείχε η παραμονή του στην εξουσία  για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Χρησιμοποίησε εκφράσεις και ορισμούς πρωτοφανής  που μόνο στο λεξιλόγιο όσων παλεύουν να καλύψουν την αλήθεια και να αλλοιώσουν την πραγματικότητα ταιριάζουν.
Χρησιμοποίησε επανειλημμένα γεγονότα και περιγραφές αναληθή και “παραποιημένα”. Αναφέρθηκε σε αποφάσεις που ποτέ δεν είχε πάρει. Επίσης καταλόγισε ευθύνες δικές του,  σε ανθρώπους που δεν τους ανήκαν.

Απίθανη παράσταση σε ένα έργο που παραφράζοντας το αντίστοιχο κλασικό έπος θα μπορούσε να ονομάζεται : “Η απολογία του Θωμά…”. Και μάλιστα η πρώτη. Γιατί θα ακολουθήσουν πολλές.

Η πρώτη “απολογία” του κυρίου Ρούσση είχε από όλα…

Στην κορυφαία θέση όμως των όσων είπε ο πρώην Δήμαρχος, θα πρέπει να τοποθετήσουμε τον χαρακτηρισμό που έδωσε στον τρόπο που χρησιμοποίησε, προκειμένου να κλείσει τον ισολογισμό του 2011.
Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά  αλλά και αποκαλυπτικά, πως τον ισολογισμό αυτό τον “μπαλαμουτιάσαμε”, αφήνοντας άφωνους όλους όσους παρευρίσκονταν  μιας και όλοι γνωρίζουν πως αυτή η έκφραση  αφορά άλλου είδους πράξεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την πολιτική! Ας δούμε το σχετικό στιγμιότυπο:

 

Και δεν μείνανε τα πράγματα στο πολιτικό “μπαλαμούτιασμα” του κυρίου Ρούσση. Το “πράγμα” είχε συνέχεια και πολύ “ζουμί”. Συνεχίζοντας λοιπόν ο κύριος Ρούσσης την “απολογία” του  είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου  για τον ισολογισμό του 2011, πως αν δεν ήταν αυτός να τον κλείσει  ακόμα δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα.Είπε χαρακτηριστικά:

«Για να κλείσει ο ισολογισμός του 2011, εγώ τον έκλεισα… Ο ισολογισμός δεν έκλεινε μέχρι που ήρθα εγώ»…….

 

Και τότε για άλλη μια φορά παρενέβη καθοριστικά και με απόλυτη σαφήνεια ο Δήμαρχος  αποδεικνύοντας πως ακόμα και αυτό ο κύριος Ρούσσης  το έλεγε προκειμένου να παραπλανήσει, μιας και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Ας δούμε τα νέα “αποκαλυπτήρια”.

 

Ο ισολογισμός του 2011 εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 11/15-4-2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί Οικονομάκου , ανέφερε ο Δήμαρχος  καταθέτοντας και το αντίστοιχο στοιχείο. Και στην συνέχεια “απέδωσε” στον κύριο Ρούσση  τον τίτλο του “παραμυθά”  μιας και προσπαθεί επανειλημμένα να παραπλανήσει τους πάντες  αναμιγνύοντας πραγματικά και φανταστικά γεγονότα  που δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους που διοίκησαν και μάλιστα για πολλά χρόνια…

Μπορείτε να δείτε την υπ’ αριθμ. 11/15-4-2014 απόφαση της έγκρισης του Ισολογισμού του 2011 ΕΔΩ: 

 

Πολιτικό “κατενάτσιο”. Το τελευταίο “χαρτί” του κυρίου Ρούσση.

Είναι απόλυτα σαφές πως ο κύριος Ρούσσης  παίζοντας “κατενάτσιο” προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό -και όχι μόνο- χρόνο.

Προσπαθεί να ετοιμάσει “διόδους διαφυγής” και ταυτόχρονα να συγκρατήσει την ομάδα του  μιας και γνωρίζει πολύ καλά  πως μόλις ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, οι τάσεις φυγής θα είναι μη αναστρέψιμες.

Προσπαθεί με την μέθοδο του εντυπωσιασμού, αλλά και συντηρώντας  την δικαιολογία  πως όλα αυτά γίνονται για λόγους αντεκδίκησης  να δημιουργήσει αμφιβολίες αλλά και ενδοιασμούς στους συμβούλους της ελάσσονος αντιπολίτευσης  ψάχνοντας μάταια να βρει σωσίβιο και συμμάχους…

Δυστυχώς γι’αυτόν όπως του έχουμε ξαναγράψει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση