Ο ουρανός(ο καθαρός),συννέφιασε… ψιλή βροχούλα έπιασε!!!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρώτο μέρος του “δράματος” για τον κύριο Ρούσση και την παρέα του “παίχτηκε” προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο των αποκαλύψεων.

Ήταν σίγουρα πολύ πιο συνταραχτικό από όσο το περιμέναμε. Ήταν η απαρχή του ξετυλίγματος  ενός “κουβαριού” που κράτησε για πέντε χρόνια  “αιχμάλωτη” μια ολόκληρη περιοχή, δέσμια των ορέξεων μιας ομάδας ανθρώπων  που προφανώς παρεξήγησαν την δύναμη που τους έδινε η εξουσία τους και “έστησαν” μια ολόκληρη σειρά πράξεων και δράσεων  που όταν αποκαλυφθούν θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγήν για όποιον ασχολείται ή όχι με τα κοινά και με τον τρόπο που διοικούνται οι κοινωνίες.

Ήταν τόσο ξεκάθαρα και τόσο αποκαλυπτικά τα λόγια του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, λόγια που συνοδεύονταν από στοιχεία και αποδείξεις, που είναι απόλυτα βέβαιο πως δεν αντιλαμβάνεται πια τι ακριβώς συνέβαινε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει  ή όποιος έχει “λόγους” να μην καταλάβει!!!

Τα είπε όλα ο Δήμαρχος και εξήγησε πως ακριβώς προσπάθησε “διά του εντυπωσιασμού” και με την βοήθεια “των παπαγαλακίων” να ξεφύγει ο κύριος Ρούσσης  μιλώντας για καθαρό ουρανό που αστραπές δεν φοβάται και ζητώντας δήθεν γενικευμένο έλεγχο.

Γνώριζε βέβαια πολύ καλά πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γιατί “απουσιάζουν” οι απαιτούμενοι Ισολογισμοί των τελευταίων 6 ετών.(!!!)

Ξέχασε να τους κάνει ο κύριος Ρούσσης και τώρα ζητά να κριθεί με βάση τα στοιχεία αυτών των ισολογισμών(;;;;)
Είναι αυτό που με ποδοσφαιρικούς όρους θα ονομάζαμε καθυστέρηση…

Στην ζωή όμως, στην κοινωνία και στην πολιτική ο όρος “καθυστέρηση” είναι όρος που γεννά ερωτηματικά για εκείνον που προσπαθεί να την κάνει. Και κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη  να χυθεί άπλετο φως  σε όλους και σε όλα.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης εξήγησε τους άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί ο έλεγχος που θα ξεκινήσει άμεσα. Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα που “φωνάζουν” πως εδώ κάτι “τρέχει”. Πάμε να  δούμε αναλυτικά τα κυριότερα σημεία των όσων αποκάλυψε:

1) Έχουμε δύο ακριβώς ίδια έργα στον Κάλαμο, στον Χιλιοπόταμο και στην Ποσειδωνία για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης με προϋπολογισμό για το κάθε έργο 1.500.000 ευρώ.Το πρώτο έργο στον Χιλιοπόταμο το δημοπρατεί η Περιφέρεια Αττικής, η έκπτωση 63%. Το δεύτερο έργο στην Ποσειδωνία το κάνει η δημοτική αρχή Ρούσση με διαπραγμάτευση, και παίρνει η έκπτωση από τον εργολάβο  15%! Διαφορά της τάξεως του 48%!!!

2)Για την επισκευή των αντλητικών συγκροτημάτων του Δήμου, δόθηκαν από τη δημοτική αρχή Ρούσση με απευθείας αναθέσεις στον ίδιο προμηθευτή, με την “προσφιλή” μέθοδο της κατάτμησης, περίπου 1.200.000 ευρώ! Ω  του θαύματος μετά την εκλογική ήττα του κυρίου Ρούσση, δεν χάλασε μέχρι σήμερα κανένα αντλητικό συγκρότημα, ενώ μέχρι τότε χάλαγε 1-2 την εβδομάδα με το ανάλογο κόστος!!!

3)  Για ηλεκτρολογικό υλικό αλλά και για λάμπες φωτισμού δόθηκαν στον ίδιο προμηθευτή με απευθείας ανάθεση, περίπου 1.000.000 ευρώ! Οι λάμπες αγοράζονταν με 15 ευρώ η καθεμιά ενώ όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, η τιμή που ζήτησε και πήρε σήμερα ήταν 5-6 ευρώ. Στο ένα τρίτο της τιμής….
Αν αναλογιστούμε το ότι οι λάμπες ήταν χιλιάδες, αντιλαμβανόμαστε για τι ποσά μιλάμε!!!

4) Στο μεσοδιάστημα μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2019, ο ίδιος προμηθευτής εξέδωσε τιμολόγια 220 χιλιάδων ευρώ περίπου.Το αξιοσημείωτο  αλλά και αξιοθαύμαστο είναι πως γι’ αυτά τα τιμολόγια δεν υπάρχει ούτε ούτε απόφαση ανάθεσης, ούτε πρωτόκολλο παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή. Παρελάμβανε κάποιος Αντιδήμαρχος ή κάποιος τοπικός σύμβουλος  χωρίς τις απαιτούμενες υπογραφές και με μόνο στοιχείο, την στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου, που προφανώς “τριγυρνούσε” σε χέρια, που δεν ήταν εξουσιοδοτημένα να την κατέχουν!!!

5) Τεράστια η διαφορά κατανάλωσης στα καύσιμα μεταξύ των μηνών Σεπτέμβρη 2019 και αντίστοιχου Σεπτέμβρη 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Δήμαρχος.
Τον μεν φετινό Σεπτέμβρη η κατανάλωση ήταν 35.551,47 ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβρη του 2018 ήταν 85.894,85 ευρώ.
Τον δε Σεπτέμβρη του 2017,και ενώ ακόμα υπήρχαν τα δικά μας απορριμματοφόρα και όχι του εργολάβου, το αντίστοιχο ποσό ήταν 83.193 ευρώ! “Υπέροχες” πραγματικά οι μέρες του κυρίου Ρούσση!!!

Έτσι λοιπόν μπροστά σε αυτό τον αδιάψευστο “χείμαρρο” αποκαλύψεων  το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν φυσικό επόμενο  να ψηφίσει με ψήφους 23-16  την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Μιχάλη Χασιώτη, η οποία περιέχει και την πρόταση του δημάρχου για στοχευμένους ελέγχους από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Είναι πια ολοφάνερο πως ήρθε η ώρα να βγουν όλα στο φως.
Ήρθε η ώρα να αναζητηθεί η αλήθεια, αλλά και η χαμένη αξιοπιστία της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Μιας πολιτικής που ταλαιπωρήθηκε βάναυσα την πενταετία που μας πέρασε μιας και κάποιοι θεωρώντας εαυτούς πάνω από νόμους, αρχές, αξίες και διαδικασίες.

Διοίκησαν “ηγεμονικά και παλαιοκομματικά”, επιφέροντας τεράστιο κακό στον τόπο και στο μέλλον του.
Ήρθε η ώρα να καθαρίσει πραγματικά ο ουρανός του Ωρωπού και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, που δεν διακατέχονται από την μανία της εξουσίας, να εργαστούν για το κοινό καλό των πολιτών και να απαγκιστρώσουν τον Δήμο μας  από την απαξίωση, την “ομιχλώδη” διοίκηση  και τις ξεπερασμένες νοοτροπίες.

Ο Γιώργος Γιασημάκης αποκαλύπτει “τα έργα και τις ημέρες” του κυρίου Ρούσση.


Η Συντακτική Ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση