Η Διάλυση μιας ουτοπίας.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα περίεργο αλλά ταυτόχρονα και ενδεικτικό γεγονός, ήρθε σήμερα να συνταράξει την ηρεμία της απελθούσας Δημοτικής Αρχής και να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την απόλυτη διάλυση που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα,διαψεύδοντας όλους αυτούς που μιλούσαν για ενότητες και για ομοψυχίες. Με μια ενέργεια που και λογική δεν έχει και σοβαρότητας στερείται, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, συγκάλεσε για σήμερα το βράδυ Δημοτικό Συμβούλιο, με ούτε λίγο ούτε πολύ 12 θέματα. Τέσσερις ακριβώς μέρες πριν αποχωρήσει και ενώ τίποτα δεν πίεζε για να γίνει αυτό το Συμβούλιο. Δεν θα προσπαθήσουμε έτσι και αλλιώς να μπούμε στο μυαλό των απερχόμενων, και να να σκεφτούμε όπως σκέφτονται.Έτσι και αλλιώς ο τρόπος σκέψης τους ήταν ακατανόητος υπό άλλες συνθήκες, όχι τώρα που “αναχωρούν”.

Το γεγονός όμως που συνέβη ,τους “ακύρωσε” εκ των έσω και έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα πως η άλλοτε συμπαγής και “υπεροπτική” ομάδα, που για πέντε χρόνια διοίκησε ετσιθελικά τον Δήμο Ωρωπού,βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν την οριστική διάλυση και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον κατακερματισμό και την απομόνωση. Ως εκ θαύματος το παρών έδωσαν μόλις δύο δημοτικοί Σύμβουλοι της άλλοτε κραταιάς συμπολίτευσης.Ναι καλά διαβάσατε ,μόλις δύο.Φυσικό και επόμενο ήταν το Συμβούλιο να ματαιωθεί και οι “εμπνευστές του” να αποχωρίσουν,με το κεφάλι σκυμμένο και με χιλιάδες “μαύρες” σκέψεις να τους πλημμυρίζουν.

Είναι πράγματι λυπηρό και αποδεικνύει το πόσο η Εξουσία, αλλοιώνει, αλλά και κάποιες φορές απελευθερώνει τους ανθρώπους. Κάποιοι “ηγεμόνες” είχαν καταφέρει με την δύναμη της “καρέκλας” να επιβληθούν και να παρασύρουν μια ολόκληρη ομάδα συμπολιτών-Δημοτικών Συμβούλων. Και σήμερα που αυτή η Εξουσία δεν υπάρχει πια ,οι άνθρωποι αποτινάσσουν αυτό ακριβώς το βαρίδι και αρνούνται να συνεχίσουν να παίζουν τον ρόλο του παθητικού δέκτη. Αποτινάσσουν και καταδικάζουν τα όσα τους κράτησαν δέσμιους τόσο καιρό και στέλνουν τους “ηγεμόνες” στα αζήτητα.Αποτινάσσουν και αποδεικνύουν πως τελικά για άλλη μια φορά έρχεται η ώρα που η Ιστορία αποδίδει με δικαιοσύνη και με ειλικρίνεια, όλα όσα κάποιοι της οφείλουν.

Στις μέρες που θα έρθουν είναι απολύτως βέβαιο πως τα όσα θα διαδραματιστούν στον χώρο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, θα είναι μη αναμενόμενα και θα διαλύσουν τις όποιες ψευδαισθήσεις προσπαθούν κάποιοι να διατηρήσουν, μιλώντας για ενότητα και για συμπαγές μέτωπο.Εμείς θα είμαστε εδώ , θα καταγράφουμε και θα αξιολογούμε,με τόλμη, με ρεαλισμό και με απόλυτη ακρίβεια.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση