Η Συνεργασία Ευθύνης,νικητής των Εκλογών της 26ης Μάη.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Και να λοιπόν που έληξε και ο πρώτος γύρος των Δημοτικών Εκλογών στον Δήμο Ωρωπού. Ο λαός έστειλε τα μηνύματα του και μετά από μια συναρπαστική Εκλογική Βραδιά, έστειλε τους δύο πρώτους στην επόμενη τελικά καθοριστική μάχη, της επόμενης Κυριακής.Όπως είναι φυσικό σε κάθε αγώνα, ανεξάρτητα από τοι αποτέλεσμα, προκύπτουν και κάποια συμπεράσματα ,που τις περισσότερες φορές είναι ολοφάνερα και μπορούν εύκολα να αναλυθούν. Εκτός βέβαια αν κάποιος-που προφανώς δεν τον βολεύουν-αρνείται να τα δει και να τα παραδεχθεί. Αυτά ακριβώς τα συμπεράσματα, θα πάμε να τα εντοπίσουμε, να τα αναλύσουμε με ακρίβεια και νηφαλιότητα και να δούμε μαζί τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 26ης Μαίου.

Το πρώτο φανερό στοιχείο είναι πως η Δημοτική Αρχή, αν και όλον αυτό τον καιρό, εκμεταλεύτηκε  με όλους τους τρόπους που μπορούσε την δύναμη που της παρέχει η Εξουσία, δεν κατάφερε να αποσπαστεί και να δημιουργήσει την παράσταση νίκης που ήλπιζε και διατυμπάνιζε. Και λέμε όλους τους τρόπους που της παρείχε η εξουσία που κατείχε, γιατί είναι πια παροιμιώδη τα περιστατικά, της πίεσης δεκάδων συμπολιτών μας, μέσω τρίμηνων συμβάσεων, όσο και η αντιπαροχή ψήφου, με τακτοποίηση κάθε λογής εκρεμοτήτων, από διαγραφή οφειλών, μέχρι προσωπική και μη νόμιμη διαμόρφωση δρόμων και επίλυση χρόνιων διαφορών. Και το “έπαιξε” αλήθεια πολύ καλά αυτό το χαρτί η Δημοτική Αρχή. Κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την φθορά και την πτώση της, μιας και είναι γνωστό πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, οι συνειδήσεις είναι πολύ ελαστικές και εύκολα κάμπτονται. Ήλπιζαν βέβαια με αυτό τον τρόπο να ξεφύγουν μπροστά και να κάνουν εύκολη την δεύτερη Κυριακή. Δεν το πέτυχαν βεβαίως ,μιας και οι πολίτες ανέβασαν πολύ ψηλά, την Συνεργασία Ευθύνης, μετατρέποντας την σε πρώτο φαβορί, για την κατάληψη της Δημαρχίας, στην δεύτερη καθοριστική Εκλογική Μάχη.

Δεύτερο στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η μεγάλη συρίκνωση , σε Δημοτικούς Συμβούλους που έχει υποστεί η Δημοτική Αρχή. Όλοι γνωρίζουμε πως στην προηγούμενη κατάσταση είχε 25 Δημοτικούς Συμβούλους και τώρα “πέφτει” στους 17.Πολλά επιφανή στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής Θητείας, οδηγούνται τώρα στην απραξία και πολλά νέα στελέχη που ξεκινούσαν με κέφι και όρεξη, σήμερα παρακολουθούν σιωπηλά, καταλαβαίνοντας πως έμειναν έξω από το “παιχνίδι”. Άγνωστο βεβαίως πως θα αντιδράσουν, αυτοί και οι κοντινοί τους συνεργάτες. Το πιο πιθανό όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η δυσαρέσκεια να βγει πάνω από την κάλπη και να μεγαλώσει την διαφαινόμενη νίκη της Συνεργασίας Ευθύνης.

Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από το αποτέλεσμα είναι πως σε αυτές τις συνθήκες ακραίας πόλωσης που επιχείρησε η Δημοτική Αρχή, αντιστάθηκε σθεναρά η κοινωνία του Ωρωπού και διαμόρφωσε πια ένα ευρύ μέτωπο που ξεπερνά το 60%,που είναι απέναντι στην νοοτροπία και στις μεθόδους της Δημοτικής Αρχής.

Από την άλλη πλευρά τώρα, αν πάμε στην Συνεργασία Ευθύνης, έχουμε θετικά και μόνο στοιχεία να καταγράψουμε.Ήταν μια δύναμη που αριθμούσε 6-7 Δημοτικούς συμβούλους και σήμερα έχει εξασφαλίσει 17.Νέοι άνθρωποι άλλα και έμπειροι Αυτοδιοικητικοί μπαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλάζοντας την ποιότητα του, δίνοντας του λάμψη και αίγλη και κάνοντας το και πάλι προσιτό και άξιο.Είναι απολύτως βέβαιο πως τα Δημοτικά Συμβούλια, που σε λίγο θα παρακολουθούμε θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και θα ξανακάνουν τους πολίτες να αφήσουν άλλες δουλειές και να προτιμήσουν την Αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερώνονται από πρώτο χέρι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, πως έχει επανέλθει η ποιότητα.Η Συνεργασία Ευθύνης λοιπόν είναι από όλες τις απόψεις η κερδισμένη αυτής της πρώτης Εκλογικής μάχης, μιας και προβάλει σαν το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, κερδίζοντας σε όλα τα σημεία, τον συνδυασμό του κυρίου Ρούσση, που έπιασε ταβάνι και που τώρα καλείται να επουλώσει τις μεγάλες πληγές που άνοιξαν και ανοίγουν, από τα εσωτερικά “μαχαιρώματα” πρώην και παραλίγον που ρίχνουν βεβαίως την ευθύνη στην ηγεσία και στον στενό της περίγυρο, που διαμόρφωσαν όλες αυτές τις καταστάσεις.

Αντιλαμβανόμαστε πως τα κάθε λογής παπαγαλάκια, άλλα θα υποστηρίζουν και θα διαλαλούν, ξεχνώντας βεβαίως πως πριν από λίγες μέρες ώρες, μιλούσαν για περηφανή θρίαμβο και για μόνιμους τρίτους. Ένα είναι πια απολύτως βέβαιο.

Την επομένη Κυριακή ο Ωρωπός αλλάζει οριστικά σελίδα. Δίνει εντολή διοίκησης συμμετοχικής και δημοκρατικής, στις υγιείς Δυνάμεις αυτού του τόπου και στέλνει στην έξοδο αυτούς που διοίκησαν με αυταρχισμό, με ηγεμονισμό, με ετσιθελισμό και με διακρίσεις.

Η Διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση