Όταν το θράσος αγγίζει τα όρια του παραλόγου…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν το θράσος αγγίζει τα όρια του παραλόγου και ξεπερνά τα όσα μπορεί να αντέξει η λογική και η αλήθεια, τότε τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν και ενδεχομένως αρχίζουν να πλησιάζουν τα όρια του “παθολογικού” προβλήματος.

Ενώ βρισκόμαστε μόλις μερικά εικοσιτετράωρα από την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής και από την ανάληψη των καθηκόντων της, εμφανίζονται οι απερχόμενοι “ηγεμόνες” και κρατώντας την ρομφαία της δικαιοσύνης και του απόλυτου προσωπικού αλάθητου κατακεραυνώνουν στελέχη της νέας Δημοτικής Αρχής  επειδή τόλμησαν να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα κατά παρανόμων αποφάσεων του απερχομένου Δημοτικού Συμβουλίου για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα και συγκεκριμένα για τους Βιολογικούς Καλάμου και Αγίων Αποστόλων και Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου και την εκχώρηση της αρμοδιότητας στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Και φυσικά χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησαν πέντε χρόνια τώρα, βυθίζοντας την περιοχή μας στο απόλυτο σκοτάδι και στην ανυπαρξία παραποιούν την πραγματικότητα, λένε τα μισά -όσα δηλαδή τους συμφέρουν- και κατασκευάζουν μια καινούργια Ιστορία με δράκους και με δήθεν εχθρούς του Ωρωπού.

Είναι αυτό που θυμόσοφα λέει ο λαός μας: “Από εκεί που μας χρωστάνε, ζητάνε και το βόδι…”

Και διατηρούν ακόμα στα σχόλια τους, αυτοί και οι άμεσοι συνεργάτες τους, επώνυμοι και ανώνυμοι, εκείνο το “υφάκι” που μπερδεύει σκόπιμα,την ειρωνεία με την απειλή και παραπέμπει σε ανθρώπους που δεν έχουν συναίσθηση ούτε της κατάστασης που βρίσκονται, αλλά ούτε και της πολιτικής “σφαλιάρας” που μόλις πριν λίγο καιρό δέχθηκαν από τον λαό της περιοχής μας.

Θεωρούν μάλλον πως τίποτα δεν άλλαξε και πως θα μπορέσουν για άλλη μια φορά, με την δύναμη που τους έδινε η Εξουσία, να εξαπατήσουν τον κόσμο και να χαρακτηρίσουν με ευκολία και χωρίς καμιά απολύτως ντροπή, όποιον έχει το θράσος να πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα και στις αποφάσεις τους.

Κάποιος θα πρέπει να τους πει πως το παραμυθάκι τους έληξε. Μέχρι εδώ ήταν αγαπητοί. Τώρα ο λαός του Ωρωπού σας έχει στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Προσαρμοστείτε με αυτή την πραγματικότητα,ζήστε την όσο σκληρή και αν είναι και ετοιμαστείτε για τα δεκάδες “αποκαλυπτήρια” που έρχονται.

Τι δεν μας λένε λοιπόν οι ηγεμονίσκοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής;

Ξεχνούν να μας πουν ότι σύμφωνα με τον νόμο: «… ένα μήνα πριν τις Εκλογές, και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής(ακόμα και αν είναι η ίδια) απαγορεύεται η λήψη οποιασδήποτε απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην αυστηρώς εκτάκτων περιπτώσεων, που απαιτούν άμεσες ενέργειες και άμεσες κινήσεις…»  

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση παρθεί, άμεσα θεωρείται παράνομη και καταχρηστική και οποιαδήποτε στιγμή- είτε μετά από καταγγελία  είτε μετά από έλεγχο- ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ, συμπαρασύροντας  ό,τι αφορούσε και δημιουργώντας προβλήματα,  τα οποία ενδεχομένως να δημιουργούν καταστάσεις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν σε αυτό το σημείο -και εμείς και ο κάθε λογικός πολίτης- ποιο είναι το κατεπείγον αυτών των αποφάσεων και γιατί έπρεπε παράνομα να ληφθούν εν μέσω θέρους μάλιστα;

Υπάρχει κάποια προθεσμία η οποία θα χαθεί  ή μήπως υπάρχει κάποια χρηματοδότηση που πρέπει άμεσα να απορροφηθεί;

Υπάρχει κάποια φυσική καταστροφή -σεισμός, λοιμός, καταποντισμός, τσουνάμι…- που με αυτές τις αποφάσεις αποφεύγονται και η περιοχή μας σώζεται;

Θα άλλαζε κάτι αν η απόφαση λαμβανόταν -όπως είναι απολύτως φυσιολογικό- ένα μήνα μετά  με την νέα Δημοτική Αρχή, νομιμότατα και χωρίς κανένα κίνδυνο ακυρώσεως των όποιων διαδικασιών είχαν ξεκινήσει;

Και τέλος ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο, ο απερχόμενος “ηγεμόνας” και ο “υπασπιστής” του ή ο νόμιμα και πρόσφατα νεοεκλεγείς Δήμαρχος;

Θα μπορούσαμε να θέσουμε δεκάδες ακόμα ερωτήματα  αλλά θα σταματήσουμε εδώ γιατί νομίζουμε πως έχει γίνει πασιφανές  για ποιο λόγο δημιούργησαν αυτό το θέμα.

Έχοντας κάνει μια προσπάθεια -στο μέτρο των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας τους- έφθασαν σε αυτό το σημείο και θέλοντας να εκμεταλλευτούν το γεγονός του μεσοδιαστήματος μέχρι της ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής  προσπάθησαν αυτές οι αποφάσεις να προχωρήσουν, έχοντας από κάτω τις δικές τους υπογραφές, αδιαφορώντας αν αυτό ήταν παράνομο και αν την οποιαδήποτε στιγμή  θα μπορούσε να μπλοκαριστεί η όποια διαδικασία  με ανάλογες συνέπειες και σκεπτόμενοι πως θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

“Ψιλά γράμματα”  θα μου πεις για ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιέφερε και όπως φαίνεται ενδιαφέρει, είναι η δικιά τους προβολή και η ικανοποίηση της δικιάς τους ματαιοδοξίας, χωρίς να νοιάζονται για τον τόπο, για τις νόμιμες διαδικασίες και για την σωστή Διοίκηση.

Άλλωστε πέντε χρόνια το έκαναν, τώρα θα το σταματούσαν;

Και φυσικά κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στο θράσος που έχουν. Αντί να σκύψουν το κεφάλι τώρα που για μια άλλη φορά “συνελήφθησαν” να ασκούν πολιτική περασμένων δεκαετιών  και να αποδεχθούν έστω και τώρα την ήττα και την καταδίκη τους, εγείρονται και καταλογίζουν  ασχημονώντας, προπηλακίζοντας και χαρακτηρίζοντας.

Όμως τώρα πια αυτά τελείωσαν. Αργά και “βασανιστικά” για αυτούς θα αρχίσει να ξετυλίγεται από την 1η του Σεπτέμβρη το “κουβάρι” των αποκαλυπτηρίων μιας Διοίκησης που είναι απολύτως βέβαιο πως κάποια στιγμή  θα διδάσκεται στα Πανεπιστήμια της Πολιτικής Επιστήμης  σαν παράδειγμα προς αποφυγήν…

ΥΓ. Όσο πλησιάζει η μέρα να πάνε για δουλειά… τόσο θα χάνουν την ψυχραιμία τους και ότι έμεινε από αξιοπρέπεια.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση