ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Για να μην αποφασίζουν άλλοι για σας… χωρίς εσάς!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοιχτή επιστολή προς τους νέους

Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές οφείλουν να αντιμετωπίσουν και να κερδίσουν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα: Αυτό της μαζικής συμμετοχής της νεολαίας.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, από αυτές τις εκλογές εκλογικό δικαίωμα έχουν για πρώτη φορά όσοι συμπληρώνουν φέτος το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Η ενεργός ενασχόληση των νέων με τα κοινά -τόσο ως ψηφοφόροι όσο και ως υποψήφιοι- αποτελεί δείκτη υγείας για μία κοινωνία. Η γενιά που μας διαδέχεται, συνιστά το πιο ζωντανό κύτταρο σε κάθε δήμο. Το βάρος των λαθών μας δυστυχώς πέφτει και στους δικούς της ώμους.

Ταυτόχρονα, όμως, αναδύεται η ελπίδα, ότι αυτή η γενιά θα κάνει την διαφορά και θα υπερβεί την κρίση που βιώνουμε, πολύ απλά, γιατί μεγάλωσε μέσα σε αυτήν και ανατράφηκε με τα πικρά της διδάγματα.

Η νέα γενιά, προτιμά λόγια και έργα ανεπιτήδευτα, μακριά από τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία των μεγάλων. Μόνο τότε θα είμαστε βέβαιοι, ότι η πολιτική που ασκούμε βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση: Όταν θα αντέξει στην αυστηρή, ειλικρινή και καλοπροαίρετη κριτική που θα της ασκήσουν οι νέοι άνθρωποι.

Ένα τραγούδι λέει «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα».

Η συμμετοχή στις εκλογές όλων και ειδικότερα των νέων, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Για να μην γίνει πραγματικότητα ο φόβος αυτός.

Νέες και νέοι του Ωρωπού έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας. Η αδιαφορία για τα κοινά, που έχει καλλιεργηθεί τόσα χρόνια συστηματικά από διάφορες κατευθύνσεις είναι η παρένθεση, που φέτος τον Μάιο θα κλείσει οριστικά. Το δικό σας πολιτικό κριτήριο θα κάνει τη διαφορά.

Γι’ αυτό τον λόγο σας ζητώ να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες. Έχουμε ανάγκη την γνώμη σας.

Μετά τις εκλογές θα εξακολουθούμε να μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα και τις ίδιες αγωνίες για τον τόπο που ζούμε. Η αυριανή δημοτική αρχή πρέπει λοιπόν να σας αντιπροσωπεύει όσο το δυνατόν περισσότερο. Με την ψήφο σας, κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό.

Έχοντας παιδιά στις ηλικίες των 17 και των 20, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η άποψή τους πολύ συχνά ανανεώνει την οπτική που έχω στα πράγματα. Με κάνει να αναθεωρώ αντιλήψεις που θεωρούσα παγιωμένες και ολόσωστες. Το αίσθημα δικαιοσύνης που διαθέτουν αυτά, αλλά και κάθε άνθρωπος στην ηλικία τους, (πρέπει να) αποτελεί την ηθική πυξίδα εμάς των μεγαλύτερων.

Σας καλώ λοιπόν να ψηφίσετε στις προσεχείς εκλογές. Κρίνετε και συγκρίνετε κάθε υποψήφιο. Τις θέσεις μας, τα προγράμματά μας, τη γενικότερη στάση μας. Η λαϊκή βούληση των δημοτών του Ωρωπού δεν θα είναι το ίδιο δημοκρατική, το ίδιο καθαρή, το ίδιο δίκαιη, χωρίς το δικό σας στίγμα. 

Γιώργος Γιασημάκης

Απάντηση