Γιώργος Γιασημάκης:”Έναν τέτοιο δήμο οραματίζομαι να δημιουργήσω…”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγαπητέ συνδημότη,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου μέσα από αυτές τις λιγοστές σειρές, δεδομένου ότι σε λιγότερο από δύο μήνες θα κληθείς να πάρεις μια σημαντική απόφαση για τον τόπο μας.

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Ο Καλλικρατικός δήμος Ωρωπού βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του έχει να αντιμετωπίσει τόσο επίμονα και ισχυρά διλήμματα.

Αγαπητέ συνδημότη, στα ίδια διλήμματα θα κληθείς να απαντήσεις και εσύ.

Επιθυμείς ένα δήμο που διοικείται με το «έτσι θέλω εγώ»; Σε καλύπτει η νοοτροπία του «τσιφλικιού» με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή του τα δημοτικά συμβούλια; Πόσο κοντά στα πιστεύω σου βρίσκεται ένας δήμαρχος που απορρίπτει τον δημοκρατικό διάλογο και επιδίδεται σε πρακτικές χούλιγκαν;

Σου αξίζει ένας δήμος στον οποίο βασιλεύει η αδιαφάνεια και η διαπλοκή; Που κυριαρχεί η πρακτική των απευθείας αναθέσεων; Των επιλεκτικών διαγραφών οφειλών προς τον δήμο; Της παρασκηνιακής δράσης και της οικονομικής επιβάρυνσης των επόμενων γενιών; Κερδίζει την εκτίμησή σου μια δημοτική αρχή που δεν σέβεται διόλου και κατασπαταλά το δημοτικό χρήμα;

Αγαπητέ συνδημότη,

Κάθε δημοτική αρχή δεν μπορεί να σε θυμάται λίγο καιρό πριν τις εκλογές. Δεν δείχνει σεβασμό προς το πρόσωπό σου μια πανικόβλητη δημοτική αρχή που τρέχει τελευταία στιγμή να καλύψει με ψίχουλα τα κενά μιας ολόκληρης πενταετίας. Υποτιμά την νοημοσύνη σου και την ακεραιότητά σου. Η δημοτική αρχή πρέπει να βρίσκεται στο πλάι σου, κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Να ακούει τις ανάγκες σου και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να σε βοηθήσει.

Έναν τέτοιο δήμο οραματίζομαι εγώ να δημιουργήσω, αλλά και όσοι έχουν συμπαραταχθεί στο πλευρό μου στον αγώνα αυτό.

Αγαπητέ συνδημότη, αν η μία πλευρά των διλημμάτων σου είναι όλα όσα προανέφερα, η άλλη πλευρά αποτελείται μονάχα από δύο λέξεις: Συνεργασία Ευθύνης.

Έχουμε την γνώση, την εμπειρία και κυρίως το ήθος, ώστε να μην αφήσουμε τίποτε στην τύχη του,όταν κληθούμε να αναλάβουμε το τιμόνι του δήμου. Γιατί πολύ απλά, βασικός και απαράβατος όρος για να συμπράξουμε σε αυτό το νέο πολιτικό εγχείρημα αποτέλεσε ο σεβασμός μας στην Κοινωνία.

Για εμάς δεν έχει κανένα νόημα η ανάληψη οποιουδήποτε δημοτικού αξιώματος, χωρίς να έχουμε δεσμευτεί πρώτα ότι θα ξαγρυπνάμε μέχρι να επιλυθεί κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητά της.

Για εμάς δεν έχει κανένα νόημα να προσερχόμαστε στα δημοτικά συμβούλια, εάν πρώτα δεν έχουμε μελετήσει λεπτομερώς και δεν έχουμε διαμορφώσει προτάσεις για κάθε σπουδαίο ζήτημα της περιοχής.

Για εμάς δεν έχει νόημα να προσποιούμαστε ότι παράγουμε έργο, εάν όλες οι συναλλαγές γίνονται κάτω από το τραπέζι. Εάν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται στην λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Αγαπητέ συνδημότη,

Αυτές οι σειρές δεν στοχεύουν να σε πείσουν να μας παραχωρήσεις «λευκή επιταγή». Το πρόγραμμα και τις θέσεις μας άλλωστε μπορείς να τα βρεις πολύ εύκολα και να τα αξιολογήσεις. Με αυτή την ανοιχτή επιστολή, θέλω πάνω απ’ όλα, να προβληματιστείς για την παρούσα κατάσταση στον δήμο μας και να κατανοήσεις πλήρως τι θα σημάνει για την περιοχή αυτό που θα επιλέξεις την ώρα της κάλπης.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Το μόνο που απομένει είναι η δική σου, ώριμη και συνετή απόφαση.

Είμαι σίγουρος ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα εμπιστευτείς την Συνεργασία Ευθύνης και όλοι μαζί θα βροντοφωνάξουμε «παρών» στο ραντεβού της επόμενης μέρας. Σε περιμένω.

Γιώργος Γιασημάκης

Απάντηση