Ας θυμηθούμε “τα έργα και τις ημέρες σας” κύριε Τόλια…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάσαμε σήμερα σε πολλές διαδικτυακές κοινοποιήσεις μια δήλωση-απολογία του πρώην προέδρου του νομικού προσώπου του πολιτισμού κυρίου Μιχάλη Τόλια και θεωρούμε πως είναι πραγματικά επιβεβλημένο να τοποθετηθούμε  αλλά και να υπενθυμίσουμε…

Και είναι επιβεβλημένο να γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο κύριος Τόλιας  ξεκινά μια εξιστόρηση των όσων συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με ύφος εξαιρετικά μλπαζέ και υπεράνω και μάλιστα καταλήγει με συμβουλές και με προτροπές  προς αυτούς που σήμερα κυβερνούν, όπως λέει ο κύριος Τόλιας χρησιμοποιώντας φανφάρες και ψέματα, προκειμένου να σπιλώσουν ανθρώπους και συνειδήσεις.

Και είναι πραγματικά περίεργο πως ο κύριος Τόλιας  ξέχασε τόσο γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο αυτός διοικούσε.Τότε που ένιωθε παντοδύναμος και ειρωνευόταν και χλεύαζε όποιον τολμούσε να του φέρει αντίρρηση.

Ξεχνά ο κύριος Τόλιας  την δικιά του παγκόσμια πρωτιά. Το να παραδεχτεί δηλαδή δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος νομικού προσώπου, παρουσία όλου του δημοτικού συμβουλίου και όλων των μέσων ενημέρωσης του Δήμου μας, πως προκειμένου να πετύχει στην διαχείριση μιας “δύσκολης” κατάστασης, “έκοψε” εικονικό τιμολόγιο και μάλιστα όχι από τυχαίο προμηθευτή  αλλά από έτερο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του!!!

Ξεχνά ο κύριος Τόλιας  πως όταν παραδέχτηκε αυτή την πράξη δήλωσε με απίστευτο θράσος  πως δεν νοιώθει πως πρέπει να απολογηθεί σε κανέναν  γιατί αν και ξέρει πως έκανε κάτι απόλυτα παράνομο, τουναντίον θα πρέπει να τον τιμούμε γιατί το έκανε για καλό σκοπό.

Η επαλήθευση της ρήσης: Ο δρόμος προς την “κόλαση” ήταν στρωμένος με αγνές προθέσεις. Θα του υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις του, με το μοναδικό οπτικό και ηχητικό ντοκουμέντο, που απαντά από μόνο του  στα όσα σήμερα χωρίς αιδώ δηλώνει:

Ο κύριος Μιχάλης Τόλιας “ομολογεί” με απόλυτο θράσος, πως έκοψε εικονικό τιμολόγιο.

Και φυσικά  επειδή ο κύριος Τόλιας  υποκρίνεται πως η νυν δημοτική αρχή  σήμερα ανακαλύπτει “παρανομίες” και επιτίθεται προς τους πολιτικούς της αντιπάλους, θα θέλαμε επίσης να του υπενθυμίσουμε τι ακριβώς του επεσήμανε τότε  ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, με απόλυτη σαφήνεια και με προφητικά λόγια.

Ο Γιώργος Γιασημάκης αποκαλύπτει και καταγγέλλει τον κύριο Τόλια για το εικονικό τιμολόγιο.

Και είναι απόλυτα λογικό αυτό που έλεγε τότε ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, να σκεφτεί ο κάθε απλός πολίτης  το ότι αφού ο κύριος Τόλιας έκοψε ένα εικονικό τιμολόγιο και μάλιστα έφτασε να το παραδεχτεί  δημόσια και να πανηγυρίζει γι’ αυτό, ποιος μας εγγυάται  ότι δεν το ξανάκανε κάθε φορά που βρισκόταν σε μια “δύσκολη” κατάσταση;

  • Ποιος θα δεχτεί την δικαιολογία πως προκειμένου να “λειτουργήσω” παρανομώ και μάλιστα το θεωρώ και τιμή μου;
  • Ποιος θα μπορέσει να δει “αγαθό” αυτόν τον τρόπο σκέψης και δράσης κύριε Τόλια;

  • Ποιος θα δεχτεί πως έχετε αυτό το δικαίωμα κύριε Τόλια;

  • Ποιος θα σας υποστηρίξει,όταν έρθει η ώρα κύριε Τόλια;

Είναι πραγματικά απίστευτος ο τρόπος που συμπεριφέρονται κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και όταν ξέρουν πως δεν είναι άμεμπτοι ευθυνών και ότι “τα έργα και οι ημέρες “ τους μόνον “αγνοί” και “αμόλυντοι” δεν είναι. Και μάλιστα να φτάνουν στο σημείο να μιλούν και για το “διά ταύτα”

Καλές είναι οι “μπλόφες” και οι λεονταρισμοί αλλά δεν κρατάνε για πάντα κύριε Τόλια…

Σημείωμα της Συντακτικής Ομάδας.

Θα αποκόψουμε ένα σημείο από την “ηρωική” δήλωση του κυρίου Τόλια που για μας έχει ιδιαίτερη σημασία και μάλλον παραπέμπει σε “άλλου είδους” σκέψεις.
Λέει λοιπόν ο κύριος Τόλιας: “…Ο Καθένας από εμάς, θα κριθεί για την διαχείριση του χαρτοφυλακίου του και θα υποστεί τις όποιες συνέπειες, από εκεί που πρέπει και από αυτούς που πρέπει…”

Μόνον για το χαρτοφυλάκιο του επιθυμεί να κριθεί ο κύριος Τόλιας. Για το σύνολο του έργου της πρώην δημοτικής αρχής  δεν επιθυμείτε να κριθείτε κύριε Τόλια;

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις τον εγκαταλείπετε τον Θωμά κύριε Τόλια; Και είμαστε ακόμα στην αρχή!!!

Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση