Τρεις μήνες στην πυρασφάλεια… αρκεί να είσαι υποψήφιος…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν όπως λέει ο λαός ο κόμπος φτάσει στο χτένι και το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο, τότε το ανθρώπινο μυαλό, αρχίζει να κατασκευάζει σενάρια απελπισίας, στην προσπάθεια του να σωθεί και να κερδίσει χρόνο. Ή όπως αλλιώς έλεγαν οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι “πενία τέχνας κατεργάζεται.”

Τι σκέφτηκαν λοιπόν στην απελπισία τους οι διοικούντες τα τελευταία 5 χρόνια τον Ωρωπό. Να στήσουν μια Βιομηχανία Υποσχέσεων για δήθεν μόνιμους διορισμούς στον Δήμο Ωρωπού.

Πότε ;
Όχι βέβαια τώρα.
Μετά τις Εκλογές!!!!Όταν δεν θα υπάρχουν πουθενά.
Ανέλαβε λοιπόν αυτό το έργο,γνωστό μεγαλοστέλεχος, Προεδρεύων-και μάλιστα σε ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα-με πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες, να “πλασάρει” και αν “προμοτάρει” το έργο.

Πλησιάζει πολίτες που όπως όλοι μας πλήττονται από την οικονομική κρίση, βιώνοντας οι περισσότεροι το μαρτύριο της ανεργίας και τους υπόσχεται τα παρακάτω: Ως γνωστόν ο Δήμος θα προσλάβει για την Πυρασφάλεια λόγω της επερχόμενης Θερινής περιόδου, 60 συμπολίτες μας, που θα προσληφθούν με τρίμηνη σύμβαση. Και μάλιστα επειδή η περίοδος της δράσης της πυρασφάλειας, είναι εξάμηνη, οι συμπολίτες μας, θα προσληφθούν σε δύο ομάδες.Τριάντα από την 1η Μαΐου έως 30 Ιουλίου και οι άλλοι τριάντα από την 1η Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό εδώ, πως εκ του νόμου δεν μπορεί να προσληφθεί κάποιος πολίτης και στις δύο τριμηνίες. Ή στην μία ή στην άλλη.

Αυτό βέβαια είναι “ψιλό γράμμα” για τον πολιτευτή του περασμένου αιώνα, που πλησιάζει τον πολίτη και του υπόσχεται,πως αρχικά θα τον προσλάβει 1η Μαΐου με την πρώτη ομάδα δηλαδή, στην συνέχεια θα του ανανεώσει την 1η Αυγούστου και την 1η Νοέμβρη θα τον μονιμοποιήσει.
Και μέσα σε όλα αυτά τους βεβαιώνει πως δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν καν στην δουλειά. Θα κάθονται και θα πληρώνονται !!!
Απίστευτο σενάριο Επιστημονικής φαντασίας, που έχει βέβαια και το δεύτερο μέρος που είναι ακόμα πιο ροκ.

Αυτά βέβαια για να γίνουν-συνεχίζει ο Προεδρεύων- θα γίνουν, αν και εφόσον είσαι υποψήφιος με την παράταξή μας, στις επικείμενες Εκλογές. Έτσι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της τεράστιας ένδειας υποψηφίων που τους βασανίζει και τους ταλαιπωρεί.
Τι και αν γνωρίζουν πως υπόσχονται σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, τι και αν γνωρίζουν πως εύκολα την επόμενη μέρα θα αθετήσουν αυτές τις υποσχέσεις, που ακόμα και αν ήθελαν δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν.

Σημασία έχει να μπορέσουν να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή, με οποιοδήποτε κόστος και με οποιαδήποτε θεμιτή ή αθέμιτη ενέργεια. Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να τους προειδοποιήσουμε να σταματήσουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ψυχές και την ανθρώπινη ανάγκη. Έτσι και αλλιώς ο χρόνος τους ολοκληρώθηκε και λίαν συντόμως θα αποτελούν παρελθόν, ψάχνοντας για δουλειά, μιας και είναι πολύ καιρό τώρα στην πολιτική αργομισθία.

Θα κλείσουμε θυμίζοντας ένα άλλο ευτράπελο, που πρόσφατα συνέβη όπως το διηγήθηκε ο παραλίγο υποψήφιος και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό. Ανακοινώθηκε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου, αφού προηγουμένως είχε λάβει την υπόσχεση, για άμεσο διορισμό στενού συγγενικού του προσώπου.Την επομένη ο μόνιμος διορισμός, έγινε υποαπασχόληση και μάλιστα με ομιχλώδη τρόπο πληρωμής και φυσικά ο υποψήφιος, επειδή γρήγορα κατάλαβε τι ακριβώς γινόταν, αποχώρησε άμεσα, αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού.

Εύκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει, ποιος ανακοινώθηκε και σήμερα δεν βρίσκεται στους υποψηφίους. Όσα όμως τέτοια απίστευτα παραμύθια και αν στήσουν οι απερχόμενοι, τίποτα δεν θα μπορέσει να τους σώσει από την άγουσα που τους ετοιμάζει ο λαός του Ωρωπού στις εκλογές του Μαΐου.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση